Szintet lépett a hazai sajtipar

Szintet lépett a hazai sajtipar 

Minden várakozást felülmúló érdeklődés övezte, és hatalmas sikerrel zárult hazánk legnagyobb sajtünnepe, az I. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja. Az esemény komoly mérföldkőnek számít, ugyanis a mintegy 40 országot és 6000 tagot számláló Sajtmesterek Nemzetközi Céhe megalapította a Magyar Páholyt, melynek segítségével a magyar sajtok egyre jelentősebb szerepet kaphatnak a nemzetközi színtéren is. Kihirdették a Magyar Sajtok Versenyének győztesét, a Baracskai félkemény sajtot, mely az aranyéremmel belépőt kapott a 2019-es Mondial du Fromage-ra, a világ egyik legrangosabb nemzetközi sajtversenyére, ahol idén a magyarok már otthagyták névjegyüket: a három induló sajt arany-, ezüst- és bronzérmet nyert.

Sajtot sajttal majszolhatunk a hétvégén 

Közel százféle sajttal, kézműves élelmiszerekkel, italokkal és sajtkészítési lehetőséggel várják a látogatókat az ingyenes III. Belvárosi Sajtfesztivál szervezői május 15-17 között a Vajdahunyad várában.

Belvárosi Sajtfesztivált rendeznek a fővárosban 

Sajtkészítési kurzussal, sajtos látványkonyhával, sajtaukcióval és hazai termékekkel várja vendégeit az első Belvárosi Sajtfesztivál péntektől vasárnapig a fővárosi Erzsébet téren.
Le Meridien: áprilisban ismét a francia sajtoké a főszerep

Le Meridien: áprilisban ismét a francia sajtoké a főszerep 

Kezdésnek könnyű kecske-, majd az egyre karakteresebb, préselt tehén sajtok és végül, az ízek megkoronázásként a jellegzetes aromájú Roquefort, ezt a sorrendet érdemes követni a sajtok kóstolásakor, árulta el a kíváncsi hallgatóságnak Laurent Vandenameele chéf szerdán a Francia Sajt Fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón a Le Meridien szállodában. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!