Négy csillag superior minősítést kapott a Prestige Hotel Budapest

Négy csillag superior minősítést kapott a Prestige Hotel Budapest 

A tavaly tavasszal megnyílt Vigyázó Ferenc utcai boutique hotel, a Prestige Hotel Budapest managementje hivatalosan is megerősíti, hogy a szálloda immáron 4 csillag Superior besorolással folytatja működését.

Hat új szálláshely a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségében 

Sikeresen lezajlott az ifjúsági szállások Nemzeti Tanúsító Védjegyét bevezető roadshow. Megkezdődtek a szálláshely minősítések és megszületett az első „3 hátizsákos” minősítés is. Elindultak a szakmai képzések nagyszámú résztvevőkkel, és hat új tag csatlakozott a szervezethez. Ezek voltak a MISZSZ eddigi eredményei 2015-ben.

Ifjúsági szálláshelyeket minősít a hátizsákos védjegy 

A szállodák, a kempingek, az üdülőháztelepek, a magán- és a falusi szálláshelyek után az ifjúsági szállásoknak is megszületett a hátizsákokkal jelölt Nemzeti Tanúsító Védjegye.

Ökoporták és biogazdálkodás 

Megjelent a Magyar Biokultúra Szövetség által készített szakmai kiadvány, amely az „Ökoporták kialakítása” címet viseli. A kötet a biogazdálkodáshoz szükséges alapismeretek mellett külön kitér a falusi turizmus vidéki életben betöltött szerepére, a védjegyhasználat szabályaira, valamint a Nemzeti Tanúsító Védjegyrendszer megszerzéséhez szükséges követelményekre. A projekt az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretein belül valósult meg.

Fejlődni kell kihasználtságban és REVPAR-ban 

Az idei év első hét hónapjának eredményeit értékelte szolgáltatói szemszögből Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. 
Átadták a 250. csillagos táblát

Átadták a 250. csillagos táblát 

250 főlé emelkedett a Hotelstars Nemzeti Tanúsító Védjeggyel rendelkező szállodák száma. 

Koronát kaptak a magánszálláshelyek 

A magánszálláshelyek életében történelmi eseményként említette Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azt a csütörtöki egri ünnepi találkozót, melynek keretében adta át az első tíz hazai magánszálláshely tulajdonosnak az új Nemzeti Tanúsító Védjegyet. Mint hozzátette: a kormány, a turizmust, a vendéglátást - ezen belül a magánszállások fejlesztését is – támogatja az Új Széchenyi Terv keretében pályázatokkal, adókedvezménnyel. Ezek mellett olyan üzleti, jogszabályi feltételeket teremt, amelyekkel a vállalkozókat segíti.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!