Ausztria: könnyebb beutazás, megszűnő korlátozások

A szövetségi kormány, a tartományi vezetők és járványügyi operatív törzs (GECKO) február 16-ai tanácskozást követően Karl Nehammer osztrák kancellár bejelentette a járványügyi korlátozások ausztriai feloldásának részletes menetrendjét - írja a GD Consulting.

A legfontosabb dátum - az osztrák sajtóban máris a „szabadság napjának” elkeresztelt - március 5-ei nap lesz. Ekkortól kezdve minden releváns járványügyi korlátozás kivezetésre kerül, nem kell többé oltási, gyógyultsági igazolás vagy érvényes teszt a turisztikai, kulturális, szabadidős, kereskedelmi és egyéb szolgáltatások igénybevételéhez. Ugyancsak ettől az időponttól eltörlik az éjszakai vendéglátást jelenleg is sújtó éjféli zárórát és szabadon lehet rendezvényeket, kiállításokat és vásárokat rendezni, nem lesz többé létszámkorlát e területen sem.

Az FFP2 maszkviselési kötelezettség csak ez egészségügyi intézményekben, közösségi közlekedés esetében, illetve a napi alapvető élelmiszereket árusító kereskedelmi egységek és patikák vonatkozásában marad meg. A fokozatosság jegyében már február 19-től elkezdik feloldani a kötöttségeket: az oltási és gyógyultsági igazolás mellett ismét elfogadják a negatív PCR teszteredményt is belépőként a turisztikai szolgáltatások idénybevételéhez. (2G helyett 3G szabály.)

Fontos kivétel Bécs, ahol továbbra is csak az oltottak és gyógyultak mehetnek étterembe, vehetnek igénybe szálláshely és egyéb szabadidős szolgáltatást. Ugyancsak jelentős változás, hogy már február 21-től könnyebbé válik az Ausztriába való beutazás: az oltási, gyógyultsági igazolással nem rendelkezők immáron negatív PCR teszttel is beutazhatnak (3G szabály). „Ausztria turizmusa március 5-től fellélegezhet, visszanyerjük szabadságunkat. Az elmúlt években sikerült bebizonyítani, hogy a biztonságos vendéglátás a nehéz körülménynek mellett is lehetséges, továbbra is a legjobb szolgáltatásokat fogjuk nyújtani” – nyilatkozta Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter, a tárca frissen kiadott közleményében.


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.