Őszi gasztronómiai fesztiválok Karintiában

Folyó- és tóparti fesztiválokon az osztrák finomságok.

A regionális népszokások és a kulináris hagyományok azok, melyek a karintiai év egészének különleges varázst kölcsönöznek. A karintiai Alpok-adriai konyha ízletes egésszé vegyíti össze a régiókból származó friss hozzávalókat, a régi konyhai hagyományokat és azok újraértelmezéseit. Gyakran a bor, a must és a pálinka is házi készítésű Karintiában. Feltétlenül meg kell kóstolni a következőket: a karintiai Käsnudel (burgonyás-túrós töltött tészta), a Reindling (fahéjas-mazsolás kuglóf), a karintiai tavi pisztráng, a gailtali szalonna és a cirbolyapálinka.

A fesztiválok révén kiváló bepillantást nyerhetünk a karintiai kulináris hagyományokba.

Íme, néhány gasztronómiai fesztivál:

Kulinarisch Tafeln
(Kulináris kerekasztalok): Szeptember 5. és október 24. között a Millstatti-tó változatos  és gazdag kulináris kínálata kerül előtérbe. A helyi finomságokat  - hal a tóból, kézzel készített hegyi sajt vagy egy helyi gazdaság alapanyagaiból készített bőségtál – több helyszínen lehet megkóstolni: gyertyafényes asztalnál az apátságban, a Millstatti-Alpok csúcsán vagy akár a termelőnél is. 

Bővebb információ: www.millstaettersee.com



Zwischenspiel am See (Tóparti közjáték): A „transformale Kultur“ és az Alpok-adriai konyha találkozása szeptember 12-én és 13-án. A „transformale“ egy kulturális program, amely a társadalomban zajló változási folyamatok kulturális potenciáljára alapoz, kulturturisztikai célokat is követve. A fesztivál egy korábbi kulturális projekt folytatása. Alkonyatkor az Ossiachi-tó közepén indul a program hang- és fényvarázzsal. A folytatás a zene és a gasztronómia jegyében zajlik. 

Bővebb információ:  www.transformale.at


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?