A főszezonra nem maradnak hoppon a hop on hop off turistabuszok

A főszezonra nem maradnak hoppon a hop on hop off turistabuszok 

Jókora adókönnyítés jön május végétől a hop on hop off rendszerű turistabuszok üzemeltetőinek. Bár a kormány friss rendelete szerint turizmusfejlesztési hozzájárulást kell fizetniük, ám az áfájukat ennél jóval nagyobb mértékben csökkentette a kabinet, írja laptársunk, az mfor.hu hírportál.
Megszűnik az ellenőrzés a horvát-magyar határon

Megszűnik az ellenőrzés a horvát-magyar határon 

Eddig sem volt nagy nehézség a határon való átkelés, de mostantól még könnyebb lesz.
Könnyebb a beutazás Kínába

Könnyebb a beutazás Kínába 

Kína enyhítette a koronavírus-járvány miatt a beutazásra vonatkozóan bevezetett egyes szabályokat, lerövidítve az országba külföldről érkezők számára előírt karanténidőszakot - derült ki a kínai Államtanács járványkezelésért felelős egységének kedden kiadott irányelveiből.
Málta: szabadabb a beutazás

Málta: szabadabb a beutazás 

Az alacsony fertőzésszámnak és a magas átoltottságnak köszönhetően Málta tovább lazít a beutazási és egészségügyi korlátozásokon.
Ausztria: könnyebb beutazás, megszűnő korlátozások

Ausztria: könnyebb beutazás, megszűnő korlátozások 

A szövetségi kormány, a tartományi vezetők és járványügyi operatív törzs (GECKO) február 16-ai tanácskozást követően Karl Nehammer osztrák kancellár bejelentette a járványügyi korlátozások ausztriai feloldásának részletes menetrendjét - írja a GD Consulting.
Péntektől könnyebb a beutazás Angliába

Péntektől könnyebb a beutazás Angliába 

Megszűnik a héten a külföldről Angliába utazók indulás előtti koronavírus-tesztelési kötelezettsége, és az érkezés után is elégséges lesz egy gyorsteszt, amelynek eredményét nem kell elkülönítésben megvárni - jelentette be szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.
Könnyítés Belgiumban

Könnyítés Belgiumban 

Belgium lazít a karanténszabályokon a beoltottak esetében.
Izrael keddtől könnyít a turistacsoportok beutazásán

Izrael keddtől könnyít a turistacsoportok beutazásán 

Izraelben könnyítést vezetnek be a turistacsoportok számára, negatív koronavírus-teszttel nem szükséges a harmadik oltás a beutazáshoz - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet hétfőn.
Kanadára és Mexikóra is hamarosan nyit az USA

Kanadára és Mexikóra is hamarosan nyit az USA 

Az Egyesült Államok november elején feloldja a Kanadával és Mexikóval szemben fennálló szárazföldi beutazási korlátozásokat azon külföldi állampolgárok számára, akik a koronavírus elleni védettséghez szükséges összes oltással rendelkeznek - jelentette be szerdai közleményében Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter.
Könnyebb a beutazás Magyarországra

Könnyebb a beutazás Magyarországra 

Megjelent a 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet módosítása a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól, amely a korábbi szabályozáshoz képest könnyebb beutazást tesz lehetővé Magyarországra - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Hamarosan szabadon jöhetnek a kétszer oltott britek 

Jövő szerdától a Máltából érkezők karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak Angliába - jelentette be csütörtökön a brit közlekedési minisztérium. Ez azt jelenti, hogy ismét van egy EU-tagország a brit kormány "zöld" utazási listáján. Magyarország egyelőre a karanténkötelezett sárga országok listáján marad.

Némi könnyítés a szlovákoknál 

Kedvező irányba változnak a járványügyi szabályok Szlovákiában.

Könnyítés a horvát beutazási szabályokban 

Szerda éjféltől antigén gyorsteszttel és - függetlenül a vakcina származási országától - oltási bizonyítvánnyal is be lehet majd utazni Horvátországba - közölte Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője a testület szerdai sajtótájékoztatóján.

Keddtől könnyebb az élet a franciáknál 

Jövő kedden véget ér az október 30-án életbe lépett általános karantén, és az indok nélküli lakhelyelhagyási tilalmat éjszakai kijárási tilalom váltja fel.

Szabad az út Thaiföld felé 

Eltörölték a thaiföldi turistavízum igénylésnél az anyagi feltételt, vagyis nem kell bemutatni 500.000 bahtról - vagyis 5 millió forinrtól - szóló bankszámlaegyenleget - írja a Bangkok Charlie.

A franciák december 1-től oldják a szigorítást 

Franciaországban kezdődhet a korlátozások fokozatos feloldása.

Új pénzügyminisztériumi adókönnyítési javaslat 

Ami a turisztikai ágazatban dolgozóknak is nyújt majd némi segítséget, ha elfogadják és életbe lép.

Utazási könnyítések, karanténfeloldás 

Egyelőre még nem nálunk, hanem a Nyugat-balkáni országokban.

Keddtől könnyítés a beutazásban a V4 országaiból 

A visegrádi országokra vonatkozó beutazási könnyítő feltételek újraszabályozásáról döntött a kormány - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese hétfőn online sajtótájékoztatón.

Pandémiával kapcsolatos változások a cseheknél 

Szeptembertől változnak a maszkviselés szabályai, csökken a kötelező karantén ideje.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!