A túlélés kulcsát keresik a hazai szállodák

A túlélés kulcsát keresik a hazai szállodák 

Azt megszoktuk, hogy a szezonálisan nyitva tartó – például balatoni – szállodák bezárnak néhány hónapra. De egyre-másra érkeznek azok a hírek, amelyek szerint nemcsak ők gondolkodnak így, és nem csupán a szezonváltás miatt húzzák le a rolót. Meddig bírja az ágazat a rezsirobbanás következményeit? A válság egyes ágazatokat sújtó hatását feltérképező sorozatában ezúttal a szállodapiacot veszi górcső alá társlapunk, az mfor.
470 milliárd forinttal csökkent a vendéglátóipar bevétele

470 milliárd forinttal csökkent a vendéglátóipar bevétele 

A koronavírus járvány és az erre reagáló intézkedések rengeteg turizmus-vendéglátásban dolgozó vállalkozásnak megnehezítették az életét: a vendéglátóipar bevétele harmadával esett vissza, amin a karácsonyi - szilveszteri időszak (a lezárások miatt) már nem tud javítani.
Autóbuszosok javaslatcsomagja a kkv-szektor életben tartására

Autóbuszosok javaslatcsomagja a kkv-szektor életben tartására 

Az autóbuszos kis-és középvállalkozásokat nehéz helyzetbe hozta a koronavírus járvány, valamint az arra reagáló intézkedések. Éppen ezért a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) Személyszállítási Tanácsa összeállított egy javaslatcsomagot, amelyben foglalkoznak a vállalkozások túlélésével, az újraindulással, valamint a járványhelyzet utáni időszakkal is.
Ugyanazt a valóságot éljük

Ugyanazt a valóságot éljük 

Az idegenvezetők többsége –aki még a szakmában maradt– egzisztenciális bizonytalanságot él át munka és bevétel nélkül. A szakmai szervezetek több fronton is próbálnak változást elérni, hogy az ágazat meg tudja tartani a széleskörű műveltséggel és speciális készségekkel bíró munkaerőt, azonban úgy tűnik, süket fülekre találnak. Stumpf Éda idegenvezetővel, a Magyar Idegenvezetők Egyesületének (MIE) tiszteletbeli elnökével beszélgettünk.
Párbeszéd és segítség nélkül

Párbeszéd és segítség nélkül 

Túlélni. Elindulni. Működni. Erre vágynak a turizmus vállalkozói és dolgozói. A közbeszédben, a rendeletekben és a turizmusonline.hu hasábjain is gyakran esik szó a vendéglátóhelyekről, hotelekről, azonban a turisztikai szektor fontos szereplőiről, a buszosokról kevesebb. Ezen űr betöltése érdekében Pencz Zoltánnal, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete személyszállítási tanácsának elnökével, a Tűzpenge Kft. ügyvezetőjévelés a 2017-es „Év vállalkozójával” beszélgettünk.

Pénzügyileg stabil a Proko Travel 

"Az elmúlt 27 év sikeres működésének köszönhetően a Proko Travel pénzügyileg teljesen stabil. Nincsenek lekötött charter helyeink, sem garanciális szállás szerződéseink, melyek veszélyt jelentenének cégünk működésére. Mindezek alapján nincs kétség bennünk afelől, hogy ezen nehéz időszakot cégünk át fogja tudni vészelni" - közölte a társaság.
Voucherrel mentenék meg magukat a holland utaztatók

Voucherrel mentenék meg magukat a holland utaztatók 

A Holland Utazási Irodák Szövetsége (ANVR) az SGR garanciabiztosítóval közösen úgynevezett koronavouchert vezetett be.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!