Három légitársaság reklámját betiltották a britek

Három légitársaság reklámját betiltották a britek 

Félrevezette a közvéleményt reklámjaival a három légitársaság, ugyanis olyan kifejezéseket használt, amelyek egyszerűen nem felelnek meg a valóságnak, írja a BBC híre nyomán a kreativ.hu szakmai portál.
Alaposan megbírságolták ezt a szálláskereső portált

Alaposan megbírságolták ezt a szálláskereső portált 

Egy ausztrál bíróság pénzbüntetésre kötelezte az amerikai Expedia Grouphoz tartozó online szállásfoglalási szolgáltatót, a Trivagót. A nálunk is ismert oldalt azért marasztalták el, mert a bíróság szerint félrevezetően tájékoztatta a látogatóit a hotelszobák áráról.
Ígérgetett, de továbbra is csőbe húz a Booking.com

Ígérgetett, de továbbra is csőbe húz a Booking.com 

A legnépszerűbb szállásfoglaló oldal, a Booking.com továbbra is megtéveszti felhasználóit egy friss kutatás szerint. Pedig korábban már megígérték, hogy felhagynak a rossz gyakorlatukkal.
Egy szálloda medencéje a képen...és a valóságban

Egy szálloda medencéje a képen...és a valóságban 

Egy brit turista hölgy egy vietnami szállodában foglalt szobát, ahol a képek alapján csodálatos panoráma mellett lubickolhatott – volna.

Ismét pénzbüntetéssel sújtotta a GVH a Kaland Travelt 

A tavaly decemberi, 1,3 millió forintos büntetés után idén ismét pénzbírsággal sújtotta a Gazdasági Versenyhivatal a Kaland Travel Kft.-t megtévesztő hirdetés miatt.

Utazási irodák célkeresztben 

Utazási hirdetéseket vizsgált a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), tavaly október óta öt utazásszervezővel szemben indult eljárás hiányos vagy megtévesztő tájékoztatás miatt – mondta Basa Andrea, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője az M1 televízióban. A szóvivő a Turizmus Online kérdésére közölte: van olyan eljárás, amely már közel egy éve folyamatban van.

A panzió, amely szállodának hiszi magát 

A vizsgált szállodák 22 százaléka, 173 szálláshelyből 38 megtéveszti a vendégeket, azaz besorolási szintje nem felelt meg a követelményeknek, vagy panzióként jogsértően nevezte magát szállodának - ez derült ki a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) legfrissebb vizsgálatán.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!