A következő években megújulnak a Velencei-tavi strandok is 

Az elkövetkezendő években megújul a Velencei-tó valamennyi strandja, első lépésben a kormány strandonként 100 millió forint támogatást ad a munkálatokhoz - jelentette be csütörtöki, velencei sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.
Kék Hullám, Tekergő és Katica

Kék Hullám, Tekergő és Katica 

Június 17-én, szombattól két és fél hónapon át nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok, a több mint egymilliós, nyári, balatoni utasforgalom színvonalasabb kiszolgálása érdekében - ígéri a MÁV.

Három velencei-tavi fürdőhelynek nincs engedélye 

A szakhatóságok megállapították, hogy a Velencei-tó partján három szabadstrandnak – természetes fürdőhelynek – nincs engedélye, ezért a Fejér Megyei Kormányhivatal járási hivatala felfüggesztette ennek a három fürdőhelynek a „működtetését” – közölte a kormányhivatal szombaton.

Megkezdődött a Velencei-tó vízpótlása 

A Velencei-tó vízállása az optimális vízszint alá került, ezért a Pátkai- és a Zámolyi-tározóból szerdán megkezdődött a vízpótlás - közölte a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Buli van a tóparton, tópartokon! 

Három tóparti fesztivállal kezdetét veszi a héten a 2015-ös nyári fesztiválszezon. A Kreatív végigkíséri majd és bemutatja a legnagyobb eseményeket, legjobb márkaaktivitásokat.  

Indul a korcsolyaszezon is? 

A Velencei-tó befagyott, de a jégre lépni életveszélyes - közölte honlapján a rendőrség. Úgyhogy még várjunk. Bünti nem lesz csak figyelmeztetés. 

Lezárult a gárdonyi TDM kialakítása 

Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület  38.950.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program „Helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezetek támogatása” elnevezésű pályázata keretében a "Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület (TDMSz) tevékenységeinek fejlesztése II." című, KDOP 2.2.1/A-11-2011-0004 azonosító számú projekt megvalósítására. Ez az összeg a 2%-os ÁFA kompenzációnak köszönhetően 40.447.080,- Ft-ra emelkedett.

A nyár a fesztiváloké és a vízparti üdülésé lesz 

A Magyar Turizmus Zrt. 2013-as belföldi kampánya egy-egy utazásra ösztönző életérzés és hangulat megjelenítésével népszerűsíti a hazai turisztikai termékeket. A tavaszi időszak „ébredés” hívószava után a nyár a fesztiváloké és a vízparti üdülésé lesz. „Nem csak vízpart!” szlogennel „zsongani” hívják a nyaralásra vágyókat, a középpontban a főváros, a Velencei-tó és környéke, valamint a balatoni régió áll. A kampány fontos célja, hogy a SZÉP kártya szálláshelyi felhasználását is erősítse a belföldi turizmus élénkítése érdekében.

Vitorlást mentettek a Velencei-tavon 

Egy nádasban eltévedt vitorlást és utasait mentették ki a vízi rendőrök a Velencei-tóból vasárnap este - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Tovább épül a Velencei-tó kapuja 

Közel két év után folytatódik a Velencei-tó kapuja kiemelt uniós projekt, és 10 hónap alatt, az eredeti tartalommal valósul meg – jelentette be a település polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón Velencén.

Indul a nyári szezon a Velencei-tónál 

A régió turisztikai eredményeinek ismertetésével és a térség legújabb turisztikai fejlesztéseinek bemutatásával nyitották meg az idei szezont a Velencei-tónál.

A rendőrség felkészült a balatoni szezonra 

Minden feltétel biztosított a közrend és a biztonság garantálására az idei turisztikai szezonban a Balaton és a Velencei-tó környékén - jelentette ki Papp Károly országos rendőrfőkapitány a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) évadnyitó ülése után tartott sajtótájékoztatón szerdán, Keszthelyen.

9 kilométer bringaút a Velencei-tónál 

Mintegy kilenc kilométer hosszú kerékpárút építése kezdődik meg júniusban a Velencei-tó déli partján, a 730 millió forintos fejlesztés várhatóan az idén befejeződik - közölte a körzet országgyűlési képviselője csütörtökön, Agárdon, a Gárdony város és térsége turisztikai egyesület által rendezett szakmai napon.

Javul a Velencei-tó déli partjának kerékpárút-hálózata 

Uniós és hazai források segítségével mintegy 730 millió forintból fejlesztik a Velencei-tó déli partjának kerékpárút-hálózatát - jelentette be a körzet országgyűlési képviselője.

TDM Turizmus Szakmai Napot tartanak Agárdon 

A velencei és a gárdonyi TDM szervezet 2012. november 21-én egész napos Velencei-tavi Turisztikai Szakmai Napot tart a Simon Panzió és Borászatban, értesült lapunk. Érdekes és aktuális szakmai előadásokat, külföldi vendégelőadót hallgathatnak meg az érdeklődők, akik számára a program ingyenes.

Velencei-tó: alacsony vízszint, kiváló vízminőség 

A szabályozási minimum alatt van mintegy 15- 18 centiméterrel, 115 centiméteres a Velencei-tó vízszintje, de a víz minősége kiváló - mondta el az MTI-nek a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgató helyettese.

Épülhet a Velencei-tó kapuja 

Velence Város Önkormányzata nyílt közbeszerzést írt ki a Velencei-tó kapuja építésére, amelynek a becsült ellenértéke nettó 1 milliárd 240 millió forint. A felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Velencei-tó: 30 embert mentettek ki eddig 

Több mint harminc embert mentettek ki a Velencei-tóból eddig az idei szezonban a Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottjai; a múlt hétvégi viharban nyolcszor kellett mentésre indulniuk - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-nek.

Bringaút: teljes hosszon a Bakonyig 

Összefüggővé válik a Velencei-tó és a Bakony közötti kerékpárút-hálózat, miután elkezdődött a még hiányzó, Székesfehérvárt Iszkaszentgyörggyel összekötő szakasz építése.

Többezer bringás a Velencei-tónál 

Az öt különböző versenyt magába foglaló Tour de Velencei-tó részeként startolt el szombaton délben a II. PORT.hu Velencei-tó bringatúra.

Ingyenes bringatúra a Velencei-tó körül 

Most hétvégén a Magyar Turizmus Zrt. részvételével a kétnapos Tour de Velencei-tó programsorozattal hivatalosan is kezdetét veszi a kerékpáros szezon a tónál. 

Helyi termékek boltja nyílik Agárdon 

Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület (helyi TDM) „Helyi termékek megjelenítése a turisztikai kínálatban” című kulcsprojektjének keretében helyi termékek boltja nyílik Agárd központjában a hétvégén.

Kivételesen pénteken is kinyit az Agárdi Popstrand Jégpálya 

A jelentkező igényekre reagálva, kivételesen már február 17-én pénteken is kinyit a jégpálya, tájékoztatta lapunkat a Gárdonyi TDM.

A Velencei-tó partján találkoztak a Tourinformok 

2011. november 14-15. között került megrendezésre az Országos Tourinform Találkozó, melynek idén Gárdony, a Velencei-tó volt a házigazdája. A találkozón a turisztikai szakma jeles képviselői vettek részt. A szakmai találkozót a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatósága és a gárdonyi Tourinform iroda közösen szervezték.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!