Sajtot sajttal majszolhatunk a hétvégén

Közel százféle sajttal, kézműves élelmiszerekkel, italokkal és sajtkészítési lehetőséggel várják a látogatókat az ingyenes III. Belvárosi Sajtfesztivál szervezői május 15-17 között a Vajdahunyad várában.

Május 15. és 17. között, péntektől vasárnapig rendezik meg a budapesti Vajdahunyad várában a III. Belvárosi Sajtfesztivált. A belépés a rendezvény mindhárom napján ingyenes.

A fesztivál középpontjában a kézműves hazai és nemzetközi sajtkészítők állnak, ezeket kiegészítve a legnemesebb élelmiszerekkel. "A látogatókat közel százféle sajtkülönlegességgel várjuk. A kisszínpadon délutánonként sajtkészítő bemutatókkal találkozhatnak, az élményt egy kézműves sörsétány és termelői borudvar teszi még teljesebbé. Ez a rendezvény több egy egyszerű fesztiválnál. Itt nem csak kóstolni lehet, de lehetőség nyílik elsajátítani a sajtkészítés fortélyait , és beszélgetni a sajtkészítőkkel is, akik több, mint szívesen mesélnek majd a sajtkészítés minden mozzanatáról a tejköpüléstől egészen a több éves érlelésig" - mondta Necz István főszervező.

A szervező szerint a III. Belvárosi Sajtfesztivál kiváló program az egész családnak, hiszen a legkisebbeknek állatsimogatóval és egy interaktív játszóházzal kedveskednek, amelynek keretében játékos formában ismerkedhetnek meg a tej és sajtkészítés apró fortélyaival. A rendezvényt egy nagyszabású kalandpark egészíti ki, hogy még teljesebb legyen a család öröme. Necz István hozzátette: hagyományteremtő módon külön aktivitás keretében a vendégeknek lehetőségük nyílik, arra, hogy megválasszák az "Év Legjobb Sajtját".

Forrás: Vendég & Hotel Online


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.