Napelemek az út menti támfalakon

Napelemek az út menti támfalakon 

Az északkelet-svájci Appenzell Ausserrhoden kanton célul tűzte ki, hogy 2035-ig a villamos energiájának legalább 40%-át megújuló energiaforrásokból állítja elő. A cél elérése érdekében, eddig egy még sehol sem látott újdonsággal próbálkoznak a kanton vezetői.
Napelemek miatt veszélyben egy közeli világörökség

Napelemek miatt veszélyben egy közeli világörökség 

Napelemek veszélyeztetik az UNESCO világörökségi listáján szereplő erdélyi Szászkézd (Saschiz) épített örökségét, miután az idei Zöld Ház program keretében számos helyi lakos nyert támogatást - mondta el az Agerpresnek Ovidiu Soaita, a település polgármestere.
Így tennék lakájosabbá a sivatagot

Így tennék lakájosabbá a sivatagot 

Szaúd-arábiai tudósok kifejlesztettek egy hibrid rendszert, amellyel egyszerre lehet áramot és ivóvizet termelni.
Bécsben a metróállomás is napelemmel működik

Bécsben a metróállomás is napelemmel működik  

Egy kísérleti projekt keretében napelem-fóliát telepítettek a bécsi Ottakring metróállomás tetejére. Az így nyert áramot a metróállomáson található mozgólépcsők, liftek és a világítás működtetésére használják.
Dugja be a telefonját a padba és töltse fel!

Dugja be a telefonját a padba és töltse fel! 

Átadták az osztrák főváros első napelemes padját az Enkplatzi Iskolák előtti téren. A beruházás egy nagyobb bécsi városmegújító projekt, a "Smarter Together" ("Együtt okosabban") része — tudtuk meg szerdán Bécs város képviseleti irodájától.

Gyorsan megtérül a saját napelemes rendszer 

Teljes tervezés, engedélyeztetés, kivitelezés, de akár pályázati források felkutatása és garanciális javítás – mindezt kínálja az MVM Partner Zrt. napelemes rendszerek telepítésekor. Az energiaköltségek lefaragásával a beruházás pedig gyors megtérülést garantál.
Ilyen lesz a Schönbrunni Kastély előtti terület háromszáz fával

Ilyen lesz a Schönbrunni Kastély előtti terület háromszáz fával 

2017-ig teljesen átépítik a Schönbrunni Kastély előtti területet Bécsben, hogy az érkező látogatókat méltóbb látvány fogadja. Odébbköltöztetik és kibővítik a buszparkolót, fákat ültetnek és napelemeket telepítenek.

Átadták a világ első napenergiával működő repülőterét Indiában 

A dél-indiai, Kerala állambeli Kocsín nemzetközi repülőtere a világon az első, amelyik teljes mértékben napenergiával működik – összesen 46.150 napelem gondoskodik a légikikötő energiaellátásáról.

Egyszemélyes repülőgép vitte el a pálmát az Airbus elől 

Miután az Airbus bejelentette, hogy elsőként repülte át a La Manche csatornát teljesen elektromos hajtású repülőgéppel, egy kicsi, egyszemélyes elektromos repülő fél nappal előtte csendben megtette ugyanezt az utat.
Leszállásra kényszerült a Solar Impulse

Leszállásra kényszerült a Solar Impulse 

A Csendes-óceán átrepülését tervező Solar Impulse 2 napelemes repülőgép pilótája a táv megszakítására kényszerült, és 36 órás repülés után Japánban landolt a rossz időjárás miatt. 

Jövőre kerülheti meg először a Földet napelemes repülőgép 

Több mint egy évtizednyi kutatás, fejlesztés és kemény munka után lassan eljön az idő, amikor világkörüli útjára indulhat a napenergiával hajtott repülőgép, ami éjszaka is képes a levegőben maradni.

Napelemes vonat jár Királyréten 

Napelemmel is működik a királyréti erdei vasút új motorvonata.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!