Sajtot sajttal majszolhatunk a hétvégén

Közel százféle sajttal, kézműves élelmiszerekkel, italokkal és sajtkészítési lehetőséggel várják a látogatókat az ingyenes III. Belvárosi Sajtfesztivál szervezői május 15-17 között a Vajdahunyad várában.

Május 15. és 17. között, péntektől vasárnapig rendezik meg a budapesti Vajdahunyad várában a III. Belvárosi Sajtfesztivált. A belépés a rendezvény mindhárom napján ingyenes.

A fesztivál középpontjában a kézműves hazai és nemzetközi sajtkészítők állnak, ezeket kiegészítve a legnemesebb élelmiszerekkel. "A látogatókat közel százféle sajtkülönlegességgel várjuk. A kisszínpadon délutánonként sajtkészítő bemutatókkal találkozhatnak, az élményt egy kézműves sörsétány és termelői borudvar teszi még teljesebbé. Ez a rendezvény több egy egyszerű fesztiválnál. Itt nem csak kóstolni lehet, de lehetőség nyílik elsajátítani a sajtkészítés fortélyait , és beszélgetni a sajtkészítőkkel is, akik több, mint szívesen mesélnek majd a sajtkészítés minden mozzanatáról a tejköpüléstől egészen a több éves érlelésig" - mondta Necz István főszervező.

A szervező szerint a III. Belvárosi Sajtfesztivál kiváló program az egész családnak, hiszen a legkisebbeknek állatsimogatóval és egy interaktív játszóházzal kedveskednek, amelynek keretében játékos formában ismerkedhetnek meg a tej és sajtkészítés apró fortélyaival. A rendezvényt egy nagyszabású kalandpark egészíti ki, hogy még teljesebb legyen a család öröme. Necz István hozzátette: hagyományteremtő módon külön aktivitás keretében a vendégeknek lehetőségük nyílik, arra, hogy megválasszák az "Év Legjobb Sajtját".

Forrás: Vendég & Hotel Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.