A befejezetlen piramis titka

A befejezetlen piramis titka 

A Baka-piramist az időszámításunk előtti harmadik évezredben építhették, de nem fejezték be, így a kutatók közvetlenül tanulmányozhatják rajta, hogyan építhették az egyiptomiak a piramisok alapjait.
Már a piramisok is ezt hirdetik: Maradj otthon!

Már a piramisok is ezt hirdetik: Maradj otthon! 

Az egyiptomi piramisokra írták ki fényekkel: Stay home!
Újabb piramis maradványaira bukkantak Egyiptomban

Újabb piramis maradványaira bukkantak Egyiptomban 

Mintegy 3700 éves, a 13. dinasztia idején épült piramis jó állapotban fennmaradt részeit tárták fel Kairótól délre, a dahsúri nekropoliszban - jelentette be hétfőn Mahmud Afifi, az egyiptomi műemlékvédelmi minisztérium régészeti osztályának vezetője.

Kairóban lép fel Michael Bolton 

Első ízben lép fel Egyiptomban a zenei legenda Michael Bolton. 

Húsz év után újra látogatható egy csodás piramis Egyiptomban 

Több, a turisták számára évek óta zárva tartott különleges műemléket nyitnak meg mostanában Egyiptomban, köztük Unas fáraó piramisát Kairó közelében, valamint több síremléket Luxorban.

Örökre kitiltottak egy német tinédzsert Egyiptomból 

Életre szóló kitiltást kapott Egyiptomból az a német tizenéves, aki a múlt hónap közepén megmászta a gízai Kheopsz-piramist, és az illegális akcióról világszerte nagy sikert arató videofelvételt is készített - jelentette szerdán az egyiptomi sajtó.

Természetes képződmények, vagy emberkéz alkotta őket? 

Semir Osmanagić bosnyák származású amerikai üzletember, amatőr régész a Szarajevó közelében fekvő Visoko település határában kilenc hatalmas piramisra talált. A felfedezést a régész- és geológusszakma túlnyomó része kételkedve fogadja. A közelmúltban a 2005-ben elkezdett ásatásokon járt munkatársunk.

Több ezer éves templomot talált háza alatt egy egyiptomi 

Eddig ismeretlen, feltehetően több ezer éves templomot fedeztek fel házuk alatt illegális ásatást végző kairóiak.

Eltiltották Beyoncét az egyiptomi piramisoktól 

A Queen B becenévre hallgató amerikai énekesnő még 2009-ben húzta ki a gyufát Záhi Havássznál, Egyiptom korábbi kulturális miniszterénél a gízai piramisoknál tett látogatása során. 

Hé, maguk meg mit kutatnak itt, a Kheopsz-piramison? 

Felülvizsgálnák a Gízai-fennsík piramisainak biztonságára vonatkozó intézkedéseket az egyiptomi hatóságok, miután német kutatók engedély nélkül vettek mintákat Kheopsz fáraó piramisának egyik kamrájából. Az ügybe, úgy tűnik, még az Interpolt is bevonják - írja a KeletPort.hu.

Elveszett várost találtak a dzsungelben 

Egy kutatócsoport még a helyiek számára is ismeretlen piramisokra bukkant az ecuadori Amazónia mélyén. A régészek sejtése szerint minden bizonnyal az „Óriások elveszett városát” találhatták az esőerdőben.

Őskori épület maradványaira bukkantak Walesben 

Brit régészek egy nagyméretű őskori építmény maradványait tárták fel Wales dél-keleti részén, mely a szakemberek szerint idősebb lehet az egyiptomi piramisoknál.

Újra látogathatók az egyiptomi régészeti helyek 

A helyzet rendeződésével újra megnyitja a látogatók előtt történelmi, régészeti helyszíneit Egyiptom, ahol - a Legfőbb Régészeti tanács vezetőjének közlése szerint - Kairón kívül is rongáltak meg emlékhelyeket.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!