Megújult a Munkácsy-síremlék a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben

Megújult a Munkácsy-síremlék a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben 

Felavatták Munkácsy Mihály megújult síremlékét a festőművész halálának 123. évfordulója alkalmából kedden a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.
2,5 milliárdból újul meg Gül Baba türbéje és környezete

2,5 milliárdból újul meg Gül Baba türbéje és környezete 

Nemzetközi szinten is példaértékű az az együttműködés, amelynek eredményeként megújulhat Gül Baba türbéje és annak környezete a török és a magyar kormány közös vállalkozásaként – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője a budai emlékhely rekonstrukciós munkálatainak elindításakor. Az eseményen részt vett Veysi Kaynak, Törökország, valamint Semjén Zsolt, hazánk miniszterelnök-helyettese.

Húsz év után újra látogatható egy csodás piramis Egyiptomban 

Több, a turisták számára évek óta zárva tartott különleges műemléket nyitnak meg mostanában Egyiptomban, köztük Unas fáraó piramisát Kairó közelében, valamint több síremléket Luxorban.

Új síremlékeket nyitottak meg a turisták előtt Egyiptomban 

Luxorban három újbirodalomkori sírt nyitottak meg csütörtökön a látogatók előtt első alkalommal azok felfedezése óta; a lépés a remények szerint hozzájárul az ország gyengélkedő gazdasága számára létfontosságú idegenforgalom fellendítéséhez.

Kádár János a magyar nemzeti történelem kiemelkedő egyénisége volt 

A Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság szerdai soros ülésén többségi döntéssel védettnek minősítette Kádár János síremlékét, ezáltal a sír nem felszámolható - közölte a testület.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!