Pénteken sztrájk Olaszországban, akadozik mindenütt a közlekedés

Pénteken sztrájk Olaszországban, akadozik mindenütt a közlekedés 

Olaszországban a vasutasok csütörtök este kilenc órakor kezdődő munkabeszüntetésével elindult a szakszervezetek által meghirdetett huszonnégyórás, országos sztrájk, amely a tömegközlekedés mellett az egészségügyet és az oktatást is érinti.    
A legrosszabb napra hirdettek sztrájkot a Ryanair brüsszeli pilótái

A legrosszabb napra hirdettek sztrájkot a Ryanair brüsszeli pilótái 

Két hónapon belül negyedszer lépnek sztrájkba szeptember 14-én és 15-én a Ryanair diszkont légitársaság brüsszeli pilótái, magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket követelve.
Sztrájk az Easyjetnél

Sztrájk az Easyjetnél 

Öt napon át, Portugáliában. Külföldi kollégáikhoz hasonló bért és juttatásokat követelnek.    
Sztrájk szombaton az olaszoknál, a Wizz Air járatait is érinti

Sztrájk szombaton az olaszoknál, a Wizz Air járatait is érinti 

Ezt írták ezzel kapcsolatos, hozzánk eljuttatott közleményükben.
Több száz portugáliai járatot töröl az EasyJet

Több száz portugáliai járatot töröl az EasyJet 

A törölt járatok az ebben az időszakban menetrend szerint elinduló gépek 69 százalékát teszik ki, és olyan célállomásokat érintenek, mint Lisszabon, Porto és Faro.
Kedden sztrájk az olasz reptereken

Kedden sztrájk az olasz reptereken 

Egész napos sztrájkot hirdetett az olaszországi reptereken a földi kiszolgáló személyzet.
Vasárnap országos sztrájk az olasz reptereken

Vasárnap országos sztrájk az olasz reptereken 

A Wizz Air ennek kapcsán figyelmezteti utasait, hogy fennakadások várhatók.
Ezt lépte a Ryanair a légiközlekedési sztrájkokra

Ezt lépte a Ryanair a légiközlekedési sztrájkokra 

Az ír fapados légitársaság 1,1 millió aláírást gyűjtött beadványához az Európai Bizottságnak, amelyben az unió légiközlekedését megnehezítő sztrájkok miatt az EU közbelépését követelik - írja az AIRportal.hu.
Közelgő sztrájk nehezíti újra a közlekedést Németországban

Közelgő sztrájk nehezíti újra a közlekedést Németországban 

Repülőtéri és vasúti dolgozók sztrájkja nehezíti a közlekedést Németországban csütörtökön és pénteken.
Általános sztrájk Izraelben

Általános sztrájk Izraelben 

Az izraeli szakszervezeti szövetség, a Hisztadrut elnöke és a munkáltatók közösen általános sztrájkot hirdettek hétfőn arra az esetre, ha a kormány nem állítja le azonnal a jogrendet átalakító törvénykezést. Egyes ágazatokban a munkabeszüntetés meg is kezdődött.

Hétfőn leáll a közlekedés Németországban 

A közlekedés csaknem valamennyi formáját ellehetetlenítő munkabeszüntetés várható hétfőn Németországban több szakszervezet közös sztrájkfelhívása szerint.  

Csütörtökön sztrájk a görög reptereken 

Minden Görögországba tartó és onnan induló repülőjáratot törölnek csütörtökön, miután a görögországi szakszervezetek egynapos, országos sztrájkot hirdettek, közölték a görög légitársaságok.

Újabb "jó hír" a Párizsba készülő turistáknak 

Hegyekbe gyűlik a szemét napok óta Párizsban, a szemétszállítók sztrájkja miatt, a francia törvényhozás azonban nem hátrál meg, továbbra is kitart a terbe vett nyuggdíjreform mellett.  

A hamburgi repteret hétfőn felejtse el! 

Észak-Németországban több repülőtér dolgozói is sztrájkra készülnek hétfőn, március 13-án.Többszáz járatot törölni kellett emiatt, tízezrek, köztük magyarok utazása kerül veszélybe.

Franciaországban folytatódnak a sztrájkok 

Franciaországban a stratégiai szektorokban szerdán folytatódott a kormány nyugdíjreformja ellen a szakszervezetek által meghirdetett sztrájk az előző napi rekordrészvétellel megrendezett tömeges utcai tiltakozások után.

Pénteken lebénul a német légiforgalom 

Sztrájk miatt leállítják a forgalmat pénteken több németországi nemzetközi repülőtéren. Nem indítanak és fogadnak utasszállító járatokat pénteken az ország legnagyobb repülőterei, így a frankfurti és a müncheni, és szünetel a légiforgalom a hamburgi nemzetközi repülőtéren is.

Nem a hóhiány fenyegeti a francia síszezont 

A francia sípályák dolgozóit tömörítő szakszervezetek közül kettő általános sztrájkot szervez január 31-től a nyugdíjak, a fizetések és a munkakörülmények miatt - írja a Roadster.

Ha most Olaszországba készül, még a határ előtt tankoljon! 

Az olaszországi üzemanyag-állomások egy része huszonnégy, mások negyvennyolc órán át zárva tartanak a sztrájk miatt, amelyet a benzinkutak üzemeltetői a kormány energiapolitikájával szemben hirdettek meg.

Továbbra is tart az országos sztrájk a franciáknál 

Százezrek vonulnak pénteken is az utcára mintegy kétszáz francia városban, hogy tiltakozzanak a kormány tervezett nyugdíjreformja ellen. Az országos sztrájk jelentős fennakadásokat okoz a távolsági és a tömegközlekedésben, csökkent az áramtermelés, leálltak az olajfinomítók, az oktatási intézményekben pedig elmaradnak a tanórák.

Ha teheti, ne csütörtökön induljon Franciaországba! 

Ugyanis a francia szakszervezetek országos sztrájkot hirdettek aznapra, amely elképzeléseik szerint teljesen leállítja az országot egész napra.

Ha teheti, most inkább ne induljon Franciaországba vonattal! 

Franciaországban a jegyellenőrök sztrájkja miatt állt le a vasúti közlekedés karácsonyra. Több százezer utasnak törölték a hétvégi jegyét, adja hírül az euronews.com tudósítása.

Sztrájkra figyelmeztet a Wizz Air 

A Wizz Air tájékoztatja utasait, hogy az Egyesült Királyságban a határrendészet dolgozói sztrájkot jelentettek be, amely az ünnepi időszakot is érinti.

A hadsereget vetik be a britek a reptereken 

A tervek szerint összesen 1200 katonát vezényelnek ki a karácsonyi sztrájkhullám idejére az Egyesült Királyságban, hogy ne bénuljon meg teljesen a mentés és a reptéri határellenőrzés az ünnepek idején - írja az Euronews.

Az időjárás után az útlevélellenőrök sztrájkja béníthatja le a brit közlekedést 

Határrendészeti gyorstalpalókat szervez önkénteseknek a bérvita miatt a legforgalmasabb reptereken várható káosz enyhítésére a kormány. 

Gondok lesznek karácsonytájt az angliai reptereken 

Ugyanis sztrájkba lépnek a karácsonyi és újévi csúcsutazási időszakban több brit repülőtéren a határőrizeti alkalmazottak.

Sztrájközön béníthatja a Nagy-Britanniába látogatók utazásait 

Az egyetemi oktatóktól kezdve a nővéreken, metrósokon és postásokon át az reptéri határőrökig több ágazat dolgozói teszik le hosszabb-rövidebb időre a munkát a megélhetési válság közepette.

Ma ne induljon vonattal Ausztriába! 

A sikertelen bértárgyalások miatt november 28-án hétfőn országos vasutassztrájk kezdődik Ausztriában, amely az infrastruktúra üzemeltetésen keresztül valamennyi vasúttársaságot, így az állami ÖBB-mellett a Westbahn magánvasút és az elővárosi S-Bahn járatait is érinti.

Nehéz helyzetben a Finnair: elbocsátások és sztrájk 

Mintegy 150 dolgozójától kénytelen megválni a Finnair, a légiutas-kísérők munkabeszüntetése miatt több mint száz járatot kellett törölni, köztük egy budapestit is - írja az AIRportal.hu.

Sztrájkba lépnek a Eurowings pilótái csütörtökön 

Sztrájkot hirdettek a Eurowings pilótái 2022. október 6-ra, miután zátonyra futottak a bérrendezésről és a munkakörülmények javításáról folytatott tárgyalások, a légitársaság járatainak csak mintegy fele közlekedik - írja az AIRportal.hu.

Tömeges járattörlés az Air France-nál pénteken 

Sztrájkot hirdettek szeptember 16-a péntekre a francia légiforgalmi irányítók, ezért a légügyi hatóság az aznapi, Franciaországba közlekedő járataik felének törlésére szólította fel a légitársaságokat, de a munkabeszüntetés az ország felett átrepülőket is érinti. Az Air France törölte a hosszútávú járatainak 10, a rövid- és középtávúak pedig 55 százalékát, egy budapesti járat is érintett - írja az AIRportal.hu.

Pilótasztrájk kezdődik pénteken a Lufthansánál 

Az eheti tárgyaláson sem született megállapodás a Lufthansa és a német légitársaság pilótáit képviselő szakszervezet között, a Vereinigung Cockpit péntekre sztrájkot tűzött ki, a Eurowings pilótái is támogatták a szakszervezet sztrájkfelhívását - írja az AIRportal.hu.

Járattörlések Spanyolországban 

A turistaforgalmat nagyban érinti, hogy három légitársaságnál is várhatók mostantól  járatkiesések sztrájkok miatt:

Sztrájkra készülnek a Lufthansa-pilóták 

A német légitársaság pilótái egyetértenek a szakszervezet sztrájkfelhívásával, miután megrekedtek a tárgyalások az eddigi hat fordulót követően.

Több hónapos sztrájkra készülnek a Ryanair-dolgozók 

Augusztus 8-tól 2023 január 7-ig minden héten hétfőtől csütörtökig sztrájkolni fognak két nagy spanyol légiközlekedési szakszervet, az USO and Sitcpla Ryanairnél dolgozó tagjai. A szakszervezet egyik követelése, hogy a vállalat azonnal vegye vissza 11 dolgozóját, akiket a korábbi sztrájkokban való részvétel miatt építettek le - írja az euronews.com.

Szinte az összes járatát törli szerdán a Lufthansa 

A szakszervezet szerdai figyelmeztető sztrájkja miatt szinte összes járatát törli a Lufthansa a frankfurti és müncheni bázisán, de a helyzet más német repterek és a cég földi kiszolgálói által kezelt légitársaságok forgalmát is érinti - írja az AIRportal.hu.

Még pont egy Ryanair sztrájk hiányzik a mostani légügyi káoszban 

A Ryanair spanyolországi bázisú személyzete jobb munkakörülményeket követelve 12 napos sztrájkot helyezett kilátásba, írja a Guardian cikke nyomán a 24.hu portál.

Magasabb bérekért tüntettek a Tarom dolgozói 

A román Tarom állami légitársaság dolgozói 35 százalékos béremelésért tüntettek csütörtökön Bukarestben.

Kedden sztrájk nyolc német repülőtéren 

Keddre ismét egész napos figyelmeztető sztrájkba hívta nyolc németországi repülőtér biztonsági személyzetét a szolgáltató szektor legnagyobb munkavállalói érdekképviselete, a Verdi szakszervezeti szövetség.

Sztrájk bénítja kedden a frankfurti repteret 

Németország legforgalmasabb légi közlekedési csomópontját, a frankfurti nemzetközi repülőteret is eléri kedden a biztonsági dolgozók hétfőn kezdett sztrájkja.

Címkehiány: finn sztrájk is nehezíti az ellátást 

Az online kereskedelem növekedése és a környezettudatosság is hozzájárult ahhoz, hogy egyre több a papíralapú címke.

Ne most andalogjon Marseille utcáin! 

Ugyanis hegyekben áll a szemét a hulladékszállító vállalat dolgozóinak sztrájkja miatt.

A német vonatoknak csupán a harmada közlekedik 

Folytatódik a német mozdonyvezetők csütörtökön kezdődött, ötnapos sztrájkja. Továbbra is a Deutsche Bahn vasúti járatainak csupán 30-40 százaléka közlekedik.

Ismét sztrájkolnak a német mozdonyvezetők 

Újabb figyelmeztető sztrájkot hirdetett a német mozdonyvezetők szakszervezete (GDL), a munkabeszüntetés a személyszállításban hétfőn kezdődik és szerdáig tart.

Járatkimaradásokat okoz Németországban a vasutassztrájk 

Járatkimaradásokat okoz a németországi vasúti közlekedésben a mozdonyvezetők szakszervezetének (GDL) sztrájkja, de a budapesti járatok egyelőre menetrend szerint közlekednek - közölte szerdán a Deutsche Bahn (DB) vasúttársaság.

Sztrájkolnak a német mozdonyvezetők 

48 órás sztrájkot hirdetett a német mozdonyvezetők szakszervezete (GDL). A munkabeszüntetés a teherszállításban kedd este, a személyszállításban szerda hajnalban kezdődik.

Kormányrendelet tiltotta meg a ferihegyi sztrájkot 

Nem sztrájkolhatnak a magyar légiforgalmi irányítók a koronavírus-világjárvánnyal kapcsolatos vészhelyzet időszaka alatt, a Magyar Közlönyben éjjel megjelent kormányrendelet szerint - írja az AIRportal.hu.

Csütörtökig biztosan folytatódik a tömegközlekedési sztrájk Franciaországban 

Legalább csütörtökig, az újabb országos tiltakozónapig folytatódik Franciaországban a tömegközlekedési dolgozók sztrájkja. 

Fennakadások lehetnek kedden az európai légiforgalomban 

Jelentős fennakadások lehetnek az európai légiforgalomban, mert Olaszország és Franciaország irányítói egyszerre fognak sztrájkolni - számol be az AIRportal.hu.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!