Alzheimer-kór cikkek
Csípős ételekkel az Alzheimer-kór ellen
Egy új kutatás meglepő kapcsolatot vél felfedezni a csípős ételek fogyasztása és az Alzheimer-kór között.
Józan mennyiségben kész egészségbomba a fahéj
A fahéj, intenzív ízének hála, egyike a leggyakrabban használt fűszernövényeknek – írja a Házipatika. De amellett, hogy jó az íze és az illata, rendkívül sok pozitív tulajdonsága is van, ezért nem csoda, hogy már kétezer éve használják nem csak a konyhában, hanem a gyógyításban is.
A sör hasznos lehet Alzheimer ellen
Ugyan a túl sok sör rövidtávon összezavarhatja a memóriánkat, a népszerű ital „józan” mértékű fogyasztásából hosszabb távon potenciálisan akár jól is kijöhetünk. Jelen cikk a Foodbeast írására támaszkodik.
Civilizációs betegségek a fejlődő világban
Azóta egyre egészségtelenebb az életmódunk és hiányosabb a táplálkozásunk; bár az ókoriak tudták, hogy azzá válunk, amit megeszünk, a tudomány csak a legutóbbi időkben kezdi komolyan venni az élelmiszerek betegségokozó szerepét.