A vár után a várpark is megújult Szigetváron

A vár után a várpark is megújult Szigetváron 

Csaknem 400 millió forintos beruházás keretében újult meg a 2016-ban nemzeti emlékhellyé nyilvánított szigetvári Zrínyi-várat körülvevő, nyolchektáros várpark, az elkészült beruházást hétfőn adták át.

A Zselic aktív turisztikai központja lehet Szigetvár 

A Mecsek és a Zselic kirándulóinak is kiváló célpont lehet a Szigetváron átadott Zrínyi Zöld Túrabázis. A turistaközpont zöld energiát használ, és a szűk harmincmilliós fejlesztésbe még új kerékpárok beszerzése is belefért.
Nagyszabású fejlesztés indul a szigetvári várban

Nagyszabású fejlesztés indul a szigetvári várban 

Megújult várkerttel, várfalsétánnyal és különleges, interaktív kiállítással is várja a látogatókat a szigetvári vár 2022. második felétől, a mintegy másfél milliárd forintos turisztikai fejlesztés alapkövét pénteken tették le a beruházás helyszínén.

Gyógyhelyfejlesztés indul Szigetváron 

Több mint 670 millió forintos beruházással, túlnyomó többségében európai uniós forrásból komplex gyógyhelyfejlesztés kezdőik Szigetváron - hangzott el a projekt nyitórendezvényén, a baranyai városban.

Duplázott a szigetvári vár 

Idén több mint 22 ezren látogattak el szigetvári várba, tavalyhoz képest majdnem kétszer annyian - közölte a Zrínyi-emlékévet bonyolító Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.
Mintha Szigetvár kikopott volna a köztudatból

Mintha Szigetvár kikopott volna a köztudatból 

A „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” Emlékév alkalmából és Szulejmán szultán síremléke ásatásának záró programján Fazekas Róbert, a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke, dr. Hóvári János, az Emlékév Emlékbizottságának elnöke és dr. Vass Péter Szigetvár polgármestere közös sajtótájékoztatón beszéltek a város idegenforgalmi vonzerőiről.

Középpontban a családok az I. Zrínyi fesztiválon 

A szigetvári vár ostromának 450. évfordulója, a hős védők emléke előtt tisztelegve első alkalommal rendezik meg a Zrínyi fesztivált, amelynek egyaránt helyet ad a hős város és Baranya székhelye, Pécs.
A Zrínyi-emlékévben megújul a szigetvári vár

A Zrínyi-emlékévben megújul a szigetvári vár 

A kormány félmilliárd forintot szán a Zrínyi Miklós-Szigetvár 1566 emlékév megrendezésére, és további 580 milliót forintot költ a szigetvári várnak, mint az emlékév hivatalos helyszínének fejlesztésére - derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből.
Megtalálhatták Szulejmán szultán türbéjét Szigetváron

Megtalálhatták Szulejmán szultán türbéjét Szigetváron 

I. Szulejmán szultán síremlékének (türbéjének) maradványait fedezhették fel magyar tudósok Szigetvár mellett - jelentették be a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA) Budapesti Programkoordinációs Irodájának szerdai sajtótájékoztatóján.

Gyógyhely minősítést kapott Szigetvár 

Gyógyhely minősítést kapott a napokban Szigetvár, amely fejlesztéseket és a turizmus erősödését reméli az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) elismerésétől - mondta el Kolovics János polgármester kedden sajtótájékoztatón, a városban.

Török turistákat csalhat Szigetvárra Szulejmán szíve 

Szeptember 20-án egy szigetvári konferencián hozzák nyilvánosságra azt a tanulmányt, amelyből talán kiderül, hol lehet Szulejmán szultán szíve. A kutatások jelentős török pénzügyi támogatással folynak, később nagyszabású fejlesztések történhetnek a baranyai kisvárosban.

Megújult Szigetvár belvárosa 

Befejeződött Szigetvár központjának felújítása, valamint az 1987-ben pénzhiány miatt félbehagyott, Makovecz Imre által tervezett Vigadó továbbépítése. A munkálatokra 613 millió forintot költöttek hazai és uniós forrásokból.

Cél Szigetvár vonzerejének növelése 

A város további vonzerejének erősítésének érdekében Szigetvár önkormányzata uniós támogatásra nyújt be pályázatot. Ennek elsődleges célja a váron belül új fogadótér kialakítása, valamint a tervek között szerepel egy állandó szabadtéri színpad és az úgynevezett kiskastélyban kiállító terek létrehozása, ahol a hódoltság korából származó egyedülálló fegyvergyűjtemény kapna helyet. Emellett egy hazánkban egyedinek számító hologramos vetítő rendszert is létrehoznának, amely segítségével az 1566-os csatába nyerhetnének bepillantást az érdeklődők.

Fejlesztik a várat és a Vigadót Szigetváron 

Színes programokkal, fesztiválokkal, a vár és a Vigadó fejlesztésével igyekszik minél több kultúrabarátot a városba csábítani Szigetvár – számolt be a baranyai város fideszes polgármestere az MTI-nek a közelgő várfesztivál kapcsán rendezett sajtótájékoztatón Pécsen.

Szigetvár központja megfiatalodik 

Megkezdődött Szigetvár központjának felújítása a napokban, a jövő év elejéig tartó munkálatokra 584 millió forintot költenek.

Új „szívet” kap Szigetvár 

Fél milliárd forintot meghaladó támogatást nyert el Szigetvár A város történelmi város-központjának funkcióbővítő rehabilitációja elnevezésű pályázatával.

Félmillió fürdővendég Szigetváron 

Három és fél évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Szigetváron a gyógyfürdő, amely nagy népszerűségnek örvend nemcsak a városban, de az ország egész területén.

Turisztikai táblarendszer Szigetváron 

Szigetváron a Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület kezdeményezésére – az önkormányzattal együttműködve - a városba érkező turisták eligazodását segítő táblarendszert hoznak létre. Munkatársunktól

Szigetvár kénytelen eladni gyógyfürdőjét 

Nagy valószínűséggel meg kell válnia egyre népszerűbb gyógyfürdőjétől Szigetvárnak. A vendégkörét folyamatosan bővítő létesítmény ugyan nem veszteséges, de az építésére felvett hiteleket csak nagy nehézségek árán tudja törleszteni az önkormányzat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!