Emlékhelyet kaptak a veronai buszbaleset áldozatai 

A tavaly január 20-i buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére emeltek emlékművet San Martino Buon Albergo ifjúsági parkjában szombaton.

Veronai buszbaleset - Továbbra sincs gyanúsított, ismét meghosszabbították a nyomozást 

Továbbra sincs gyanúsított a veronai buszbaleset ügyében, a rendőrség szeptember 21-ig hosszabbította meg a nyomozást.  

Veronai buszbaleset: a biztosítók szövetsége kiáll a Groupama mellett 

Az elmúlt napokban számos hír jelent meg a sajtóban a januári tragikus veronai buszbalesettel kapcsolatban. Nemcsak az érintett biztosítók, hanem a teljes szakma és a szövetségük is kiemelten kezeli az esetet, átérezve a helyzet különösen tragikus voltát, és átérezve a hozzátartozók fájdalmát – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége állásfoglalását kedden. 

A Klebelsberg Központ nem tud fellépni a károsultak nevében 

A veronai buszbaleset nem iskolai rendezvény keretében következett be, ezért az intézményfenntartó Klebelsberg Központ nem tud fellépni a károsultak nevében - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

Meghatározhatják az iskolai kirándulások fogalmát a köznevelési törvényben 

Pontosan definiálnák az iskolai kirándulásokat és a balesetek esetén az objektív kártérítési felelősség fogalmát a köznevelési törvény tervezett módosításában - mondta Palkovics László oktatási államtitkár szerdán az MTI-nek.

Iskolai kirándulások: korlátozná a Klik felelősségét a kormány 

A tizenhét halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset után a kormány egyik első jogi lépése az lehet, hogy korlátozza az iskolák – ezzel együtt az állami fenntartó, a Klik – anyagi felelősségét arra az esetre, ha a külföldi utakon baj érné a diákokat.

Társadalmi konzultáció indult az iskolai kirándulások szabályairól 

Elindult a kormány internetes társadalmi konzultációja az iskolai kirándulásokra, a gyermekutaztatásra vonatkozó szabályok módosításáról - jelentette be az oktatásért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Veronai baleset: nem volt póttank a buszban 

Czakó Tibor, a Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezető igazgatója cáfolja azt a sajtóban megjelent feltételezést, hogy egy illegálisan beszerelt üzemanyagtartály lett volna a Verona mellett januárban balesetet szenvedett autóbuszban.

Az állam nem szólhat bele az iskolai kirándulásokba a szülők szerint 

Nemrégiben arról írtunk, hogy a KLIK körlevélben értesítette az iskolákat arról, hogy éjszaka nem közlekedhetnek az iskolai kirándulóbuszok. Az új szabályzat szerint éjjel 11 és hajnali 4 óra között a sofőröknek pihenőt kell tartaniuk egy szálláshelyen. Az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete (ESZME) szerint azonban az iskolai kirándulásokkal kapcsolatos döntések a szülőkre tartoznak, nem pedig a KLIK-re.

Hazaszállították a veronai szerencsétlenség áldozatainak holttestét 

Szombaton nem sokkal dél után Tornyiszentmiklósnál lépett be Magyarországra az a hat járműből álló konvoj, amely a veronai buszbaleset 16 halálos áldozatának holttestét szállítja Budapestre.

Szállodába küldhetik az iskolai buszok sofőrjeit éjszakára 

"Az utat úgy kell tervezni, hogy este tízkor a busz megáll és reggel hatig nem megy tovább" - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az iskolai buszos túrákat érintő interjújában.

Szigorúbban szabályozhatják az iskolai kirándulásokat 

Szigoríthatják az iskolai buszos kirándulások szervezésének feltételeit - többek között kikötnék, hogy a buszsofőr a pihenőidejét szállodában töltse, és a gyerekeket szállító busz este 10 és reggel 6 óra között ne közlekedhessen.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!