Újraértelmezett szabadság

Illatos fűszernövények és a szabadság érzése ihlették az Unicum pályázatának nyertes installációját. A jótékonysági akcióval a hátrányos helyzetbe került zeneipari dolgozókon segít a Zwack.

A Zwack Unicum „Együtt vagyunk szabadok!” elnevezésű művészeti pályázatán négy fiatal művész mutatkozott be, akik egyedi látásmódjukkal és terveikkel arra keresték a választ, hogyan tudják a szabadságot újraértelmezni egyévnyi bezártság után. A zsűri szavazatai alapján Sztefanu Marina lett a győztes, így az ő installációja készül el 2022-ben a Budapest Parkban.

A meghívásos pályázaton résztvevő négy fiatal alkotót – Dóczi Attila képzőművészt, Rédling Hanna fotó-és vizuális művészt, Balázs Nikolett képzőművészt és Sztefanu Marina grafikus- és képzőművészt – más-más inspirálta az alkotásra, de műveikkel mindannyian ugyanazt mutatták be: hogyan élték meg ők a koronavírus okozta bezártságot, majd a hirtelen visszakapott szabadságot. A négy tervből végül egy alkotást választott a zsűri – Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnökének vezetésével.

A műveket az egyedi emlékek és tapasztalok mellett a 225 éves múltra visszatekintő Zwack Unicum márka ihlette meg: Rédling Hanna a Space Age stílust ötvözte az Unicum „Csak pozitívan!” szemléletével, Dóczi Attila látványos munkájában egy utópia terve jelenik meg, Balázs Nikolett természetközeli megoldásokat, felületeket és formákat keresett, a nyertes Sztefanu Marina pedig azokra – a világ számos tájáról érkező – gyógy- és fűszernövényekre alapozta művét, amelyek az ital összetéveszthetetlen ízében is visszaköszönnek. A jövőre a Budapest Park egyik kiemelt pontján megtekinthető installációban ezeknek a növényeknek a sziluettjei elevenednek majd meg színes plexi- és akrillapokból.

„A családom számára mindig is nagyon fontos volt a magyar kultúra és a fiatal tehetségek támogatása, ez pedig a márka életében és kommunikációjában is kiemelt helyet kapott. Az elmúlt évben a koronavírus hatására a művészek még soha nem tapasztalt nehézségekbe ütköztek, így most minden eddiginél fontosabb, hogy segítségünk. Ezért is indítottuk el az Együtt vagyunk szabadok! pályázatot és jótékonysági akciót – utóbbit a Save the Backstage és a Fábián Juli Emlékalapítvány csapatával közösen –, melyeknek célja, hogy hozzájáruljunk a kortárs művészet és a nehéz helyzetbe került zeneipar megsegítéséhez” – mondta Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke.

A nyertes installáció mintájával készült pólót a popshop.hu weboldalon keresztül lehet megrendelni.

Forrás: Zwack / Store Insider


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.