Innovációs díjat kapott a Skanzen

Innovációs díjat kapott a Skanzen 

Az előremutató projekt egyesíti a kultúrát a gondoskodással, egyedülálló módszertani és mentálhigiénés erőforrást biztosítva.
Szentendrén gyűlt össze a hazai utazási irodások színe-java

Szentendrén gyűlt össze a hazai utazási irodások színe-java  

A Szentendrei Skanzen területén tartotta idei közgyűlését április 9-én, egy nyarat idéző tavaszi napon a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ).
Nehéz überelni a szentendrei Skanzent

Nehéz überelni a szentendrei Skanzent  

Idén Az Év Múzeuma elismerést a "nagy múzeumok" kategóriájában a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a "kis múzeumok" kategóriájában a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum nyerte el - közölték a szervezők az MTI-vel hétfőn.
Rengeteg programmal készül idén a Skanzen

Rengeteg programmal készül idén a Skanzen 

2023-ban húszéves az UNESCO szellemi kulturális örökség megőrzéséről szóló egyezménye. A Skanzen Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága által koordinált egész éves ünnepségsorozat olyan kézműves, gasztronómiai, dramatikus és előadóművészeti hagyományokat, városi szokásokat hoz közel, mint a lipicai lótartás, a kalocsai népművészet, a dunamenti halászat vagy akár a magyar cirkuszművészet.
A múzeum és a színház szerelemgyereke a Skanzen új Erdély tájegysége

A múzeum és a színház szerelemgyereke a Skanzen új Erdély tájegysége 

A májusban nyíló, várva várt új attrakció bejárására a Magyar Utazási irodák Szövetsége tanulmányutat szervezett tagjai számára, amelyre lapunk is meghívást kapott. Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy maga a főigazgató, dr. Cseri Miklós vezetett körbe bennünket, így első kézből kaptunk információkat, ráadásul a szakember egyedülálló stílusával és humorával fűszerezve.
Májustól már Erdély is megcsodálható a Skanzenban

Májustól már Erdély is megcsodálható a Skanzenban 

Májusban nyílik meg a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Erdély épületegyüttesének első kiállítási egysége.

Mobillal is fizethető a belépő a Szentendrei Skanzenbe 

Május 23-tól már okostelefonon keresztül is lehet belépőjegyet váltani a Szabadtéri Néprajzi Múzeumba. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és az skanzen együttműködési megállapodásának köszönhetően a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül is elérhetővé válik a belépőjegy digitalizált formája, így a látogatóknak nem kell sorban állniuk a jegypénztárnál - olvasható a közleményben.

Hamarosan Erdélyt is bejárhatjuk a Szentendrei Skanzenben 

Felgyorsult a Skanzen új, Erdély tájegységének kialakítása, jövő év végéig a beszerezni kívánt épületek és tárgyegyüttesek nagyobb hányada a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Közalapítvány birtokába kerülhet - tájékoztatta az MTI-t a múzeum főigazgatója, a közalapítvány kuratóriumi tagja.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!