A talpon maradásért küzdenek a buszos vállalkozások

A talpon maradásért küzdenek a buszos vállalkozások 

Elszálló költségek, energia- és üzemanyagár, növekvő infláció, emelkedő hitelkamatok – csak néhány azon pénzügyi, gazdasági kihívások közül, amelyek a hazai autóbusz-társaságokat sújtják. Az emiatt jelentős áremelésre kényszerülő ágazat talpon maradásához már nem elég a turizmus várható fellendülése. Átfogó kormányzati stratégiát szorgalmaznak a szakma képviselői, mégpedig mielőbb.

Kedvezőbb áron tankolhatnak a magyar fuvarozók 

Együttműködési megállapodást kötött a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a független üzemanyag- és szervizkártya szolgáltató UTA Magyarország Kft., 3500 magyar fuvarozó kedvezőbb áron tankolhat 15 európai országban - közölték az aláírók.

Kiaknázatlan tartalékok rejlenek a buszos személyszállításban 

Minden eddiginél több résztvevővel és busszal tartják szerdán Magyarország egyedülálló buszos személyszállítási kiállítását, a Busexpót Zsámbékon.

Magánvállalatok is pályázhatnak regionális buszjáratok indítására 

Az autóbuszos személyszállítás érdekeinek érvényesítése és a hazai cégek piacképességének növelése érdekében megállapodást kötött a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Volán Egyesülés - közölte a NiT Hungary.

Januártól 3000 forint a fuvarozók belföldi napidíja 

Ismét megvalósult egy pont a közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások versenyképességének növelését szolgáló kormányzati intézkedéscsomagból - írja a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary).

NiT: állítsák vissza a 18 éves korhatárt a belföldi fuvarozásban! 

Írásban fordult az Európai Bizottsághoz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete annak érdekében, hogy állítsák vissza a 18 és 21 éves korhatárt a belföldi fuvarozásban, mivel az utánpótlás egyre nehezebben oldható meg.

Lipótvárosi busztilalom: szakmai egyeztetés a polgármesterrel 

Miután a BKK közleményben számolt be arról, hogy július 1-jétől autóbusz-behajtási tilalom lép életbe egész Lipótvárosban, a MUISZ, a NiT és a BFTK részvételével szakmai egyeztetésre került sor Belváros polgármesterével a témában.

Turistabuszok Budapesten: forgalmi könnyítések a NiT javaslataira 

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT) beszámolt arról, hogy a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal Turistabusz Munkacsoportja keretein belül, a NiT Hungary és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. kezdeményezésére konstruktív egyeztetést folytattak a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. Közúti Közlekedési Divíziójával.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!