A turizmus Oscarját kapta a Liget Budapest Projekt

A turizmus Oscarját kapta a Liget Budapest Projekt  

Európa legjobb vezető turisztikai fejlesztése díját kapta meg az idén 10 éves Liget Budapest Projekt a rangos World Travel Award’s díjátadóján.
Átadták a Néprajzi Múzeum új épületét

Átadták a Néprajzi Múzeum új épületét 

Világszínvonalú új otthont kapott a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.
Jövőre nyílik meg a Magyar Zene Háza

Jövőre nyílik meg a Magyar Zene Háza 

Elérte legmagasabb pontját a Magyar Zene Háza épületének tartószerkezete, a térszint alatti terekben pedig már előrehaladott állapotban vannak a kivitelezési munkák, a Liget Budapest projekt keretében épülő intézmény így 2021 második felében megnyithatja kapuit a látogatók előtt.
A budapestiek 70 százaléka támogatja a Liget Budapest Projektet

A budapestiek 70 százaléka támogatja a Liget Budapest Projektet 

A Városliget átfogó megújítására vonatkozó konkrét tervek ismeretében a fővárosiak több mint kétharmada támogatja a Liget Budapest Projektet, 75%-uk szerint a fejlesztések erősítik Budapest családbarát kínálatát. A megkérdezettek 76%-a szerint fontos, hogy új, korszerű kulturális intézmények is kerüljenek a Ligetbe oly módon, hogy közben a zöldfelületet is növelik és megújítják, az új épületeket pedig lebontott épületek vagy parkolók helyén építik fel. A válaszadók 74%-a szerint Budapest kulturális hírnevét és nemzetközi turisztikai vonzerejét is kedvezően befolyásolják majd a Liget Budapest Projekt keretében felépítendő új épületek, melyek közül a döntő többség a Magyar Innováció Házát és az Új Nemzeti Galériát kedveli a legjobban.
A Magyar Zene Háza lett Európa legjobb középülete

A Magyar Zene Háza lett Európa legjobb középülete  

Európa legjobb középületének díját kapta a Liget Budapest Projekt részeként megvalósuló Magyar Zene Háza. A beruházás ezzel a világ legjobbjának járó díj esélyesei közé is bekerült. Az elismerést a világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi versenye, az International Property Awards csütörtök éjszakába nyúló londoni díjátadó gáláján vehette át Sághi Attila, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese. A Hungexpo lerobbant épületeinek helyén épülő Magyar Zene Házával a Liget Budapest Projekt újabb nemzetközileg is egyedülálló fejlesztése került a világ legjobbjai közé.
Magyarország első okosvárosrésze jön létre a Ligetben 2023-ra

Magyarország első okosvárosrésze jön létre a Ligetben 2023-ra 

Magyarország első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt SMART Liget koncepciójának köszönhetően – jelentette be Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója. Európában is egyedülálló, okos infokommunikációs fejlesztések jellemzik majd a jövő Városligetét – tette hozzá. A különleges megoldások energiatakarékos és gazdaságos üzemeltetést tesznek lehetővé, így jelentősen csökken a ligeti épületek energiafelhasználása, csökken az intézmények ökológiai lábnyoma. A SMART Liget rendszerének újdonságait az EMOBILITY FORUM 2019 című országos konferencián ismertetik. Az épületek és a park változatos digitális szolgáltatásainak összekapcsolása révén a 21. századi látogatói élmény, hatékony és fenntartható üzemeltetéssel és biztonsággal párosul. Mindezek mellett a park teljes autómentesével, megújuló erőforrások alkalmazásával és a növényzet felújításával a Városliget gyakorlatilag zéró emissziós zónává válik, így a főváros egyik legkörnyezetbarátabb helye jön létre a Liget Budapest Projekt elkészültével.
Kiállítással nyit ősszel a megújult Olof Palme Ház a Városligetben

Kiállítással nyit ősszel a megújult Olof Palme Ház a Városligetben 

A Millennium Háza a Városliget történetének jeles eseményeire fókuszáló kiállítással nyílik meg ősszel. Az 1250 négyzetméter alapterületű épület kulturális közösségi térként újul meg a két évnyi körültekintő restaurálást követően.
Liget Budapest: átadások és munkálatok

Liget Budapest: átadások és munkálatok 

A Liget Budapest projekt összes új intézménye megnyílik 2023-ig és elkészül a megnövelt és megújított zöldfelületű park is.

Indul az Olof Palme sétány átalakítása 

A Dózsa György úton 800, az Állatkerti körúton 700, a Hermina úton 275 férőhelyes mélygarázsok épülnek. A napokban indul az Olof Pálma sétány átalakítása is. Az elektromos autók mellett a kerékpárosok és a mozgássérültek számára is lesznek helyek.
Bemutatták a Városliget parkrehabilitációs vázlattervét

Bemutatták a Városliget parkrehabilitációs vázlattervét 

Családbarát és fenntartható Városliget jön létre a Liget Budapest projekt keretében elvégzendő parkrekonstrukció nyomán - hangsúlyozta a Városliget parkrehabilitációs vázlattervének csütörtöki budapesti bemutatóján a projekt kert- és tájépítészeti feladatokért felelős miniszteri biztosa.

Jövőre 3D-ben már látható lesz a Városliget új képe 

A jövő év második felében, a pályázati tervezési rendszer lezárulásával 3D-ben már látni lehet, miként fog festeni a Városliget új képe 2018-2019-ben - mondta a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Pályán a Liget Budapest projekt 

Már összeállt a Liget Budapest projekt tájépítészeti pályázati anyaga, így a bírálóbizottság felállítása után, hozzávetőlegesen egy hónap múlva kiírják a nyílt, nemzetközi parkpályázatot - közölte a Városliget Zrt. projektigazgatója kedden, a fővárosi Vajdahunyad vára előtt tartott sajtótájékoztatón - tájékoztat az MTI
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!