Ez még nem volt idén nyáron: az Alpokban már havazik!

Ez még nem volt idén nyáron: az Alpokban már havazik! 

A levegő egyik napról a másikra hűlt fagypont alá, hóvá változtatva az esőt.
Vonattal az Alpok tetején

Vonattal az Alpok tetején 

Az útvonal 1.280 kilométere hatalmas hegycsúcsok, csillogó tavak, elképesztően zöld mezők, virágos rétek és meseszerű települések közt kanyarog.
Négyévszakos turizmus a svájci és a francia Alpokban

Négyévszakos turizmus a svájci és a francia Alpokban 

Összefogással az Alpok 11 francia és svájci községe négyévszakos turisztikai szezont próbál kialakítani. A terepfutás és az elektromos hegyi kerékpározás síszezonon kívül is meghódítja az ösvényeket és csúcsokat a „Portes du Soleil”-en, a világ legnagyobb határmenti síterületén, adja hírül az euronews.com tudósítása.

Apa és lánya a lavina áldozatai 

Két ember, egy 44 éves apa és 11 éves lánya vesztette életét  vasárnap, a francia Alapokban található Val d'Isere egyik sípályáján,  amikor egy lavina elsodorta őket. -adta hírül az MTI.

Síelőket sodort el a lavina a francia Alpokban 

Két síelő életét vesztette két lavinaomlásban a francia Alpokban, kettőt pedig még mindig keresnek - közölték szerdán az illetékes hatóságok.

Négyen vesztették életüket egy franciaországi lavinaomlásban 

Három francia snowboardost, egy család tagjait és kísérőjüket elsodort egy lavina hétfő délelőtt a francia Alpokban, Tignes település közelében, mind a négyen meghaltak - közölték az illetékes hatóságok.
Annecy: a  bringások és a kajakozók kedvence

Annecy: a bringások és a kajakozók kedvence 

Mintha képeslapokat lapozgattunk volna, miközben az élő valóság megejtő szépsége tárult elénk. A kelet-franciaországi Annecy-ban jártunk, amely a festők, a sportolók és turisták egyik kedvenc helye.
Mont Blanc: karnyújtásnyira az Alpok tetejétől

Mont Blanc: karnyújtásnyira az Alpok tetejétől 

A francia Alpok híres üdülőhelyén, Chamonix-ban a legtöbb turista az időjárásról érdeklődik. Azt tudakolják, hogy működik-e a drótkötélpályás felvonó, amely a hegyóriás legmagasabb csúcsának, a Mont Blanc-nak a közelébe viszi fel a csoportokat.
Kutyás szánkópálya és jégpályarally a francia síterepeken

Kutyás szánkópálya és jégpályarally a francia síterepeken 

Három év kihagyás után ismét megrendezték Budapesten az Atout France által szervezett Ski in France közép-európai szakmai workshopja, amelyen 18 sípályával ismerkedhettek a leendő, illetve meglévő partnerek. Franciaország több magyar turistát szeretne vendégül látni, ezért rengeteg újdonsággal készültek.

Nem tudott visszatérni a pilótafülkébe a Germanwings pilótája 

Az Alpokban lezuhant német utasszállító egyik pilótája a baleset előtt elhagyta a pilótafülkét, és nem tudott visszatérni, mielőtt a gép a hegyoldalnak csapódott - közölte szerdán a The New York Times című amerikai napilap internetes felületén egy, a baleset okait vizsgáló nyomozó a gép hangrögzítő fekete dobozából nyert információkra hivatkozva.

Lavina sodort el síelőket az olasz Alpokban 

Két lavina sodort el sielőket az északkelet-olaszországi Alto Adige hegyein. Mintegy húsz embert mentettek ki eddig, hárman megsérültek, egy ember életét vesztette.

Őszi gasztronómiai fesztiválok Karintiában 

Folyó- és tóparti fesztiválokon az osztrák finomságok.

Meghalt két ember az osztrák Alpokban 

Meghalt egy sítúra-vezető és egy túrázó Ausztriában, miután hóviharba kerültek, és ezért a szabadban töltötték az éjszakát - közölte hétfőn az osztrák rendőrség.

Jódlizva szép a túra 

 Azok, akik manapság járják az osztrák Alpokat, mind gyakrabban hallhatják a jódlizás "holálário" hangjait: a jellegzetes tiroli dal ismét divatba jött, egyes túrázóknak még kurzusokat is tartanak művészetéről.

Több mint nyolcezer baleset az osztrák Alpokban 

A tapasztalatok szerint Ausztriában egyre többen vállalkoznak olyanok is alpesi síelésre, illetve hegyi túrára, akik vagy nincsenek erre kellően felkészülve, vagy pedig nem elég körültekintőek a tevékenység során.

Töredeznek az Alpok csúcsai 

Egyre gyakrabban válnak majd le sziklák az Alpok vonulatainak csúcsairól - vélik francia kutatók annak kapcsán, hogy szeptember második hét végéjén hatalmas robajjal levált egy 12 000 köbméteres darab a Mont Blanc vonulat szikláiból 3400 méteres magasságban, és lezuhant nem messze a franciaországi Tignes falvacskától. Csaknem egy órába telt, míg a hatalmas porfelhőtől újra látni lehetett a hegycsúcsot.

Hétcsillagost az Alpokba! 

Az Alpok hegyláncainak első hétcsillagos szállodáját tervezi meg Norman Foster világhírű brit építész; a luxushotel várhatóan Dél-Tirolban kap helyet.

Szauna az Alpok tetején 

Négy kalandvágyó finn alkalmi szaunát épített Nyugat-Európa tetején, a Mont Blanc csúcsán.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!