KSH: novemberi vendégéjszakaszámok

KSH: novemberi vendégéjszakaszámok 

A Központi Statisztikai Hivatal megállapítása szerint a vendégéjszakák száma 7,5, a vendégeké 13 százalékkal nőtt novemberben az egy évvel korábbihoz képest.
A beutazás húzta fel a novemberi vendégforgalmat

A beutazás húzta fel a novemberi vendégforgalmat 

2022 novemberében a kereskedelmi szálláshelyeken 691 ezer vendég 1,7 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 17, a vendégéjszakáké 7,8%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. 2021 novemberéhez viszonyítva a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,6, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 15%-kal emelkedett. 2022. január–novemberben a belföldi vendégek 19, a külföldiek több mint kétszer annyi, 114%-kal több vendégéjszakát töltöttek el, mint az előző év azonos időszakában - derül ki a KSH Gyorstájékoztatójából.
Nem érte el az 1 milliót az utasok száma novemberben Ferihegyen

Nem érte el az 1 milliót az utasok száma novemberben Ferihegyen 

Kevesebb mint egymillióan fordultak meg novemberben a Liszt Ferenc reptéren, a cargo mennyisége meghaladta a 17,6 ezer tonnát - írja az AIRportal.hu.
Novemberi adatelemzéssel itt a Turizmus Konjuktúra Index

Novemberi adatelemzéssel itt a Turizmus Konjuktúra Index 

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal és a GKI Gazdaságkutató Zrt.-vel közösen havi gyakorisággal méri a turizmusban a konjunktúra várható alakulását és publikálja a Turizmus Konjunktúra Indexet (TKI), a piac és a közvélemény számára ezzel biztosítva információt a közeljövőben várható trendekről.
Megvannak a döntősök a Szállodaszövetség innovációs versenyében

Megvannak a döntősök a Szállodaszövetség innovációs versenyében 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének novemberi közgyűlésén derül ki, melyik pályázat nyeri el 2022-ben az Év Technológiai Újítása címet - tájékoztatta lapunkat a szövetség.
Megjelent az MSZÉSZ novemberi Trendriportja

Megjelent az MSZÉSZ novemberi Trendriportja 

Részletes elemzés a tavalyi év novembere és első 11 hónapja vendégforgalmának adatairól a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége jóvoltából.
Négyszer több vendégéjszakát hozott a tavalyi november

Négyszer több vendégéjszakát hozott a tavalyi november 

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma – elsősorban a járványügyi korlátozások bevezetése miatti alacsony bázis következtében –novemberben 2020 azonos hónapjához viszonyítva több mint két és félszeresére nőtt, azonban 36%-kal elmaradt a Covid19-járvány kitörése előtti, 2019. novemberi értéktől. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma nyolcszorosára emelkedett, de még így is 43%-kal kevesebb volt a 2019 azonos időszakinál.
Komoly tulajdonosi átalakulás jöhet a vendéglátásban

Komoly tulajdonosi átalakulás jöhet a vendéglátásban 

Egyelőre a statisztikák nem tükrözik, mennyire tragikus helyzetben érte a vendéglátóipart a novemberi korlátozás. Sok cég, amely még nem ment tönkre, a tél folyamán az utolsó utáni tartalékait is felélheti. Az ágazati érdekképviseletek azért lobbiznak, hogy a jelenlegi egyhavi támogatási programot tavaszig hosszabbítsa meg a kormány, máskülönben a munkahelymegtartás és az újranyitás is reménytelenné válhat egy nagyon jelentős vállalati kör számára - írja a napi.hu.
Ősz végére 20 útvonal érhető el Ferihegyről

Ősz végére 20 útvonal érhető el Ferihegyről 

November második felére érheti el a mélypontot a Liszt Ferenc-reptér forgalma: mintegy 20 útvonal és heti 70 járat maradt elérhető, de a tervezett menetrendből a friss korlátozások miatt továbbiak is kieshetnek - írja az AIRportal.hu.

Ilyen volt az év novemberig a hazai szállodákban 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfrissebb Trend Riportja.

Erős utasforgalom-bővüléssel zárta a novembert a budapesti repülőtér 

Mintegy 14,3 százalékkal nőtt az induló és érkező utasok száma novemberben Ferihegyen, a cargo forgalom továbbra is csökkenést mutat - írja az AIRportal.hu.

Füred Gastro - Fókuszban: a liba ételek! 

November második hétvégéjén tizenöt kiváló Balaton-környéki étterem és borászat kínálatával és sokszínű kulturális programmal várja Balatonfüred a vendégeket a Füred Gastro fesztiválra, melynek idén a közeli Szent Márton-napi libahagyomány megidézése, a liba- és libabelsőségekből készülő ételek állnak a fókuszában.

Jól zárta a novembert az easyJet 

Az ősz utolsó hónapjában 8,1 százalékkal többen utaztak az easyJettel, mint tavaly ebben az időszakban.

Kiemelkedő forgalom a Debrecen Airporton 

Minden idők legerősebb novemberi utasforgalmát érte el a Debrecen Airport. 2017. novemberében, a tavalyi év azonos időszakához képest 26%-kal többen, mintegy 22 100 légi utas vette igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét. Így már idén november végén, 10 000-rel nőtt az utasforgalom a repülőtéren mint tavaly az egész év során.                                     
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!