Őszi gasztronómiai fesztiválok Karintiában

Folyó- és tóparti fesztiválokon az osztrák finomságok.

A regionális népszokások és a kulináris hagyományok azok, melyek a karintiai év egészének különleges varázst kölcsönöznek. A karintiai Alpok-adriai konyha ízletes egésszé vegyíti össze a régiókból származó friss hozzávalókat, a régi konyhai hagyományokat és azok újraértelmezéseit. Gyakran a bor, a must és a pálinka is házi készítésű Karintiában. Feltétlenül meg kell kóstolni a következőket: a karintiai Käsnudel (burgonyás-túrós töltött tészta), a Reindling (fahéjas-mazsolás kuglóf), a karintiai tavi pisztráng, a gailtali szalonna és a cirbolyapálinka.

A fesztiválok révén kiváló bepillantást nyerhetünk a karintiai kulináris hagyományokba.

Íme, néhány gasztronómiai fesztivál:

Kulinarisch Tafeln
(Kulináris kerekasztalok): Szeptember 5. és október 24. között a Millstatti-tó változatos  és gazdag kulináris kínálata kerül előtérbe. A helyi finomságokat  - hal a tóból, kézzel készített hegyi sajt vagy egy helyi gazdaság alapanyagaiból készített bőségtál – több helyszínen lehet megkóstolni: gyertyafényes asztalnál az apátságban, a Millstatti-Alpok csúcsán vagy akár a termelőnél is. 

Bővebb információ: www.millstaettersee.com



Zwischenspiel am See (Tóparti közjáték): A „transformale Kultur“ és az Alpok-adriai konyha találkozása szeptember 12-én és 13-án. A „transformale“ egy kulturális program, amely a társadalomban zajló változási folyamatok kulturális potenciáljára alapoz, kulturturisztikai célokat is követve. A fesztivál egy korábbi kulturális projekt folytatása. Alkonyatkor az Ossiachi-tó közepén indul a program hang- és fényvarázzsal. A folytatás a zene és a gasztronómia jegyében zajlik. 

Bővebb információ:  www.transformale.at


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.