Bővül a budapesti közbringarendszer

Bővül a budapesti közbringarendszer 

Bővítik a csaknem egy évvel ezelőtt megújult Mol Bubi közbringarendszert: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új kerékpárokat szerez be és új gyűjtőállomásokat is létesítenek - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn budapesti sajtótájékoztatón.

Nemzeti közösségi kerékpáros keretrendszert hoz létre a kormány 

Egységes, nemzeti közösségi kerékpáros keretrendszer létrehozására szolgáló részletes koncepció kidolgozására kérte a kormány a nemzeti fejlesztési minisztert, valamint a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztost, illetve arra, hogy tegyenek javaslatot a szükséges intézményrendszeri, fejlesztéspolitikai intézkedésekre és az egységes működést biztosító jogszabályi előírások kialakítására.

Egymillió BuBi-bérlés, kétmillió kilométer 

Már több mint egymillió bérlést regisztráltak a Mol BuBi (Budapest Bicikli) rendszerében, a kerékpárokkal megtett kilométerek száma pedig meghaladja a kétmilliót - mondta a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Előrukkolt a BKK a negyedéves Bubi-bérlettel 

Új negyedéves bérletet vezetett be a Mol Bubi (Budapest Bicikli) közösségi kerékpárkölcsönző rendszer keretében július 1-jével a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ez 5000 forintba kerül, amelyből 1000 forint lebiciklizhető - tájékoztatta a BKK szerdán az MTI.
Új bringákkal és dokkolókkal bővítik a Mol Bubit

Új bringákkal és dokkolókkal bővítik a Mol Bubit 

Elkezdte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Mol Bubi közösségi kerékpárkölcsönző rendszer hálózatának bővítését: tavasszal összesen 22 új dokkoló állomást helyeznek el Budapesten.
Ilyen volt a Bubi első tíz hete

Ilyen volt a Bubi első tíz hete 

Melyikek a legnépszerűbb MOL Bubi gyűjtőállomások, mennyi ideig biciklizik átlagosan egy bérlő? A BKK infografikán gyűjtötte össze a 10 hete működő MOL Bubi közbringarendszerrel kapcsolatos érdekességeket.

Látott már 500 Bubit egy helyen? 

Egy vetélkedő keretében hordták egy helyre a közbringákat.

Csúcsokat döntöget a Bubi 

Szombaton megdőlt a MOL Bubi bérlési csúcsa.

Elindult a Bubi 

Budapest új közösségi közlekedési lehetőségeként 2014. szeptember 8-án, hétfőn elindult a Főváros közbringarendszere. A MOL Bubi nyilvános üzemének indulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: a Fővárosnak kiemelten fontos a környezettudatos közlekedés fejlesztése, a közbringarendszer elindításával Tarlós István főpolgármester programjának fontos eleme valósult meg.
Félmillió regisztrált felhasználója van a közbringarendszernek

Félmillió regisztrált felhasználója van a közbringarendszernek 

Új rekordot döntött a bécsi közbringarendszer, a Citybike: a napokban köszöntötték az ötszázezredik regisztrált felhasználót. A tizenkét évvel ezelőtt kitalált szolgáltatás mára igazi exportslágerré vált.   

Végre elindul a BuBi? 

Júliusban indulhat a budapesti közösségi kerékpáros rendszer, a MOL BuBi (Budapest Bicikli) - hangzott el a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettesnek és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Vajon mikor indul a Bubi? 

Az MSZP a budapesti közösségi kerékpárkölcsönző rendszer, a Mol Bubi indulásának időpontját tudakolja a fővárosi városvezetéstől.

Rekord népszerűségnek örvendenek a közbringák Bécsben 

2014 első negyedévében minden hónapban több mint száz százalékkal nőtt a közbringát használók száma az osztrák fővárosban. 2005 óta nem volt ilyen növekedésre példa.

GPS és napelem: áprilisban indul a Bubi 

Első alkalommal próbálhatta ki a közönség a rövidesen Budapest utcáin megjelenő közbringarendszer, a MOL Bubi almazöld kerékpárjait és gyűjtőállomásait a VII. PORT Bringaexpón a kőbányai vásárvárosban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!