Májustól újabb szabadstrandnak örülhetnek  a bécsiek

Májustól újabb szabadstrandnak örülhetnek a bécsiek 

Május közepétől vehetik birtokba a fürdőzők Bécs legújabb szabadstrandját, az Arena Beach-et.
Szabadstrand a bécsi Öreg-Dunán

Szabadstrand a bécsi Öreg-Dunán 

Bécs bővelkedik természetes vizekben, sok természetes vizű strand található a város területén.

Megnyílik Szentendre első legális szabadstrandja 

Pénteken nyílik meg Szentendre első legális szabadstrandja - közölte a város polgármestere.

PM: támogatást érdemelnek a balatoni szabadstrandok üzemeltetői 

A Párbeszéd Magyarországért (PM) arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az idegenforgalmi adóhoz járó teljes kiegészítést azoknak az önkormányzatoknak, amelyek szabadstrandot tartanak fent.

Látogatható és ingyenes marad a velencefürdői szabadstrand 

Megállapodást kötött a velencei önkormányzat és a természetes fürdőhely bérlője a velencefürdői szabadstrand üzemeltetéséről: napkelte és napnyugta között továbbra is ingyenesen lehet itt fürdeni - közölte a velencei önkormányzat.

Fizetős lehet a WC az ingyenes balatoni strandokon 

Egy tervezett jogszabály-módosítás szerint a jövőben csak a belépődíjas strandokon lenne kötelezően ingyenes a vécé, a hivatalos kijelöléssel működő ingyenes strandokon nyugodtan lehetne pénzt kérni a pisilésért is.
A vízminőség lehetővé tenné szabadstrandok létesítését a Dunakanyarban

A vízminőség lehetővé tenné szabadstrandok létesítését a Dunakanyarban 

Több fürdőző érkezett a Dunakanyar strandjaira, és újabb szabadstrandok létesülhetnek a hamarosan záruló egységes vízminőség-ellenőrzési mintaprojektnek köszönhetően, amelyben hét Duna-menti település vett részt a Coca-Cola Magyarország támogatásával. A programhoz kapcsolódó „I love Duna” Instagram fotópályázat legjobb munkáiból digitális fotókiállítás nyílt a margitszigeti Holdudvarban. 

Mégsem zárnak be a velencei-tavi szabadstrandok 

A gárdonyi önkormányzat megfellebbezte a szabadstrandjainak működését felfüggesztő határozatot, a velencei önkormányzat pedig megkapta a szabadstrand működtetéséhez szükséges engedélyt, így a nyár végéig az összes velencei-tavi szabadstrand látogatható.

Három velencei-tavi fürdőhelynek nincs engedélye 

A szakhatóságok megállapították, hogy a Velencei-tó partján három szabadstrandnak – természetes fürdőhelynek – nincs engedélye, ezért a Fejér Megyei Kormányhivatal járási hivatala felfüggesztette ennek a három fürdőhelynek a „működtetését” – közölte a kormányhivatal szombaton.

Itt strandolhat ingyen a Balatonnál 

Nehéz eldönteni, hogy melyik a legjobb balatoni szabadstrand, de a Balatontipp listába szedte azokat, mindegyiket külön-külön jellemezve. Böngéssze át, hogy hol csobbanhat a nyáron ingyenesen!

Nem alkalmas a fürdésre a népszerű strand 

Fürdésre alkalmatlannak minősítették Győr legnépszerűbb szabadstrandját a Mosoni-Duna nem megfelelő vízminősége miatt.

Több mint egyéjszakás kaland 

A 38 ezer lakosú Baja remek adottságokkal rendelkezik, mégsem bírták eddig hosszabb tartózkodásra bírni a látogatókat. Most olyan turisztikai fejlesztéseket mutattak be, amelyeknek köszönhetően várhatóan több időt töltenek el a városban és környékén az érdeklődők.

Visszakapta az Erzsébet szálló partszakaszát Balatonőszöd 

Balatonőszöd az Erzsébet szállóként üzemelő volt kormányüdülő területéből ingyenes vagyonjuttatással visszakapott nagyjából másfél hektár, 330 millió forint értékű part menti területet, amelynek partszakasza mintegy 200 méteres - jelentette be Witzmann Mihály (Fidesz-KDNP), a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke szerdán a településen.

Eggyel kevesebb szabadstrand a Balatonnál 

Az idei szezonban eggyel csökken a Balatonnál a szabadstrandok száma, a fizetős strandok közül csak kevesen emelnek árat, de van, ahol 20 százalékkal drágul a belépőjegy, írja a balatontipp.hu.

A legtöbb strand vize kiváló minőségű 

A Balatonon a legtöbb fürdővíz kiváló vagy jó minőségű, az uniós minősítés szerint azonban néhány szabadstrandon nem ajánlott a fürdőzés - derül ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb minősítési listájából.

Dunai szabadstrand nyílik Budapest határában 

Szabadstrand nyílik a gödi Duna-parton.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!