Villányi Törkölypálinka cikkek
2016 pálinka trendjei
A 2016-os év ismét a gasztronómia és a hungarikumok köré szerveződik hazánkban. A kürtöskalács, a kolbász és a fűszerpaprika mellett pedig a legkedveltebb hungarikum egyértelműen a pálinka. Az idei a hagyományos gyümölcsök és tiszta törkölyök éve lesz pálinka fronton – a karakteres, letisztult minőségé.
Pálinkás karácsonyi tippek
A karácsonyi ajándékvásárlás kimerítő tud lenni, kreatív ajándékot pedig néha nehéz találni. A legjobb tipp, hogy figyeljük már év közben a kiszemelt embert, minek örül, mit szeret igazán – így valószínűleg nem fagy arcára a mosoly, amikor megkapja a huszadik csíkos zokniját vagy füstölőjét tőlünk. Hogy idén elkerülje a kínos karácsonyi ajándék katasztrófákat, a Villányi Pálinka Manufaktúra szakértői bemutatnak pár kreatív, és egyben finom ajándékot, aminek mindenki biztosan örül majd.
A szőlőmag, mint gyógyszer?
Kedvenc borvidékeink legfinomabb szőlőiből minőségi borokat készítenek, a fennmaradó törköly pedig tovább hasznosul. Egyrészt a híres törkölypálinka alapanyagául szolgál, másrészt a fennmaradó szőlő magjából kinyert olaj és liszt is nagy népszerűségnek örvend manapság. A szőlő magjából készülő szőlőmagliszt és szőlőmag olaj is antioxidánsokban gazdag, és az egészségre rendkívül pozitív hatással bír.
'Hogyan szeresselek?'
„Nem lehet minőségi törkölypálinkát csinálni egy hét alatt – aki ezt mondja, annak valóban szúrós, karcos, olajos pálinkája lesz.”-vallják a szakemberek. A Champion díjas Villányi Pálinka készítői most elárulják, hogy mi a jó törköly titka.