Alberobello: a szükségből épült házak ma a világörökség részei

Alberobello: a szükségből épült házak ma a világörökség részei 

Ki hinné, hogy az olasz csizma "sarkában" olyan ritka látnivalók várnak, amihez hasonlókat máshol csak Európán kívül – például Örményországban és Szíriában – találni? Alberobellóban jártunk, a félszáznyi olaszországi UNESCO világörökségi helyszín egyikén.

Trabanttal és bikavérrel leptük meg a koreaiakat '89-ben 

Idén nyáron először jöttek közvetlen repülőjáratok Dél-Koreából Budapestre, majd' húsz évvel azután, hogy az első dél-koreai szakmai csoport 1988-ban hozzánk érkezett. A két ország közötti turisztikai kapcsolatok indulásáról Engedi Sándor számolt be lapunknak, aki akkoriban a szomszédos Japánban dolgozott IBUSZ-külképviselőként.  
Tombol a szállodaépítési láz az Emirátusokban

Tombol a szállodaépítési láz az Emirátusokban 

Dubaj és Abu Dhabi mellett több kisebb emirátus is a turizmus felé kacsingat az utóbbi időben, sorra épülnek a luxusszállodák az Arab-öböl partján. Munkatársunk Ajmanban járt a negyedik ötcsillagos hotel megnyitóján.
Téli hajóút Dubajból Ománba

Téli hajóút Dubajból Ománba 

A téli időszakban több hajóstársaság, például az MSC, az Aida és a Costa is átteszi néhány körutazását a Földközi-tengerről az Arab-félsziget körüli melegebb tájakra. Szerepel a programjukban a Dubaj - Omán - Abu Dhabi - Dubaj egyhetes körút is, megannyi kuriózummal, látnivalók gazdagságával. Ezek egyikén vett részt szerzőnk decemberben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!