Máltán tűzijáték festi az eget

Máltán tűzijáték festi az eget 

A színpompás tűzijáték előadások idén április 20. és 30. között öt helyszínen kerülnek megrendezésre.
Ennyien még sosem látták a helyszínen az ünnepi tűzijátékot

Ennyien még sosem látták a helyszínen az ünnepi tűzijátékot 

Látványos fény- és tűzijátékkal, valamint drónshow-val várták a nézőket Magyarország születésnapján. És idén végre az időjárás is megkegyelmezett a különleges esti programnak.
Egy kis tűzijáték-történelem

Egy kis tűzijáték-történelem 

A gonosz szellemek elűzése volt a kutatás célja, de látványosság lett belőle, mely elterelte a szegények figyelmét saját nyomorúságukról - emiatt lett világszenzáció.
Öt izgalmas és nem zsúfolt tűzijáték-nézőhely Budapesten

Öt izgalmas és nem zsúfolt tűzijáték-nézőhely Budapesten 

A Szent István Nap rendezvénysorozat minden évben látogatók tömegeit vonzza Budapestre. A tűzijáték miatt pedig mindig hatalmas tömegek indulnak a Duna két partjára. Pedig vannak még olyan titkos helyek a fővárosban, ahonnét szintén tökéletes a látvány augusztus 20-a estéjén. Mutatjuk, melyek ezek.
Két Guinness-rekord, ami nem érdekli az új generációt

Két Guinness-rekord, ami nem érdekli az új generációt  

A 12 perc hosszú tűzijáték show-t több mint 4,7 kilométer hosszan lehetett látni az Al Marjan-sziget és Al Hamra falu közötti vízparton. Az egyedüálló látványosság "a levegőben egyidejűleg levő, legtöbb drón által vezérelt tűzijáték" új világrekordját is megszerezte.
Megvan, hányan utaztak Budapestre Tűzijáték-jeggyel

Megvan, hányan utaztak Budapestre Tűzijáték-jeggyel  

Tizennyolcezren utaztak vidékről Budapestre, aztán haza „Tűzijáték 2022” jeggyel, közölte közösségi oldalán az Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) vasárnap.
Ez lesz a tűzijáték témája

Ez lesz a tűzijáték témája 

Egy kisfiú álmán keresztül a magyar államalapítás utáni történelem nagy pillanatait élhetik át a részvevők az augusztus 20-i tűzijáték  esőnapján. És a Gripenek is beköszönnek. 
Most szombaton, ha esik, ha fúj, lesz tűzijáték

Most szombaton, ha esik, ha fúj, lesz tűzijáték 

Már javában zajlanak az elhalasztott Szent István-napi tűzijáték előkészületei.
Kétezer forintos jeggyel csalogatják a nézőket a szombati tűzijátékra

Kétezer forintos jeggyel csalogatják a nézőket a szombati tűzijátékra 

Kétezer forintos menettérti jegyet kínálnak az ország bármely részéből a fővárosba, a múlt hétről e hétre halasztott, eredetileg augusztus 20-ára tervezett tűzijátékra.
Döntött az operatív törzs: esőnapon lesz megtartva az ünnepi tűzijáték

Döntött az operatív törzs: esőnapon lesz megtartva az ünnepi tűzijáték 

Az időjárási előrejelzés miatt döntöttek a halasztásról, de egy csak röpke egy hetet kell várni az eseményre. 

Módosult a Nemzetközi Tűzijáték Fesztivál időpontja Máltán 

Aki mostanában készül a szigetországba, ne hagyja ki a Máltai Nemzetközi Tűzijáték Fesztivált!

Grandiózus tűzijátékot terveznek augusztus 20-ra 

Minden eddiginél nagyobb, gigantikus tűzijátékot rendeznek idén az augusztus 20-i államalapítás ünnepe alkalmából Budapesten. A cél az, hogy  mindenki a fővárosba jöjjön – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Nincs évbúcsúztató tűzijátékozás 

Szilveszterkor nem lehet tűzijátékozni, aki megszegi, 150 ezer forintos büntetésre számíthat.

Elmarad a tűzijáték 

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-i ünnepségek.

Elmaradhatnak a fesztiválok és a tűzijáték 

A miniszter szerint nem lazítanak tovább a járványellenes intézkedéseken, és nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények. Ez a tervezett augusztus 20-i tűzijátékot és a fesztiválokat érintheti leginkább.

Párizsban is lesz hét határra szóló tűzijáték, de közönség nélkül 

Megtartják a tűzijátékot Párizsban a nemzeti ünnepen, július 14-én, de közönség nélkül.

Tűzijáték helyett fényjáték - Prágában 

A hagyományos tűzijáték helyett fényjátékkal fogják ünnepelni az új év eljövetelét Prágában - döntött a cseh főváros önkormányzata e heti rendkívüli ülésén.

Tűzijátékok a Balaton körül 2017. augusztus 19-én és 20-án 

A Balatontipp.hu huszonhét balatoni településről gyűjtötte össze a hétvégére tervezett tűzijátékok időpontját, helyszínét és közvetlenül előttük, utánuk kezdődő szórakoztató rendezvények műsorát, hogy az ünnepi hétvégén kényelmesen lehessen válogatni a programok között.

Megújul az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték 

Idén megújítják az augusztus 20 -i ünnepi tűzijáték struktúráját és koncepcióját - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Kara Ákos kiemelte: az utóbbi évek leglátványosabb tűzijátékára készülnek.

Balatoni nagy durranás - tűzijátékok a tó körül az ünnepek idején 

Nagyon sziporkázónak ígérkezik az ünnepi hétvége a Balaton körüli településeken. Legtöbb helyen kulturális programokkal, utcabálokkal és tűzijátékkal szórakoztatják a vendégeket - derül ki a Balatontipp.hu összeállításából.

Augusztus 20.: Siófok a legnépszerűbb, Füred a legdrágább 

Bár az Új Kenyér ebben az évben nem hoz magával hosszú hétvégét, még így is rengetegen töltik wellnessezéssel, kikapcsolódással augusztus 20-át. A legtöbb kimozdulni vágyó ezúttal is a Balaton partjáról szeretné végignézni a tűzijátékot – derül ki a Trivago.hu szálláskereső weboldal felméréséből.

A legtöbben víz mellől néznék a tűzijátékot 

A trivago.hu-n történt keresések alapján az augusztus 20-23-i hosszú hétvégén megint Siófok és a főváros a legnépszerűbb úti cél - tudtuk meg a Trivagotól.

Ha valakinek kétségei lettek volna: lesz augusztus 20-i tűzijáték 

A hétvégi hidegfront sem befolyásolta az augusztus 20-iki tűzijáték előkészületeit. A Citadellán már befejezték a rakéták telepítését, a Magyar Honvédség flottillájánál jelenleg is zajlanak a munkálatok - számolt be Ivády Nóra, a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal főigazgatója hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Súlyos levegőszennyezés az össznépi tűzijátékozás miatt Kínában 

Dacára a pekingi hatóságok visszafogottságot kérő felhívásainak, a szétküldött sms-eknek és az újságcikkeknek, a ló évének kínai búcsúztatói és a kecske évének köszöntői máris megkezdték hetekig tartó felhőtlen tűzijátékozásukat. Az idén február 19-ével köszönt be a holdnaptár szerinti újesztendő.

Zárja az idei nyarat az InterContinental teraszán 

Augusztus 20-a a nyár utolsó programja Budapesten, és a nap mindig legsikeresebb záróprogramja a 21 órakor kezdődő tűzijáték.

Százezrek London olimpiai újévköszöntőjén 

Százezrek köszöntötték Londonban és más brit nagyvárosokban - az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva - az újévet, amelynek legnagyobb eseményére, a nyári londoni olimpiai játékokra a főváros nagyszabású tűzijátéka is emlékeztette az ünneplő tömeget.

Budapest csúcsán a pofátlanság teteje? 

Kilátó szintenként 1000, 2000 illetve 3000 forintot szedett be a János-hegyi kilátó kávézóját üzemeltető bérlő agusztus 20-án, a tűzijáték csodálására odasereglett démosztól - számolt be kedden az Index. Ráadásul az ezer forintot kostáló, első szintról a környező fák miatt nem is látszik jóformán semmi.

Tűzijáték mentesítő vonatok 

Közlekednek majd a budapesti és a debreceni tűzijátékokról visszautazókkal - közölte a Turizmus Online-nal a MÁV.

Augusztus 20: tűzijáték három városban 

Budapest mellett Baján és Debrecenben lesz központi tűzijáték augusztus 20-án, és egyebek - tudtuk meg a kormányzati, Kormány.hu portálon olvasható tájékoztatóból.

Nem marad el, de kisebbet durran az idei tűzijáték 

Megrendezi a kormány a tűzijátékot az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a fővárosban, de az jóval szerényebb lesz az eddig megszokottaknál - jelentette be a kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után Budapesten.

Pakson sem lesz tűzijáték augusztus 20-án 

Pakson sem lesz tűzijáték augusztus 20-án, az arra szánt összeget az árvízkárosultaknak adományozzák - közölte a város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Ingyen is lehet tűzijáték augusztus 20-án 

Elképzelhető, hogy a központi költségvetésnek nem kerül majd egyetlen fillérjébe sem az augusztus 20-ai tűzijáték, mert egy szombathelyi cég vállalta, hogy ingyen megrendezi a hagyományos budapesti attrakciót.

Három forgatkókönyv a kormánytól az augusztus 20-i tűzijátékra 

A kormány három variációban gondolkodik az augusztus 20-i tűzijátékkal kapcsolatban, a végleges döntés napokon belül megszületik.

Pécsett sem lesz tűzijáték 

Idén augusztus 20-án Pécsett is elmarad a tűzijáték - olvasható a pécsi polgármester, Páva Zsolt által kiadott sajtóközleményben.

Nem lesz Miskolcon augusztus 20-i tűzijáték 

Nem lesz tűzijáték idén augusztus 20-án Miskolcon, a programra szánt összeg megtakarításáról Káli Sándor (MSZP) polgármester döntött, tekintettel az árvíz okozta károkra.

Az árvíz elmoshatja az augusztusi tűzijátékot is 

Megfontolja a kormány azt a kezdeményezést, amely a napokban indult a Facebook közösségi portálon, és arra szólít fel, hogy "mondjunk le az augusztus 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára".
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!