25 terrorizmussal gyanúsított embert vettek őrizetbe Tunéziában 

Azóta, hogy június 27-én két öngyilkos merénylő a főváros, Tunisz belvárosában robbantotta fel magát, írja az MTI.
Bomba robbant Egyiptomban egy turistabusz mellett

Bomba robbant Egyiptomban egy turistabusz mellett 

Halottak nincsenek, tizenheten sérültek meg a gízai piramosik közelében végrehajtott támadásban - írja az Index.

Egyiptomi robbantás: rendkívüli állapotot hirdetett az elnök 

Egyiptomban virágvasárnap két keresztény templomnál követtek el merényletet, az egyiptomi elnök három hónapra rendkívüli állapotot hirdetett.

Robbantás a szentpétervári metrón 

Feltehetően közép-ázsiai származású öngyilkos merénylő robbantott bombát a szentpétervári mentrón. Tizennégyen meghaltak, ötvenen megsebesültek. 

Hatalmas veszteséget okoztak Belgiumnak a márciusi merényletek 

A márciusi brüsszeli terrortámadások közvetlenül mintegy 323 millió euró - körülbelül 100 milliárd forint - veszteséget okoztak Belgiumnak - közölte kedden Kris Peeters belga gazdasági miniszter a helyi sajtó tájékoztatása szerint.

Halálos áldozatai is vannak a thaiföldi robbantásoknak 

Pokolgépes támadásokban sérültek meg többen - köztük külföldi turisták is - Thaiföldön, a robbantásoknak halálos áldozatai is vannak.

Újabb műemléket robbantott fel az Iszlám Állam 

Háromezeréves asszír templomot robbantott fel az észak-iraki Kalhu romvárosában az Iszlám Állam terrorszervezet.

Robbantottak Isztambulban 

Az első hivatalos közlések szerint tizenegyen haltak meg, köztük hét rendőr és négy civil az Isztambul belvárosában, Vezneciler kerületben kedd délelőtt rendőrségi járművek ellen autóval elkövetett pokolgépes támadásban. Magyar áldozatról nincs értesülés.
Azonosították a brüsszeli repülőtéri merénylőket

Azonosították a brüsszeli repülőtéri merénylőket 

A belga hatóságok azonosították a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér elleni robbantásos merényletek elkövetőit - jelentette szerdán a La Derniere Heure című helyi lap.

28 halálos áldozata van a szerdai ankarai robbantásnak 

Szerda délután gépkocsiba rejtett pokolgép robbant a török fővárosban, melynek következtében 28-an vesztették életüket és 61-en megsebesültek. A török vezérkar megerősítette, hogy terrortámadást követtek el. A robbanás az ankarai magyar nagykövetségtől egy kilométerre történt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem tud magyar áldozatról.

Pokolgépeket robbantottak egy egyiptomi szállodánál 

Két pokolgép robbant egy egyiptomi szállodánál a parlamenti választások másnapján, kedden, a Sínai-félszigeten lévő el-Arís városban; a három halálos áldozat és legalább tíz sebesült között vannak a szavazóhelyiségekre felügyelő bírák is.

Beismerte tettét a bangkoki robbantás egyik gyanúsítottja 

Az egyik fő gyanúsított a feltételezett robbantónak átadott egy bombát rejtő hátizsákot.

Tizenhat halott a bangkoki merényletben (frissítve!) 

Legalább tizenhat ember meghalt, húsz pedig megsebesült abban a merényletben, amely Bangkok központjában történt helyi idő szerint este hétkor. 

Nincs magyar áldozata az egyiptomi robbantásnak 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) jelenlegi tudomása szerint nincs magyar áldozata, sebesültje a szerdai öngyilkos merényletnek, amely Egyiptom egyik legfőbb turistalátványosságánál, a Luxorban lévő karnaki templomkomplexum közelében történt.

Három robbantásos merénylet Egyiptomban 

Néhány órán belül három robbantásos merényletet követtek el Egyiptomban, legkevesebb három ember életét vesztette, tizenöten pedig megsebesültek - jelentette csütörtökön az egyiptomi sajtó.

Elfogták a sármelléki reptéren történt robbantás gyanusítottját 

Az oroszországi Szocsiban elfogtak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett egy orosz teherszállító repülőgép elleni pokolgépes támadásban, amelyet 19 évvel ezelőtt követtek el a sármelléki repülőtéren - közölték szerdán oroszországi hírportálok.

Elítélték a reptéri kerekesszékes robbantót 

Hat év börtönt kapott a pekingi repülőtér kerekesszékes robbantója - tudatta közleményében a kínai főváros Csaojang kerületi bírósága kedden.

Megszigorítja a diákvízumok ellenőrzését az USA 

Az amerikai belbiztonsági minisztérium "azonnali hatállyal" elrendelte, hogy az Egyesült Államok határátkelőin minden beérkező külföldi diák esetében vizsgálják meg: rendelkezik-e érvényes diákvízummal - közölte pénteken az amerikai média a tárca egyik belső utasítására hivatkozva.

Nem érinti a robbantás a londoni maratont 

Nem törlik a vasárnapi londoni maratoni futóversenyt a bostoni maratonon elkövetett robbantásos merénylet ellenére sem - közölte kedden a brit kormány illetékes szakpolitikusa.

Ki robbantott Bostonban és miért? 

Az Egyesült Államok ki fogja deríteni, hogy ki és miért hajtotta végre a bostoni robbantásokat, és felelősségre fogja vonni a tetteseket - jelentette ki hétfőn Barack Obama amerikai elnök.

Görögországtól int a Külügyminisztérium 

Az elmúlt napokban több robbantást hajtottak végre a görög fővárosban, ezért a Külügyminisztérium konzuli szolgálata arra kéri a dél-európai országba készülő magyar állampolgárokat, hogy folyamatosan tájékozódjanak az aktuális hírekről.

Orosz állampolgárságú a Domogyedovo-i merénylő 

Meg nem erősített hírek szerint az észak-kaukázusi orosz területekről származó terrorista szervezhette a merényletet - írja az Index.

Merénylet egy moszkvai reptéren 

A Domogyedovo repülőtéren valószínűleg egy öngyilkos merénylő robbantott. A halottak száma lapzártánkkor 35 volt, további 160 főt, köztük súlyos sérülteket, kórházba szállítottak. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!