Mezőkövesden egyesülnek a világ matyói

Mezőkövesden egyesülnek a világ matyói 

Több ezer vendéget várnak Mezőkövesdre az I. Matyó Világtalálkozóra – mondta lapunk érdeklődésére Lázárné Csirmaz Henriett, a helyi Tourinform Iroda vezetője. Hozzátette: a június 15-21. között megrendezésre kerülő világeseményen a határokon átívelő kapcsolatteremtésre és együttműködésre törekszenek a matyó identitás és értékvilág bemutatásával.
Mit keres egy matyó terítő a Nyugati tér padlóján?

Mit keres egy matyó terítő a Nyugati tér padlóján? 

Sőt, a Deák Ferenc tér, a Corvin negyed és az Árpád-híd metrómegállóknál is van.

AZ UNESCO elismerése tovább növelte a Matyó örökség hírét 

Csaknem egy esztendeje, 2012. december elején az UNESCO - az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete - arról döntött Párizsban, hogy a magyarországi Matyó örökséget felveszi a szervezet Szellemi Kulturális Örökségének listájára. Ez kiemelkedő elismerést jelentett hazánknak, amely felkeltette az érdeklődést a Matyóföld értékei iránt. 

Megvan az első hivatalos lista a hungarikumokról 

Hungarikum lett a mohácsi busójárás, a matyó népművészet és az összes UNESCO-világörökségünk.
Megújult a szentistváni matyó tájház

Megújult a szentistváni matyó tájház 

Továbbra is a matyó hagyományokra építik az idegenforgalmat Szentistvánon - mondta a Turizmus Online-nak Koncz József polgármester. A falu Mezőkövesd és Tard mellett a harmadik jelentős matyó település.
Rendezvényközpont nyitott a matyó fellegvárban

Rendezvényközpont nyitott a matyó fellegvárban 

Mezőköved és Szentistván mellett a matyók egyik fellegváraként emlegetik Tardot. A településen fontos szerepe van a turizmusnak. Ennek fejlesztéseként nemrég új rendezvényközpontot létesítettek.
Sétáló pince és színes adventi programok

Sétáló pince és színes adventi programok 

Miskolc és Mezőkövesd téli látnivalóit, a fesztiválokat, a kulturális, a színházi, valamint a múzeumi programlehetőségeket ismerhették meg turizmussal foglalkozó szakújságírók azon a tanulmányúton, amelyet a  Magyar Turizmus Zrt., a miskolci TDM, a MINDMÁR és a mezőkövesdi TDM szervezett december első hétvégéjén.

A szellemi kulturális örökség része lett a matyó hímzés 

Felkerült a matyó hímzés az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) illetékes kormányközi bizottsága szerda délután hozta meg a kedvező döntést.

Matyó Korzó és információs terminálok 

Mezőkövesden is lezárult a helyi TDM pályázat megvalósítása. 

Utolsó szakaszában a mezőkövesdi TDM kialakítása 

A Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület által bonyolított „Matyó vendégszeretet-Helyi TDM kialakítása Mezőkövesden” című pályázat (ÉMOP-2.3.1-2099-0009) megvalósítása június 30.-ával lezárul.

Pályára lép a matyó minta 

Iker Casillas, a Real Madrid kapusa egy magyar fiatal, Csonka Gergő által tervezett, matyó mintás kesztyűben védhet - adta hírül a Sport Géza.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!