Nehézségek cikkek

Hogyan tovább vendéglátóipar az NTAK bevezetése után?
Mint ismert, 2023. július 1-jéig kötelező adatszolgáltatást kell adniuk a vendéglátósoknak, akik ezt nem teszik, azokat megbüntetheti a hatóság. Csaknem 20 ezer vendéglátóipari egység érintett e területen, köztük több száz balatoni hely. Kiderült az is, hogy a balatoni büfések különösen veszélyben vannak, ugyanis sokan közülük még mindig nem használnak digitális eszközöket.
Kérdésekre válaszok következnek az egyik legismertebb és elismertebb vendéglátóipari szakembertől, Kovács Lászlótól, az MVI elnökétől.

Egyre nehezebb a vendéglátás közkatonáinak
Könnyű a sztárséfeknek: fine dining menünél nincs költséghatár. Bezzeg, ha egy szoros keretből kellene sütni-főzni – jegyzete meg egy ismerősöm, amikor szóba hoztam a témát.

A nehézségek ellenére szerény nyereségnövekedés
A magasabb üzemanyagárak, forgalomirányítók sztrájkja és az Air Berlin gépei átvételének a költségei által támasztott nehézségek ellenére bevételének és működési eredményének szerény csökkenése mellett is nőtt valamelyest a Lufthansa Group német légitársaság nyeresége az év első felében.