A Selyemút vasútra vált

A Selyemút vasútra vált 

Ázsiát és Európát a történelem folyamán a nagy nemzetközi kereskedelmi út, a Selyemút kötötte össze. Míg egykoron tevekaravánok szállították az árut a két kontinens között, addig a 21. században már a vasút szeli át az ősi tájakat. A Kaukázusban megvalósuló hatalmas beruházás révén megnövekedhet az Azerbajdzsán és Törökország közötti vasúti teherszállítás volumene.
Kulturális körúttal és gasztronómiával csalogat Azerbajdzsán és Grúzia

Kulturális körúttal és gasztronómiával csalogat Azerbajdzsán és Grúzia 

Az idei Utazás kiállításon két kaukázusi ország, Grúzia és Azerbajdzsán mutatta be programjait. Úgy tűnik, hogy a térségben folyamatosan növekvő utaslétszám miatt nagy potenciált látnak a magyar utazóközönségben.

Türbék, karavánszerájok és matuzsálemek 

Hazánkban nagyon kevesen vannak, akik a Kaukázus említésekor Azerbajdzsánra gondolnak, sőt ha valakiben felmerül, hogy felfedezné a világ ezen pontját, inkább a grúzokhoz vagy az örményekhez látogat el. Pedig a Kaszpi-tenger partján elterülő Azerbajdzsán sok érdekességet tartogat számunkra: természeti szépségeket, valamint ősi történeti és kulturális emlékeket. Nem is beszélve a kiváló gasztronómiáról, melyről az ott járt emberek csodákat mesélnek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!