Amikor híres műalkotások köszönnek vissza a tortáról

A „Művészet Tortákon” (Art on Cakes) projekt keretében Maria A. Aristidou Vincent Van Gogh Csillagos éjéhez és Edvard Munch A sikolyához hasonló, híres alkotásokat „mázolt” fel bizonyos emeletes édességekre.

A sorozatot a ciprusi Larnacában található Vienna Boutique Cake Gallery számára hozta létre a készítő.
Aristidou Pablo Picasso Lány a tükör előtt című művét például egy háromemeletes süteményen elevenítette föl.

A „kortárs” alkotó artisztikus, ínycsiklandozó (ámde lekopírozott) műveinek sorát az Instagramon lehet hiánytalanul megtekinteni.

A sütemények a következő eljárás révén kerültek kialakításra: Aristidou fogta a Vienna Boutique csokoládétorta-receptjét, és ennek alapján létre hozta a dokumentumból kihámozható édességet (megsütötte a tortát). Ezt követően a művész cukorpasztával bevonta, majd pedig ehető festékkel kidekorálta a keletkezett desszertet.


Anno, egy korábbi akció folyamán Aristidou kávé felhasználásával bizonyos közismert személyek portréit papíron már megörökítette.

Összegezve megállapítható, hogy az élelmiszerekből sarjadó, tetszetős műalkotások előállításához kétségtelenül érkezése van a művésznek.

Miért, hát nem?


Hát de.

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.