A Guinnesst Oroszországban a forgalmazók palackozzák?

A Guinnesst Oroszországban a forgalmazók palackozzák? 

Bár kivonultak a piacról, emelkedett az import - a Privátbankár összefoglalója az orosz sörpiac kiskapuiról.
Hét sörgyár összesen egy euróért

Hét sörgyár összesen egy euróért 

A Heineken oroszországi ingóságait az aeroszolos dobozokat gyártó Arnest vette meg bizonyos vállalásokkal. A Heineken körülbelül 300 millió euró veszteséget kénytelen elkönyvelni.
Távozik Oroszországból a Zewa

Távozik Oroszországból a Zewa 

A piacfeladás nem lesz jelentős hatással a svéd óriás életére, amely több, mint 150 országban van jelen a világon, de mégis sajnálják, hogy az orosz háborús politika erre a lépésre kényszerítette őket.
Szabad a beutazás Oroszország felé

Szabad a beutazás Oroszország felé 

Georgia állampolgárai május 15-től 90 nap erejéig vízum nélkül látogathatnak el Oroszországba, az erről szóló orosz elnöki rendeletet szerdán hozták nyilvánosságra.
Elbukta tagságát az ICAO kormányzótanácsában Oroszország

Elbukta tagságát az ICAO kormányzótanácsában Oroszország 

Nem választották újra tagként Oroszországot szombaton az ENSZ Nemzetközi Polgári Repülési Szervezetének (ICAO) kormányzótanácsában - írja az AIRportal.hu.
Jön az oroszországi vírus, egyelőre nincs ellenszere

Jön az oroszországi vírus, egyelőre nincs ellenszere 

Oroszországi patkósdenevérekben olyan vírust fedezett fel egy kutatócsoport, amely a koronavírushoz hasonlóan képes megfertőzni az embert. A vírust egyelőre egyik használatban lévő koronavírus elleni vakcina sem képes hatástalanítani.
Lezárulhat egy menekülési útvonal az oroszok elől

Lezárulhat egy menekülési útvonal az oroszok elől 

Finnország lezárhatja a határt az orosz turisták előtt. A finn külügyminisztérium közlése szerint „nemzeti megoldást" dolgoznak ki arra, hogy tovább korlátozzák, esetleg teljesen megakadályozzák „orosz turisták" átutazását Finnországon.
Felpörgette a repjegy-eladásokat Putyin legújabb bejelentése

Felpörgette a repjegy-eladásokat Putyin legújabb bejelentése 

Szerdán villámgyorsan elkapkodták az Oroszországból induló egyirányú repülőjegyeket, miután reggel Vlagyimir Putyin elnök elrendelte 300 ezer tartalékos katona azonnali behívását - írja a Reuters cikke alapján a 24.hu.
Itt a vége az oroszok utazgatásának?

Itt a vége az oroszok utazgatásának? 

Az Európai Bizottság a schengeni vízumok könnyített kiadását lehetővé tevő EU-orosz megállapodás teljes felfüggesztését javasolja, valamint azt, hogy ne ismerjék el az orosz hadsereg által megszállt ukrajnai területeken kiállított orosz útleveleket - jelentette be Ylva Johansson uniós belügyi biztos kedden Brüsszelben.
Döntött az EU: októbertől lassul és drágább lesz az orosz turistavízumok kiadása

Döntött az EU: októbertől lassul és drágább lesz az orosz turistavízumok kiadása 

Felmondják a schengeni övezetbe szóló vízumkönnyítési megállapodást. Moszkva válaszlépéseket ígért. 

Egyre több tagállam támogatja az orosz turistavízum-kiadás felfüggesztését 

Litvánia és Dánia is azt javasolja, az EU-tagországok ne adjanak turistavízumot orosz állampolgároknak.

Néhány légitársaság nagyot nyer az orosz vízum-mizérián 

Miközben Európa kormányai egyelőre vizsgálják, mit kezdjenek az orosz turistákra vonatkozó vízumkorlátozásos szankcióval, az ettől megrémült oroszok bármi áron útnak indulnak. 

Szlovénia még gondolkodik az oroszok turistavízumáról 

Szlovénia továbbra is "az EU-tagállamokkal közösen keresi a megoldásokat", viszont a külügyminisztérium szerint Ljubljana még nem döntött az orosz állampolgárok turistavízumának felfüggesztésére tett javaslatról.

Finom - és pont: Vkuszno - I tocska 

Ez A McDonald's helyén megnyíló orosz hamburgerlánc elnevezése.

Nyit az orosz McDonald's utód 

Új névvel, logóval és tulajdonossal, de lényegében változatlan étlappal nyitnak vasárnaptól az ukrajnai orosz háború előtt a McDonald's-lánchoz tartozó éttermek Oroszországban.

Eladja orosz gyorséttermeit a McDonald's 

A McDonald's Corp. amerikai gyorsétteremlánc több mint három évtized után elhagyja Oroszországot és egy helyi vevőnek adja el éttermei teljes portfólióját - számolt be hétfőn a McDonald's bejelentését idézve több sajtóorgánum és hírügynökség.

Oroszország eltörli az uniós vízumkedvezményeket 

Megszavazta az orosz parlament alsóháza szerdán a legtöbb európai állam, köztük az uniós tagországok állampolgárai számára biztosított vízumkedvezmények eltörléséről szóló törvényjavaslatot.

Rendkívüli bejelentés a Wizz Airtől 

Oroszországi járatairól tette közzé a légitársaság.

Nem tudta összes oroszországi üzletét bezárni a McDonald's 

Továbbra is legalább száz McDonald's nyitva van az országban.

Több száz bérrepülő maradt az oroszoknál 

Több milliárd dolláros kár lehet a következménye annak a szankciós táncnak, amit Oroszország és az Európai Unió jár a repülőgépbérlések körül. A világ légitársaságai által üzemeltetett utasszállítók nagyjából fele bérelve van, és az orosz cégek is tekintélyes mértékben erre hagyatkoztak. A lejárt határidő miatt szinte borítékolható, hogy az oroszoknak bérbeadott gépek már sosem kerülnek vissza tulajdonosaikhoz - írja a napi.hu.

Kitört a vízumháború Oroszország ellen 

A befektetői állampolgársági, az ún. aranyútlevél-, illetve aranyvízum-programok megszüntetésére szólította fel a tagállamokat az Európai Bizottság.

Ezek a nemzetközi szállodaláncok bojkottálják Oroszországot 

Az Accor közölte, hogy felfüggesztette az összes tervezett oroszországi szállodanyitást és -fejlesztést, valamint az orosz cégekkel való együttműködést, bár továbbra is működteti több mint 50 szállodáját az országban, hogy 3500 orosz alkalmazottját támogassa.

Visszakéri az olasz múzeumokban vendégeskedő festményeit Oroszország 

Egy kiállításra kölcsönadott Tiziano- és egy Picasso-festményt is visszaszállítanak Oroszországba, miután a római kulturális tárca felfüggesztette a kétoldalú kulturális kapcsolatokat az ukrajnai háború miatt - közölték az érintett múzeumok csütörtökön.

A háború egyik nagy vesztese a vodka 

Számos lánc döntött már úgy, leveszi a polcról az orosz árukat vagy nem rendelnek többet, így tiltakoznak Ukrajna lerohanása ellen. Az új ellenség most a vodka, még akkor is, ha nem Oroszországból érkezik.

A következő cégek függesztik fel oroszországi működésüket 

A cégek is elmondták véleményüket az oroszok által indított háborúról: kivonulással, szolgáltatások leállításával jelzik, hogy nem értenek egyet az agresszióval.   

Kivonul az orosz piacról az Air Baltic 

A rigai légitársaság vezetője a közösségi médiában jelentette be, hogy az orosz járatokat nem újítják fel, és határozatlan időre kivonulnak Oroszországból.

Az USA is lezárja a légterét az orosz repülőgépek elől 

Az Amerikai Egyesült Államok kitiltja légteréből az orosz illetőségű repülőgépeket és járatokat, az Airbus és a Boeing felfüggeszti az orosz légitársaságok alkatrész-, karbantartási és műszaki támogatását, emellett leállította a moszkvai képző központjának működését - írja az AIRportal.hu.

Orosz válasz az EU-s légtérzárlatra 

Oroszország 36 ország - köztük Magyarország - előtt zárta le légterét, válaszlépésként az orosz légitársaságok ellen bevezetett hasonló nyugati intézkedésekre - közölte az orosz légiforgalmi hatóság (Roszaviacija) hétfőn.

Az EU lezárja légterét az orosz légitársaságok előtt 

Az Európai Unió, válaszul Ukrajna orosz megtámadására, lezárja a légterét az orosz légitársaságok előtt,  jelentette be Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vasárnap este.

Orosz-uniós egyeztetés a védettségi igazolások elismeréséről 

Oroszország és az EU konzultációk sorozatát bonyolítja le a koronavírus elleni oltást tanúsító igazolványok kölcsönös elismeréséről - közölte szerdán az orosz egészségügyi minisztérium.

Oroszország-EU: elfogadnák egymás oltási igazolásait 

Az orosz egészségügyi minisztérium és a Gamaleja Intézet érdemi és szakmai tárgyalásokat folytat az Európai Bizottsággal a Covid-19 ellen beadott védőoltásról szóló igazolások kölcsönös elismeréséről - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, amikor kedden Kalinyingrádban nemzetközi közúti fuvarozó cégek képviselőivel találkozott.

Helyreáll a légi forgalom Oroszország és az egyiptomi üdülőhelyek között 

Helyreáll a közvetlen légi közlekedés hétfőn Oroszország és az egyiptomi tengerparti üdülőhelyek, Hurgada, valamint Sarm-es-Sejk között. A Rosszija 24 hírtelevízió közölte, hogy az első orosz utasszállító már felszállt.

Keddtől jöhetnek hozzánk az orosz turisták 

Keddtől beutazhatnak Magyarországra azok az orosz turisták, akik rendelkeznek oltással – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán - írja a 24.hu.

Vízummal és PCR-teszttel repülhetnek a magyarok az oroszokhoz 

Ismét megnyitottak csütörtökön a magyarországi orosz vízumközpontok, a magyar állampolgárok érvényes vízummal és három napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel ismét repülhetnek majd Oroszországba.

Szigorítások az oroszoknál 

Az ismét romló, covid okozta fertőzések száma miatt.

Újraindul a légiközlekedés hazánk és Oroszország között 

Oroszország június 10-től újabb nyolc országgal, köztük Magyarországgal állítja helyre a még tavaly márciusban felfüggesztett rendszeres légiközlekedést, a kölcsönösség alapján - jelentették be az orosz fővárosban, Moszkvában kedden.

A helyzet tőlünk keletre 

A COVID19 fertőzöttek száma 63,2 millió, a halálos áldozatoké 1,46 millió a világon.  A fertőzés 191 országban és régióban van jelen. Alábbi cikkünkben Oroszországgal és Ukrajnával foglalkozunk, annyit előre is elárulunk, hogy nagyot nőtt az esetszám.

Jövőre sem lesz foci-EB meccs Budapesten? 

Így a tervezett a 12 helyszín helyett csupán egy lenne. Az okot aligha kell magyarázni - írja a hvg.hu.

Az oroszok már a téli turistaszezonra készülnek 

Oroszország három újabb országgal újítja fel a légiközlekedést, melyek klasszikus télből a nyárba nyaralóhelyek, amelyek az orosz turisták körében is kedveltek vagy idén azok lehetnek.

Oroszországban kivizsgálják a Kínából hazatérő összes turistát 

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében megkezdte a Kínából hazatérő összes orosz turista repülőtéri kivizsgálását az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet.

Nem mindennapi utas készül a Nemzetközi Űrállomásra 

Csütörtökön indul a Nemzetközi Űrállomásra Fedor, az orosz humanoid robot. Tervezői szerint fontos szerepe lesz a Holdon és más potenciális bolygókon létrehozandó bázisok felépítésében.

Véget vetnek az Airbnb-nek Oroszországban 

Oroszországban hamarosan tilos lesz a lakókörnyezeteken belül szállodai szolgáltatásokat nyújtani, magyarán kivégzik az Airbnb-t. A magyarországi társasházak egy része bizonyára üdvözölne egy hasonló lépést itthon - írja a napi.hu.

A jelentkezési határidő hamarosan lejár 

Július 25-ig, illetve július 31-ig várja a jelentkezőket a Visegrádi Négyek szakmai körútja Oroszországba és Dél-Kelet-Ázsiába. A workshopok, prezentációk és tárgyalási lehetőségek minden, a régióban érdekelt szakmai szereplőnek hasznosak lehetnek, különösen az adott régiók beutaztatásában érdekelt utazási irodáknak.

Moszkva 3 óránként 

Oroszország vezető légitársasága az Aeroflot júliustól már naponta 3 óránként indít járatot Moszkvába Budapestről, ami 10%-kal több elérhető útvonalat és 30%-kal több csatlakozást jelent.

Turisztikai szolgáltatások nyújtásának tilalma 

Az Európai Unió további hat hónappal, szeptember 15-ig meghosszabbította az Ukrajna területi integritásának megsértése, az ország függetlenségét aláásó vagy fenyegető intézkedések miatt Oroszország ellen bevezetett büntetőintézkedéseket - közölte az Európai Unió Tanácsa hétfőn.

Ismét lesz Moszkva és Kairó között légi járat 

Elnöki rendeletben engedélyezte csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök - több mint kétéves felfüggesztést követően - a Moszkva és Kairó közötti rendszeres légi járatok felújítását.

Jövőre elkészül Oroszország történetének legnagyobb hídja 

Nagy erővel építik az oroszok az Oroszországot a Krímmel összekötő hatalmas hidat. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!