Tizenhétezer járatot törölnek Eindhoven bezárása miatt

Tizenhétezer járatot törölnek Eindhoven bezárása miatt 

A nemzetközi repülőtér hamarosan jelentős átalakuláson megy keresztül, teljeskörűen felújítják ugyanis kifutópályáját, új kábeleket fektetnek le, megújul a világítás és a vízelvezetés is.

Felelőtlen drónozók veszélyeztették a légiforgalmat 

Teljes repülőtérzárat kellett elrendelni hétfőn és kedden az esti órákban, miután távolról irányított repülő eszközök, ismertebb nevén drónok repültek be a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területére. Összesen 21 járatot érintettek az incidensek.
Le kellett zárni a bécsi repülőteret

Le kellett zárni a bécsi repülőteret 

Az intenzív havazás miatt délután le kellett zárni a bécsi repülőteret, emiatt egy sor repülőgépe Budapesten szállt le, ún. kitérő állomásra. Az utasok egy részét busszal viszik át az osztrák fővárosba, más légitársaságok pedig megvárják, amíg sikerül megtisztítani a hótól a schwechati futópályákat.

Fogyasztóvédelmi szövetség: nem volt vis maior 

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) levelet írt a Budapest Airportnak, arra kérve a céget, nyilatkozzon a szerződésen kívüli felelősség kérdésében a budapesti repülőtér december 7-i bezárásával kapcsolatban, valamint, hogy ennek megfelelően kártalanítsa az érintett utasokat - mondta a FEOSZ ügyvezető elnöke pénteken az MTI-nek.

A reptérzár miatt vizsgálódik a hatóság 

A légügyi hivatal közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja meg annak a műszaki meghibásodásnak a körülményeit, amely miatt december 7-én lezárták a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.
Reptérzár: Jár-e az utasoknak kártérítés?

Reptérzár: Jár-e az utasoknak kártérítés? 

Pénteken dél előtt nem sokkal lezárták a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret műszaki hiba miatt. A forgalom szombat délelőtt 10 óra előtt indult meg, a repülőtér azóta indít és fogad is járatokat. 

Fogyasztóvédők: kártérítési felelőssége van a Budapest Airportnak 

Felháborítónak tartja a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ), hogy eddig nem ismerte el kártérítési felelősségét a Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér pénteki bezárása miatt - tájékoztatta a szövetség szombaton az MTI-t.

Budapesti reptérzár: nem jár kártérítés 

Kárenyhítési és nem kártéritési kötelezettségük van az európai légitársaságokanak a budapesti reptéren történtekhez hasonló vis maior helyzetekben - hívja fel a figyelmet a Flight-Refund.eu. A légiutasok jogainak érvényesítésében segítséget nyújtó vállalkozás szerint ilyenkor nem érdemes pénzt várni a késések, járattörlések miatt. Az idegen országban ragadt utasokat hasonló helyzetekben legfeljebb szállással, étellel segítik, de ez sem garantálható.

Vége a reptérzárnak! 

A kitűzött határidőnél három órával korábban, szombat reggel hét órakor újra megnyílt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér - tájékoztatta az MTI-t Hardy Mihály, a repülőteret működtető Budapest Airport szóvivője.

MUISZ: vis maiorról van szó 

A Liszt Ferenc-repülőtér műszaki okok miatt történt bezárása vis maiornak számít a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke szerint. Molnár Gabriella azt mondta pénteken az MTI érdeklődésére, hogy az uniós szabályok erre vonatkozó előírását kell alapul venni.

Bécsbe repült Budapest helyett több járat 

Eddig hat, Budapestre tartó járat repült át Bécsbe, mert a Liszt Ferenc-repülőteret péntek délben műszaki hiba miatt bezárták - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója.

Debrecenben szállt le a Wizzair egyik Budapestre tartó járata 

A debreceni repülőtéren szállt le a Wizzair légitársaság egyik Londonból Budapestre tartó járata pénteken, miután műszaki hiba miatt bezárták a budapesti Liszt Ferenc-repülőteret - mondta el az Airport-Debrecen Kft. ügyvezetője az MTI-nek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!