Sharing economy kínaiul

Sharing economy kínaiul 

A közösségi gazdaság világszerte tartó és vitákkal kísért hódítása természetesen Kínát sem kerülte el. A területen működő szolgáltatókhoz való hozzáállás ugyanakkor egészen más, mint például Magyarországon.
Az ország, ahol pár óránként átadnak egy új szállodát

Az ország, ahol pár óránként átadnak egy új szállodát 

Sanghajban március 21-23. között rendezik meg a MICE turizmusra fókuszáló IT&CM China és CTW China kiállítást, amit szakmai konferenciák is kísérnek. Ezek a világ legnagyobb üzleti utaztatójává előlépett Kína turisztikai trendjeivel, illetve a globális folyamatokkal is foglalkoznak. Helyszíni beszámolónk következik.
Turizmusfejlesztési törvény: mi vár a TDM-ekre?

Turizmusfejlesztési törvény: mi vár a TDM-ekre? 

A TDM szervezetfejlesztés a 2017-es évben a helyi és térségi TDM-ek esetében jelentős mértékben a nemzeti turizmusfejlesztési törvény és ennek eredményeként az MTÜ által meghatározott/meghatározandó kiemelt térségekben való működésről és az általa létrehozandó szervezetekkel való együttműködésről fog szólni (a nagybetűs TÚLÉLÉSEN túl...). Víg Tamás cikke.
Turisztikai desztinációmenedzsment 3.0 - képbe kerül a francia modell?

Turisztikai desztinációmenedzsment 3.0 - képbe kerül a francia modell? 

A 2016-os év egy újabb fordulópont a hazai turisztikai desztinációmenedzsment rendszer(telenség)  fejlesztésében, ami az eddigi legnagyobb változásokat hozhatja a Magyar Turisztikai Ügynökség megjelenésével és a frissen elfogadott turizmusfejlesztési törvény hatályba lépésével.
Már az Alpokban is izzadni fogunk?

Már az Alpokban is izzadni fogunk? 

A klímaváltozás turisztikai hatásairól rendeztek konferenciát az alsó-ausztriai Mostviertelben. A rendezvény fő témája az egyre melegedő telek és az ennek köszönhetően eltűnő síturizmust követő időszakra való felkészülés a középhegységi régiókban – ami egyúttal számos inspiráló ötlettel szolgál a hazai hegyvidéki turizmusfejlesztéshez is.
Turizmus korlátok nélkül

Turizmus korlátok nélkül 

A Diósgyőr határában rejtőzködő Baráthegyi Majorság a turizmus számára – most még – jóformán ismeretlen. A helyzet azonban jövőre mindenképpen változni fog: az évek óta működő gazdaság a fogyatékosturizmus egyik hazai fellegvára lehet. A majorság ráadásul hamarosan valódi várral is büszkélkedhet…  

9000 km, 20 ország: Vasfüggöny kerékpárút 

Az Európát a Varsói Szerződés tagállamainak nyugati határánál 1989-ig elválasztó ’Vasfüggöny’ a közelmúlt történelmének egy olyan darabja, ami egyre inkább turisztikai attrakcióvá válik. A két világrendszer közötti korábbi határvonal jelenleg EuroVelo13 Vasfüggöny kerékpárút néven születik újjá teljes, mintegy 9000 km-es hosszában.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!