Megújulnak az aggteleki karszt barlangjai 

Áprilisban megkezdik a világörökséghez tartozó aggteleki karszt barlangjainak felújítását, a munkálatokhoz az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága több mint 306 millió forint támogatást nyert az Európai regionális fejlesztési alap és a magyar kormány pályázatán - közölte a park igazgatósága az MTI-vel kedden.
Elférne egy hotel a János-hegyi kilátóhoz

Elférne egy hotel a János-hegyi kilátóhoz 

A budapesti libegőhöz italboltot, a szegedi dómhoz virágboltot, Aggtelekre pedig gyógyszertárat kérnek a helyiek - derült ki K&H: üzletet ide! programjának eredményeiből. Az országos adatok szerint azonban a vegyesbolt a sláger. 
A város, ahol az Amerikába kivándorolt magyaroknak állítottak emléket

A város, ahol az Amerikába kivándorolt magyaroknak állítottak emléket 

Az Aggteleki-karszt és a Cserhát között, ahol a Bódva folyó völgye terül el, számos bakancsos turista megfordul. Egyik célpontjuk a több mint négyezer lakosú Szendrő, amely idén húsz éve, hogy visszakapta városi rangját.
Turisztikai attrakciókkal és szállásokkal gazdagodott Észak-Magyarország

Turisztikai attrakciókkal és szállásokkal gazdagodott Észak-Magyarország 

Jó úton halad az idegenforgalom, kedvezőek az esztendő első kilenc hónapjának eredményei Észak-Magyarországon – hangsúlyozta Molnár Anita, a Magyar Turizmus Zrt. Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője Szilvásváradon. A tavalyi hasonló időszakhoz képest 9,5 százalékkal nőtt a vendégek száma, és 5,8 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a térségbe látogatók. Ezek eddig túlszárnyalták az országos eredményeket.
Ünnepel az Aggteleki Nemzeti Park

Ünnepel az Aggteleki Nemzeti Park 

Harminc éve, 1985-ben nyilvánították nemzeti parkká az Aggteleki-karsztot, a magyar-szlovák határ két oldalán lévő térség tíz évvel később a Világörökség része lett. Az évfordulók alkalmából kedden ünnepséget rendeznek Áder János magyar és Andrej Kiska szlovák államfő részvételével.
Aggtelek nem csak a felszín alatt érdekes

Aggtelek nem csak a felszín alatt érdekes 

Kétségtelen, hogy a világörökséghez tartozó 25 kilométer hosszúságú barlangrendszer a fő turisztikai attrakció Aggteleken, de emellett romantikus falusétákat és túrákat is ajánlanak a településre érkező vendégeknek – tudtuk meg Nahaj Ferenc jegyzőtől.
Pillantás a földalatti világba

Pillantás a földalatti világba 

Rendhagyó sajtótájékoztatót rendezett Budapesten, a Pál-völgyi-barlangban a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága.
Tokaj, Pécs, Budapest - új filmek a világörökségekről

Tokaj, Pécs, Budapest - új filmek a világörökségekről 

Elkészült az utolsó három rész is abból a filmsorozatból, amely hazánk világörökségeit mutatja be. 
Az ófalu főtere és a varázslatos helyi túrák

Az ófalu főtere és a varázslatos helyi túrák 

Az idén a vártnál hamarabb jelent meg a hóvirág Jósvafő határában, a Kecső-völgyben. Ez a helybeliek szerint a tavasz közeledtére utal az Aggteleki Karszton.
A turizmus teszi sikeressé a béke szigetét

A turizmus teszi sikeressé a béke szigetét 

Megújult a faluközpont és korszerűsített úthálózat fogadja a vendégeket a szlovák határhoz közeli Trizsben, ahol az elmúlt három évben közel ötven millió forintot költöttek a turizmus fejlesztésére.

Új attrakciókat is terveznek a Világ Legnagyobb Könyve mellé 

Szinpetriben található a  Világ Legnagyobb Könyve, amelynek köszönhetően ugrásszerűen nőtt a turisták száma a faluban, árulta el lapunknak Doszpoly Károly polgármester. Az Aggtelek és Jósvafő közelében levő kis településen az idegenforgalom fejlesztése lehet a jövő.

Kezdődik a Magyar Nemzeti Parkok Hete 

Június 18-24. között kerül sor a Magyar Nemzeti Parkok Hetére, amely szakmai, kulturális és ökoturisztikai programokkal várja az érdeklődőket a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében, valamint a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében.

Zöld forgatag az Aggteleki Nemzeti Parkban 

Szakmai, kulturális és ökoturisztikai programokkal várja az érdeklődőket a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság által, a Magyar Turizmus Zrt.-vel együttműködve rendezett hatodik Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóhétvégéje június 16-án.

Művészetek a bódvaszilasi Magtárban 

Befejeződött a bódvaszilasi volt uradalmi magtár felújítása és újrahasznosítása; az 1,1 millió euróból elkészült Művészetek Magtára augusztus 17-én nyitja meg a kapuit, de már augusztus 7-én látható lesz a világ legnevesebb természetművészeit felvonultató első kiállítás - jelentették be kedden a Műcsarnokban tartott sajtótájékoztatón.

Barlangok és más csodák vidékén 

4,7 milliárd forintot költenek turisztikai fejlesztésekre az Aggteleki-karszt térségében.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!