Készül a vajdasági magyar turizmusfejlesztési stratégia

Készül a vajdasági magyar turizmusfejlesztési stratégia 

A jövő évtől újabb négyesztendős ciklus kezdődik a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjában, amelynek a pénzügyi háttere megközelíti a 2016-2018-as program keretének a dupláját - hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke abban a beszélgetésben, amelyet a szabadkai Pannon RTV szombaton sugárzott.

Már 25 éve vár a szakma egy kongresszusi központra 

Már 25 éve vár a szakma egy kongresszusi központra, hangzott el a Budapesti Corvinus Egyetem szakmai konferenciáján csütörtökön, mely még a konferenciát követően is beszédtéma volt a résztvevők között. A Turizmusfejlesztések gazdaságélénkítő hatásáról tartott konferenciát a szervező, a BCE MMI Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont, ahol az állami szféra előadásain keresztül megismerhettük a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia legfontosabb elemeit, de a vállalkozói réteg és a szakmai szervezetek éppúgy elmondhatták mit várnak el a turizmus állami irányításától. A konferencián bemutatkozott a Gazdálkodástudományi Kar új turisztikai fejlesztés menedzser képzése is, mely februárban indul és célja a témában felkészült szakemberek képzése.

LMP: erősen aggályos a turizmusfejlesztési törvény 

Az LMP a turisztikai szervezetek és szakemberek segítségét kéri ahhoz, hogy jobb belátásra bírja a kormányt, amely szerintük államosítani kívánja a szektort az ágazatról szóló törvényjavaslatával.
Áttörés: végre elérhető Eritrea és Honduras turisztikai fejlesztési terve

Áttörés: végre elérhető Eritrea és Honduras turisztikai fejlesztési terve 

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) most tette közzé legújabb elektronikus kiadványát, amely az egyes országok, illetve turisztikai hivatalok nemzeti turizmusfejlesztési stratégiáit, valamint turisztikai marketingterveit gyűjtötte egybe. Vannak benne érdekességek, de túl sok a hiányzó és idejétmúlt anyag.

Lezárult a turizmusfejlesztési koncepció társadalmi egyeztetése 

Élénk érdeklődés övezte a Nemzeti turizmusfejlesztési koncepció társadalmi egyeztetését, amelyhez több mint 40 szakmai szervezet, magánszemély fogalmazott meg véleményt, javaslatot. Az észrevételeket a tárca a hét elejéig várta, az egyeztetés lezárása pedig a Magyar Turizmus Zrt. Nyílt Napján történt a legélénkebb érdeklődést kiváltó szekcióülés keretében - közölte szerdán az NGM.

Legyen Magyarországon egészség-központi turizmus! 

A Magyar Egészségügyi Turisztikai Tudományos Társaság (METTT) szerint az egészség-központi turizmus pozícionálhatja újra turizmusunkat.

Elkészült a turizmusfejlesztési stratégia szakmai vitairata 

Nálunk is elolvashatja az országos turizmusfejlesztési stratégia frissen közzétett vitairatát. A koncepció jövőképe szerint 2020-ra Magyarország Európa legnépszerűbb egészségturisztikai desztinációja lesz. A minisztérium elektronikus úton várja a szakma  észrevételeit az anyagról.

Beleszólhat a stratégiába! 

Május 11-én elérhetővé tette weboldalán több, köztük a Turizmusfejlesztési stratégia vitairatát a Nemzetgazdasági Minisztérium és internetes szakmai konzultációra hívta az ágazat szereplőit.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!