Metamorfózis Alsóörsön

Metamorfózis Alsóörsön 

Augusztus 12 - 14. között rendezik Alsóörsön, az egykori kőbánya helyén létesített amfiteátrumban és turisztikai látogatóközpontban, az Amfi-ban, a, „Metamorphoses Balatonenis” elnevezésű összművészeti fesztiválsorozatának első eseményét, ami egy 3 napos nemzetközi zenei, építészeti és szobrászati workshop.
Kortárs kiállítás program Alsóörsön

Kortárs kiállítás program Alsóörsön 

360° - képzőművészet és színház címmel kezdődik augusztus 13-án a programsorozat a Balaton-parti településen.

Körözöttes kifli, kenyérlángos kikötőátadóval 

Körözöttes kifli, kenyérlángos kikötőátadóval

Új vitorláskikötőt adtak át a Balatonon 

Átadták a Balatoni Hajózási Zrt. újabb vitorláskikötőjét szerdán Alsóörsön. Az önerős, összesen 352 millió forintos beruházás keretében első ütemben 51 kikötői férőhely készült el több mint 200 millió forint ráfordítással, a második ütemben, legkésőbb jövő tavaszra pedig 150-re bővül a férőhelyek száma.

Megkezdték az alsóörsi vitorláskikötő építését 

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 352 millió forintos önerős beruházásával 150 férőhelyes vitorláskikötő épül Alsóörsön jövő év tavaszára, miután a fejlesztés terve zöld utat kapott az önkormányzat tulajdonában lévő társaság közgyűlésétől - közölte Kollár József vezérigazgató az MTI-vel hétfőn.

Hazamentek a nyaralók, jönnek a gasztroturisták 

Buli, strand, eszem-iszom: rendhagyó szezonnyitó a Balaton északi partján. Mostantól tucatnyi tophely csütörtöktől hétfőig a nyár lezárultával is nyitva tart.
Kikötő, hotel, étterem: új szintre emelkedik a balatoni vitorlázás Alsóörsön

Kikötő, hotel, étterem: új szintre emelkedik a balatoni vitorlázás Alsóörsön 

Javában zajlik a Balaton északi partjára, Alsóörsre tervezett „új típusú” kikötő építése. 395 millió forint európai uniós támogatás segítségével több mint 200 hajóhelyes vitorlás kikötő, professzionális hajószerviz, hotel és minőségi étterem fog megvalósulni. A korszerű, minden igényt kielégítő Alsóörs Marina kikötő kapcsolódó szolgáltatásaival új szintre emeli a balatoni vitorlázást és ezáltal erősíti Alsóörs turisztikai vonzerejét.

Lovas túra a Balaton Riviéráján 

A fürdés, a vitorlázás és a kerékpározás mellett manapság már lóháton is fel lehet fedezni Alsóörs és környéke látnivalóit.

Lovastúra a Balaton Riviéráján 

Sokáig a fürdés és vitorlázás volt a legfőbb vonzerő a Balatonnál, azután egyre többen ültek biciklire, hogy két keréken járják be a vidéket. Egy most zárult pályázat eredményeként immár lóháton is fel lehet fedezni Alsóörs és környéke látnivalóit.
Eredményes volt az alsóörsi Európa kemping területének értékesítésére kiírt pályázat

Eredményes volt az alsóörsi Európa kemping területének értékesítésére kiírt pályázat 

Az SCD Group maradványainak felszámolása keretében eredményesen zárult az alsóőrsi Európa kempingnek helyet adó telkek értékesítésére harmadik alkalommal kiírt nyilvános pályázati felhívás.

Totális rendőri készenlét fogadja Alsóőrsön a Pokol Angyalait 

Először, de talán egyben utoljára is rendeznek Hell's Angels motoros találkozót Alsóörsön. Hogy ennyire biztosnak tűnik a sorozat vége, az a rendőrség hiperaktív magatartásának köszönhető.

Ellepték a Pokol angyalai a Balaton-partot 

Ma kezdődik a Balaton-parti Alsóőrsön a Hell's Angels motorosklub világtalálkozója. Kétezer rendőrt vezényeltek a helyszínre.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!