Nagyvárad és Arad között gyorsforgalmi autóút épül

Nagyvárad és Arad között gyorsforgalmi autóút épül 

Megkapta a bukaresti környezetvédelmi tárca jóváhagyását hétfőn a Nagyvárad és Arad között megépítendő, Nagyszalontánál a magyarországi M44-es úttal is összeköttetést teremtő gyorsforgalmi út, jelentette be közösségi oldalán Mircea Fechet román környezetvédelmi miniszter.

Luxusvonat indul Arad és Bukarest között 

Közel 20 millió eurós befektetéssel próbál az Aradi Astra Személyvagongyár szeletet hasítani magának a romániai és később az európai vasúti személyszállítási tortából.
Vakvacsora egy braille-nyomtatóért

Vakvacsora egy braille-nyomtatóért 

Romániában a jószolgálati célokkal alapított Lions Clubok támogatási politikájában kiemelt helyen szerepelnek a minden megyében működő vakok és gyengénlátók egyesületei, nem véletlen, hogy a kizárólag hölgyekből álló Lions Club Arad 2007 most hétfőn este harmadik alkalommal szervezett vakvacsorát.
Két romániai reptér is megújult a határ mellett

Két romániai reptér is megújult a határ mellett 

Csak a véletlen műve, hogy ugyanazon a napon, április 20-án adták át a megújult nagyváradi és aradi repteret. A különbség azonban óriási: amíg Nagyváradon ma már egy 120 tagú izraeli turistacsoport landol, Aradon a járatok hosszú távú biztosítása még kérdéses.

Star Trek-vagonok készülnek Aradon 

A repülőgépek business osztályával is felveszi a versenyt az aradi Astra Vagongyárban készülő legmodernebb vasúti kocsi, amely hamarosan Csehországban kerül a sínekre. 
Júliustól autópályán száguldhatunk át Romániába

Júliustól autópályán száguldhatunk át Romániába 

Ha minden a tervek szerint alakul, július elején átadják az M43-as autópálya még hiányzó, országhatárig tartó utolsó 23 kilométeres szakaszát, valamint a román oldalon ehhez csatlakozó részt.

Kezdődik az aradi reptér bővítése 

Az aradi reptér bővítését elnyerő cég az utolsó engedélyeket is megkapta, így kezdődhetnek a munkálatok.

Egy második légitársaság is leszáll Aradon 

A szerződést aláírták, Dan Bălăcel reptérigazgató szerint 2014-től indítja majd aradi járatait, ám a légitársaság nevét egyelőre titokban tartják - írja az Aradi Hírek online portál.

Közös kerékpárút fejlesztés Gyulán és Aradon 

Kerékpárutakat építenek közös fejlesztés keretében Gyula és Arad belvárosban; a több mint harminc kilométer hosszú, mozgáskorlátozottak járműveinek biztonságos közlekedését is szolgáló útszakaszok engedélyezési tervdokumentációi a napokban készültek el - tájékoztatta az MTI-t Görgényi Ernő (Fidesz) Gyula polgármestere.

Arad-Békés Expo 

Új kiállítási és rendezvényközpont nyílt pénteken a közép-békési térségben, a békéscsabai repülőtér közelében: az Arad-Békés Expo az EU magyar-román határon átívelő program 95 százalékos támogatásával valósult meg.

Tovább bővül a temesvári repülőtér 

További fejlesztések várhatók a Temesvári repülőtéren, ahol az aradi autópálya megépülésével a magyar forgalom is jelentősen tovább bővülhet.

Felújítják a magyar határ és Arad közötti vasútvonalat 

Romániában elkezdődik a magyar határ és Arad közötti vasúti pálya felújítása; két év múlva akár 160 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek ezen a szakaszon a vonatok.

A Wizz Air feléleszti az aradi repteret 

Abrány György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója március 1-jén Aradon bejelentette, hogy június 23-tól elindítják az Arad-Milánó (Bergamo) járataikat heti két alkalommal, kedden és vasárnap, a fokozódó érdeklődés miatt ily módon kiegészítve a Temesvár-Milánó járatokat. 

Átadták a forgalomnak az Arad–Temesvár autópályát 

December 17-én átadták a forgalomnak az Arad-Temesvár autópályát, továbbá az aradi körgyűrű egyik felét, így a Nagylak felől érkező forgalom immár Aradot kikerülve tud haladni Románia belseje felé. 

Turisztikai információs központ Aradon 

Turisztikai információs központot hoznak létre Aradon, erről kötött megállapodást a héten a  megyei önkormányzat a román turisztikai minisztériummal, írja a NyugatiJelen.

Konferencia a Partiumról 

A Partiumról rendeznek honismereti konferenciát a hétvégén Mezőhegyesen. 

Szeged-Arad autópálya épülhet 

A határ két oldalán lévő két várost összekötő autópálya építéséről állapodott meg hazánk és Románia - olvasható a Magyar Közlöny július 19-i számában.

Nagylak-Pécska-Arad autópálya 

Ha minden a terveknek megfelelően történik, hamarosan kezdődik a tervezés és az építkezés, és 3 év múlva átadhatják a Nagylakot Araddal összekötő autópályát. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!