Interline megállapodást kötött az Emirates és a Condor

Interline megállapodást kötött az Emirates és a Condor 

A Karibi-térség, a Kanári-szigetek vagy a Földközi-tenger partvidéke is hívogató úti célként jelenhet meg a magyar utazók előtt a közelgő hideg hónapok idejére. Az Emirates és a Condor légitársaságok megállapodása révén ezek a paradicsomi desztinációk mostantól még könnyebben elérhetővé válnak.
A VisitMalta beszállt a  profi kerékpársport világába

A VisitMalta beszállt a profi kerékpársport világába 

Stratégiai megállapodást kötöttek az EOLO-Kometa Cycling Team csapatával. A megállapodás értelmében a VisitMalta márkát a csapat népszerűsíti nemzetközi versenyeken, beleértve a híres Giro d'Italiát és más nemzetközi kerékpáros eseményeket.  
Felár nélkül elérhető az Emirates az Amadeus rendszerében

Felár nélkül elérhető az Emirates az Amadeus rendszerében 

Jó hírt közölt a légitársaság az utazási irodákkal.
Szabadon utazhatnak az EU-ba(n) a beoltottak

Szabadon utazhatnak az EU-ba(n) a beoltottak 

Megegyeztek az Európai Unió országai arról, hogy megnyissák határaikat azon utazók előtt, akik már be vannak oltva – számol be a hírről a Bloomberg nyomán a Portfolio. Vannak más feltételek is.
Összezavarja a turistákat a tagállamok eltérő országbesorolása

Összezavarja a turistákat a tagállamok eltérő országbesorolása 

Az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetségeinek szervezete) az utazási korlátozások átgondoltabb és harmonizált kezelésére szólítja fel a tagállamokat a turizmusba és utazásba vetett bizalom visszaépítése érdekében.

Egyszerűsített ügymenetet alkudott ki az MVI a METRO-nál 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a METRO Kereskedelmi Kft. közös egyeztetése alapján a METRO felülvizsgálta a jövedéki termékek viszonteladására vonatkozó szabályozását.

Hévíz termálturisztikai tapasztalataiból merítkezik Kína 

Hévíz a 2019. május 15-19. között megrendezett Nyugat-Kínai Nemzetközi Kereskedelmi és Befektetési Vásáron vett részt a Magyar Kormány küldöttségével. A vásáron hazánk díszvendégként kapott kiemelt figyelmet. A magyar delegációt Jakab István, az Országgyűlés egyik alelnöke vezette, Hévíz városát Papp Gábor polgármester, Kepli József János alpolgármester és H. Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Kft. ügyvezetője képviselte.

Az AccorHotels megvásárolta a Mövenpick Hotels & Resorts-ot 

Az AccorHotels bejelentette, hogy aláírt egy megállapodást a Mövenpick Holdinggal és a Kingdom Holdinggal, a Mövenpick Hotels & Resorts megvásárlásáról, 560 millió CHF (482 millió EUR) készpénzért. A tranzakció árazása szinergiák figyelembevétele előtt és tranzakciós költségek felszámolása után 14,9x 2019e EBITDA szorzón történik, míg pro forma metodológia alapján 10.0x 2019e EBITDA szorzó alatti árazást jelent a szinergiák hatását és a szállodai fejlesztések kifutását is beleszámítva. A tranzakció akvizíciós hatása a következő évtől jelenik meg a Csoport eredményeiben.

A Marriott-lánc belevág az Alibaba bizniszbe 

Az Alibaba megnyitotta a Marriott szállodákat a kínai utazók előtt. 

Az Amadeus az Alipay-el közös együttműködésében tör be a kínai fizetési piacra 

Stratégiai együttműködésben állapodott meg az Amadeus és Kína vezető online fizetési rendszer szolgáltatója, az Alipay. Az együttműködés keretében az Alipay-t az Amadeus Fizetési Platformban (Amadeus Payment Platform, APP) egyesítik.

Szuperblogot indít az MT Zrt. 

Szuperblogot indít az MT Zrt.

Kulturális együttműködést írt alá Magyarország és Horvátország 

Újabb három évre szóló kulturális együttműködési megállapodást írt alá hétfőn Magyarország Horvátországgal, amellyel tovább élénkülnek a kulturális kapcsolatok a két ország között. A megállapodás aláírását követően Szőcs Géza és Nina Obuljen délután megnyitotta a Horvát szellemi kulturális örökség az UNESCO-listákon című kiállítást a Néprajzi Múzeumban.

Történelmi megállapodás született 

Mérföldkőnek számít az az együttműködési megállapodás, amelyet az Európai Bizottság (EB) egyik alelnöke Antonio Tajani és az Európai Turisztikai Bizottság (ETC) elnöke Petra Hedorfer írt alá október 6-án, Krakkóban, a 2011. évi Európai Turizmus Fórumon.

Hungaroring-MT Zrt: előre a turistákért! 

A Hungaroring rendezvényeit látogatóinak jelentős hányada érkezik külföldről. Különösen igaz ez a Forma-1-re, ahol 80%-ot ér el ez az arány, így időszerű volt a Magyar Turizmus Zrt. és a Hungaroring Sport Zrt. által május 27-én aláírt stratégiai együttműködési megállapodás. Munkatársunktól

Meghosszabbítja együttműködését a Malév és az Amadeus 

Az Amadeus, az utazási és turisztikai iparág vezető technológiai szolgáltatója, és a Malév a következő három évre szóló teljes körű megállapodást írtak alá - közölte a Turizmus Online-nal a légitársaság hétfőn.

Unitravel-Utas Tours: stratégiai megállapodás köttetett 

Stratégiai megállapodást kötött az Unitravel és a mezőkövesdi Utas Tours,  melynek keretében az Utas Tours átadja partnerkapcsolatait, és a márkanevet az Unitravelnek, míg az Utas Tours Kft. valamint a cég weboldala az Utas Tours ügyvezetőjévé marad.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!