Valetta az úti célok TOP30-as listáján

Valetta az úti célok TOP30-as listáján 

A National Geographic nemrég megjelent cikkében Málta fővárosa, Valletta bekerült a 30 legjobb úti cél közé, amelyeket az utazóknak 2024-ben meg kell látogatniuk.
Szlovénia 2023 egyik top úti célja

Szlovénia 2023 egyik top úti célja 

A National Geographic globális szerkesztősége a "Természet" kategóriában a 25 legkülönlegesebb hely és közösség közé sorolta Szlovéniát. Délnyugati szomszédunk egyike annak a nyolc európai úti célnak, amely felkerült a listára.

Felteheti kedvenc helyszínét a NatGeo új térképére 

A térkép azok számára készült, akik nyitottak a világra, akikhez közel áll a tanulás és a felfedezés; és persze azoknak, akik szívesen osztják meg saját felfedezéseiket másokkal – írta a csatorna.
Az Országos Kéktúra a világ legjobb utazási célpontjai között

Az Országos Kéktúra a világ legjobb utazási célpontjai között 

A 2020-ra leginkább ajánlott huszonöt utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Országos Kéktúrát a National Geographic magazin nemzetközi honlapja.
Megvannak az MTÜ és a National Geographic közös fotópályázatának győztesei

Megvannak az MTÜ és a National Geographic közös fotópályázatának győztesei 

A „Fedezd fel! – Éld át! – Fotózd le!” című pályázat célja volt, hogy a résztvevők képekben meséljenek hazánk sokszínűségéről, tájairól, településeiről, az itt élőkről – és persze saját magukról. A kiírásra 930 résztvevő pályázott közel 3000 fényképpel.
Mutasd meg képekben a Te Magyarországodat!

Mutasd meg képekben a Te Magyarországodat! 

A National Geographic magazin a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) együttműködve fotópályázatot indított 

Lekerül a Channel a National Geographic végéről 

Az arculatváltás részeként új szlogent is kapott a csatorna.
Mars-dokut forgatott Budapesten a NatGeo

Mars-dokut forgatott Budapesten a NatGeo 

Először forgatott Magyarországban több mint százfős stábbal a National Geographic Channel. Az Oscar-díjas producerek, Ron Howard és Brian Grazer nevével fémjelzett Mars - Utunk a vörös bolygóra című sorozatban a dokumentumfilmes részek közé egy tudományos-fantasztikus filmrészletek vegyülnek, amelyek egy elképzelt űrmisszió történetét mutatják be - számolt be róla a csatorna közleménye.

Magyar kisrepülővel kerülték meg a Földközi-tengert 

Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotóriporter 2015. február 19-én vágott neki az egyedülálló, 12 ezer kilométeres, 15 országot érintő nagy kalandnak a Kecskeméten készült Magnus Fusion repülőgéppel, hogy a terv szerint – lehetőleg 30 nap alatt – körberepülje a Földközi-tengert. Napra pontosan 82 évvel később, mint amikor a Gerle 13 nevű repülőgéppel Bánhidi Antal és Bisits Tibor végigrepülte ugyanezt a távot.

Új applikációt fejlesztett a NatGeo 

A National Geographic Channel világszerte elindította az Androidon és iOS-en is elérhető Nat Geo Fan applikációt. 

Díjnyertes fotó készült a Széchenyi fürdőről 

December végén a National Geographic kihirdette fotópályázatának nyerteseit, melynek „Városok” kategóriáját egy szingapúri fotós, Triston Yeo Széchenyi fürdőt ábrázoló fényképe nyerte meg.

Magyar fotós munkája lett a National Geographicon a nap képe 

Dvornik Gábor misztikus, mesébe illő sződligeti felvétele mind a nemzetközi NatGeo munkatársait, mind a magazin Facebook-oldalának követőit lenyűgözte.

Máramarost muszáj látni 

A National Geographic top 20-as listája szerint legalábbis mindenképpen, melyen az első három hely között szerepel a régió.

Varázslatos vadon a NatGeo Wild budapesti fotókiállításán 

A Varázslatos Vadon elnevezésű, látványos természetfotó-kiállítás szeptember 14-ig ingyenesen tekinthető meg a fővárosban.

Prága, ahogyan még soha nem látta 

Prága ősi kastélyai és katedrálisai turisták millióit vonzzák évről évre – az idő és a természet erői azonban pusztítással fenyegetik az elmúlt ezer év hagyatékát. A cseh restaurátorok nekiláttak a veszélyeztetett építmények felújításának, ahová ezúttal a National Geographic Channel stábja is velük tartott, egyedi és megismételhetetlen felvételeket készítve.

A legjobbak között a 2-es villamos 

A Duna-parti 2-es villamos bekerült a világ tíz legszebb villamosvonala közé a National Geographic Életre szóló utazások című könyvében megjelent tízes listán - közölte a Budapesti Közlekedési Központ vasárnap.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!