Őszi gasztronómiai fesztiválok Karintiában

Folyó- és tóparti fesztiválokon az osztrák finomságok.

A regionális népszokások és a kulináris hagyományok azok, melyek a karintiai év egészének különleges varázst kölcsönöznek. A karintiai Alpok-adriai konyha ízletes egésszé vegyíti össze a régiókból származó friss hozzávalókat, a régi konyhai hagyományokat és azok újraértelmezéseit. Gyakran a bor, a must és a pálinka is házi készítésű Karintiában. Feltétlenül meg kell kóstolni a következőket: a karintiai Käsnudel (burgonyás-túrós töltött tészta), a Reindling (fahéjas-mazsolás kuglóf), a karintiai tavi pisztráng, a gailtali szalonna és a cirbolyapálinka.

A fesztiválok révén kiváló bepillantást nyerhetünk a karintiai kulináris hagyományokba.

Íme, néhány gasztronómiai fesztivál:

Kulinarisch Tafeln
(Kulináris kerekasztalok): Szeptember 5. és október 24. között a Millstatti-tó változatos  és gazdag kulináris kínálata kerül előtérbe. A helyi finomságokat  - hal a tóból, kézzel készített hegyi sajt vagy egy helyi gazdaság alapanyagaiból készített bőségtál – több helyszínen lehet megkóstolni: gyertyafényes asztalnál az apátságban, a Millstatti-Alpok csúcsán vagy akár a termelőnél is. 

Bővebb információ: www.millstaettersee.com



Zwischenspiel am See (Tóparti közjáték): A „transformale Kultur“ és az Alpok-adriai konyha találkozása szeptember 12-én és 13-án. A „transformale“ egy kulturális program, amely a társadalomban zajló változási folyamatok kulturális potenciáljára alapoz, kulturturisztikai célokat is követve. A fesztivál egy korábbi kulturális projekt folytatása. Alkonyatkor az Ossiachi-tó közepén indul a program hang- és fényvarázzsal. A folytatás a zene és a gasztronómia jegyében zajlik. 

Bővebb információ:  www.transformale.at


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.