Idén április 15-22. között immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Francia Sajt Fesztvált a Le Meridien szálloda Michelin ajánlással kitüntetett Le Bourbon éttermében, tudtuk meg a szálloda igazgatójától, Adrian Gray-től. A fesztivál idején a francia sajtok nemzetközileg elismert nagykövete, Gérard Poulard idén is több, mint 100 különféle típusú, francia kistermelők által előállított kézműves sajtremekkel kápráztatja el a hazai közönséget. Poulard Úrról tudni kell, hogy Fromagier-nek hívja magát, a kifejezést a fromager (sajtkészítő) és a sommelier szavak összekapcsolásával alkotta meg, és valóban az általa vezetett sajtkóstolás amolyan rituálé. A kóstolásban nagy szerepet kapnak az érzékszervek, és a sajttálakat úgy állítja össze, hogy a kóstoló a legkevésbé karakteres sajttól haladjon az egyre erősebb illatúak felé. Emellett mindent tud a francia sajtkészítőkről, azok termékeiről. A sajtok mellé a fesztiválon pedig szigorúan magyar borokat kínál.
A fesztivál ideje alatt több féle vacsora közül választhatnak az érdeklődők, mondta el Keserü Franciska, a szálloda PR menedzsere. A rendezvény időtartamát szándékosan választották meg úgy, hogy két vasárnap is essen bele. Így április 15-én és 22-én a kedvelt Vasárnapi brunch kínálata is kiegészül az ízletes sajtokkal. A Le Meridien idén új vacsorasorozatot indított 'aholic Dinners néven, melynek keretében hazai fiatal tehetségeknek adnak bemutatkozási lehetőséget. A sorozat második állomása Cheese 'Aholics Night címmel a fesztivált megelőzően, április 14-én kerül megrendezésre a fesztivál megnyitó vacsorájaként. Ez alkalommal belsőépítészek, dizájnerek alkotásaival ismerkedhetnek meg a résztvevők.