Új lakó a Kecskeméti Vadaskertben

Új lakó a Kecskeméti Vadaskertben 

A kiscsacsi egy hete jött világra, de már látható szüleivel a kifutóban.
Névadó a Szegedi Vadasparkban

Névadó a Szegedi Vadasparkban 

Több mint egy évvel ezelőtt érkezett a Szegedi Vadasparkba a három éves vöröspanda nőstény, aki eddig vár arra, hogy saját nevet kapjon.
Tavaszváró medveles a Szegedi Vadasparkban

Tavaszváró medveles a Szegedi Vadasparkban 

Jövő hét csütörtökön, azaz február 2-án, amikor a látogatók Mici és Ursula viselkedéséből következtethetnek arra, hogy az eddigi enyhe tél után már a tavasz következik vagy még számítani kell kemény mínuszokra.
Nyit a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark

Nyit a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark 

Május 15-én, pénteken újra kinyit a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark Balassagyarmaton. Egyelőre csak hétvégenként fogadnak látogatókat.
Átadták a kibővített sukorói vadasparkot

Átadták a kibővített sukorói vadasparkot 

Új muflonkertet, madárröpdét, emufuttatót és vízimadár-megfigyelő pontot adott át pénteken a Pákozd-Sukorói arborétum és vadasparkban a fenntartó Vadex Zrt.
Új látványosság Szegeden

Új látványosság Szegeden 

A Szegedi Vadasparkban 2012 óta él együtt Bobó és Barbi, akik a tompaorrú krokodilok (Osteolaemus tetraspis) európai törzskönyvi programjának résztvevői. Az idei volt az ötödik alkalom, hogy sikerült szaporítani a őket.
Taian Pécsre csábít

Taian Pécsre csábít 

Perzsa leopárd egyeddel gazdagodott a pécsi állatkert: a Sara nevű, hároméves nőstény a már a mecsekoldali vadasparkban élő nyolc éves Taian elnevezésű hím társa lesz.

Új attrakció a vadaspark mellett 

2015. november 15-én a Szegedi Vadaspark területén új, egyedülálló élményelemekkel felszerelt kalandpark nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A Regionális Fejlesztési Alap által támogatott beruházás keretében a Paprikakert TÉSZ Kft., a vadasparkkal együttműködve, gyönyörű, erdős környezetben megvalósuló attrakcióval, a KalandoZoo Kalandparkkal járul hozzá a város idegenforgalmi vonzerejének fejlesztéséhez.

Újabb vadaspark és tanösvény, ezúttal Somogyban 

Vadasparkot és tanösvényt adtak át pénteken Kaszón, a Belső-Somogy legnagyobb, mintegy 15 ezer hektárnyi összefüggő erdőterületét kezelő KASZÓ Zrt. közjóléti fejlesztésének eredményeként.

Bekerül a ráckevei TDM kínálatába az új vadaspark 

Új turisztikai látványossággal gyarapodott a Csepel-sziget augusztusban. Szigethalmon elkészült és meg is nyílt a térség egyetlen magántulajdonban lévő vadasparkja.

Éjszakai túra a vadakkal Budakeszin 

Újra éjszakai kalandtúrák várják a látogatókat a Budakeszi Vadasparkban szeptemberben minden pénteken.

Vadaspark nyílik Balatonfüreden 

Vadaspark nyílik a balatonfüredi Koloska-völgyben a helyi önkormányzat, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, a Balatonfüred és Környéke Földtulajdonosi Közösség és a Bakonyerdő Zrt. együttműködésében.

Kihívója akadt a Sziget fesztiválnak 

A Békés megyei Pusztaottlakán a szervezők bejelentették, hogy augusztus 15-20. között a 400 lakosú településen első ízben megrendezik a LikeFest-et, a „vidék legnagyobb fesztiválját”.

Rájasimogatót terveznek a Szegedi Vadasparkban 

A régi terrárium- és akváriumház felújításával rájasimogató kialakítását tervezik a Szegedi Vadasparkban.

Új látványosságok a miskolci vadasparkban 

Új látványosságok gazdagítják péntektől a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot, ahol kilencméteres magaslest és 32 méter hosszúságú völgyhidat adnak át.

Házat kapnak a zsiráfok 

Közel 125 millió forintból, 62 millió forintos támogatással újul meg a Szegedi Vadaspark, ami látogatottsági adatai alapján a Dél-alföldi Régió egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére