Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy

Ha a Balatonon nyaral a közönség, akkor a kiállítás utána megy 

Érkezik a Füred Art Week - tízmilliós műtárgyakat láthat most először a közönség nyáron, a Balaton partján.
Újra megnyitja kapuit az Art and Antique Budapest

Újra megnyitja kapuit az Art and Antique Budapest  

Rekordszámú galéria részvételével, több ezer műtárggyal érkezik a művészeti seregszemle.
Új kortárs művészeti vásár indul útjára

Új kortárs művészeti vásár indul útjára 

Szeptember 21-24. között a Bálnában várja az érdeklődőket az összes, nemzetközi szinten is jegyzett magyar galéria.
Land art projektekkel lendítene a turizmuson Szaud-Arábia

Land art projektekkel lendítene a turizmuson Szaud-Arábia 

Szaúd-Arábia bemutatta a Művészetek Völgye elnevezésű sivatagi művészeti projekjét, amelynek keretében 2024-ben helyi és külföldi művészek alkotásait fogja kiállítani, szándékai szerint ezzel is illusztrálva a konzervatív királyság kulturális és turisztikai nyitási szándékát.
A tizedik Kaláka-fesztivált rendezik meg Egerben

A tizedik Kaláka-fesztivált rendezik meg Egerben 

Június 23. és 26. között tizedik alkalommal ad otthont Eger a Kaláka Fesztiválnak  az idén 42. alkalommal megrendezendő fesztivál vezérelve ezúttal is a sokszínűség lesz. 
Újraértelmezett szabadság

Újraértelmezett szabadság 

Illatos fűszernövények és a szabadság érzése ihlették az Unicum pályázatának nyertes installációját. A jótékonysági akcióval a hátrányos helyzetbe került zeneipari dolgozókon segít a Zwack.
Karanténfestményekből kiállítás

Karanténfestményekből kiállítás 

Méghozzá nem is akárhol: egy hajdanán disznó- és tyúkólként funkcionáló épületben alakították ki Dörgicsén azt a minikiállítótermet, ahol Bér Rudino, Barcsay-díjas festőművész kiállítása látható.
Dupla jubileumot ünnepelnek az egri Kaláka fesztiválon

Dupla jubileumot ünnepelnek az egri Kaláka fesztiválon 

Dupla jubileum jegyében pénteken nyílik meg Egerben a Kaláka zenekar által szervezett negyvenedik összművészeti fesztivál, amelyen a hazai folkmuzsika legjobbjai és külföldi vendégelőadók mellett vasárnap az idén 50 éves együttes is fellép.
Amikor a bor, a művészet és a repülés találkozik

Amikor a bor, a művészet és a repülés találkozik 

Idén májusban és júniusban a KLM különleges borokkal várja a World Business Class utasait. A palackokat az amszterdami Rijksmuseum festményeit ábrázoló címkékkel látta el a légitársaság, amelyhez öt tavaszi témájú festményt választott öt holland művésztől.
The Ritz-Carlton Budapest: főszerepben a tehetséges magyar művészek

The Ritz-Carlton Budapest: főszerepben a tehetséges magyar művészek 

A szálloda új programsorozatot indít ARTrium Esték néven. 

Nagy az érdeklődés a Modigliani-kiállítás iránt 

Több mint százezer látogatót regisztráltak eddig a Magyar Nemzeti Galéria Modigliani-kiállításán; a tárlat az október 2-i zárásig a hét minden napján megtekinthető.

23 éves Ljubljana undeground művészeti központja 

Szeptember 10-én ünnepli fennállásának 23. évfordulóját a Metelkova Mesto, az undeground művészet központja Ljubljanában. 

Művészet és gasztronómia 

Művészet és gasztronómia

Amikor híres műalkotások köszönnek vissza a tortáról 

A „Művészet Tortákon” (Art on Cakes) projekt keretében Maria A. Aristidou Vincent Van Gogh Csillagos éjéhez és Edvard Munch A sikolyához hasonló, híres alkotásokat „mázolt” fel bizonyos emeletes édességekre.

Inspiráló ételek és tárgyak 

Ha bármikor is azt gondoltuk, hogy fejhallgatónk pánttal összefogott fánkok párosára hajaz, vagy esetleg a markológépekről feszt hatalmas fagyiszedő kanalak jutnak az eszünkbe, a soron következő fényképeket kétségkívül értékelni fogjuk. A cikk a Foodbeast írására épít.

Életre kelt ételek 

Különös látni, amikor bizonyos tehetséges emberek egyszerű rajzeszközökkel olyan valósághű objektumokat képesek papírra vetni, hogy ezek már szinte felcsobognak, legurulnak, felsisteregnek, felzörögnek, stb. a papírról. A lényeg nyilván a részletességben rejlik, és a realizmuson talán még az úgynevezett anamorf (a tér torzító hatásaival játszó) technika is lendít egy kicsit. Következzék hát néhány time-lapse videó, melyeken hasonló, szupervalósághű ábrázolások jönnek létre, méghozzá nem másról, mint élelmiszerekről:

Banán ízű uborka - mi jöhet még? 

Helyenként megtévesztésig hasonlítanak mímelt másaikhoz azok az élelmiszerek, amelyekre egy 21 éves japán művész fest élethű álöltözéket. Hikaro Cho, a tokiói Musashino Egyetem hallgatójának művei már-már aggodalommal töltik el a szemlélőt, hogy most melyik étel fog hirtelen előbújni a valószerű maskarákból. Íme, néhány étel, amely a szemünk előtt fedi fel váratlanul identitását:

Virágok, gépbelsők és plüssfigurák a Hotel Nemzetiben 

Újabb kortárs művész kiállítása költözött a Hotel Nemzetibe.

Újjászületik Leonardo da Vinci "láthatatlan" festménye 

Hosszas restaurálással alakok, részletek és színek tűntek fel a Leonardo da Vinci fiatalkori remekművén, a Háromkirályok imádása című festményen, amely jövőre kerül vissza a firenzei Uffizi-képtárba.

Eltűnt egy kép a Gellért Fürdőből 

Napjainkban sajnos mindennapos, hogy az interneten megtalálható digitális képeket az alkotó hozzájárulása nélkül használják fel. Nemrégiben a debreceni MODEM-ből eltűnt műkincsek híre járta be a sajtót, most pedig egy Fotolla fotónagyítás eltulajdonítása keltett felháborodást.

Jelentős áradás lesz a Balatonnál 

Június 6-tól egészen október közepéig tart idén a II. Nagyon Balaton rendezvénysorozat, amely az alapítók szándéka szerint a Balaton Régió legizgalmasabb, legnívósabb programjait tömöríti, számukra kíván a jelenleginél jóval nagyobb nyilvánosságot biztosítani.

A kortárs művészet és a modern technológia násza 

Egyedülálló művészeti kísérlet színhelye lesz 2013. szeptember 26-án Ausztria, Németország valamint Nagy-Britannia fővárosa. Két robot segítségével Londonban és Berlinben elevenedik meg a festővásznon az, amit Alex Kiessling Bécsben rajzol. 

Művészeti szükségállapot Bécsben 

Az elkövetkező napokban csak úgy hemzsegnek majd Bécsben a művészek, gyűjtők és kurátorok – november 25-ig tart ugyanis a Vienna Art Week. A Bécsi Művészeti Hét számtalan kiállítással, előadással, performansszal és stúdiólátogatással várja az érdeklődőket.

Galéria nyílt a varsói repülőtéren 

Művészeti galériát nyitottak a varsói Chopin repülőtéren a lengyel művészet népszerűsítése céljából.

Művészetek a bódvaszilasi Magtárban 

Befejeződött a bódvaszilasi volt uradalmi magtár felújítása és újrahasznosítása; az 1,1 millió euróból elkészült Művészetek Magtára augusztus 17-én nyitja meg a kapuit, de már augusztus 7-én látható lesz a világ legnevesebb természetművészeit felvonultató első kiállítás - jelentették be kedden a Műcsarnokban tartott sajtótájékoztatón.

III. Helios Nemzetközi Alkotótábor Hévízen 

Harmadik alkalommal rendezik meg Hévízen a Helios Nemzetközi Alkotótábor és kiállítást, melyet csütörtökön nyitnak meg a Hunguest Hotel Heliosban. Negyven művész nyolc országból érkezik, köztük festők, szobrászok, fotóművészek és grafikusok töltenek el két hetet hazánkban. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!