Korszerű sörcsapoló automata koncepcióját mutatták be 

Egy Victor Manufacturing elnevezésű céggel közösen kiötlött, mozgatható önkiszolgáló „Sörállomások” (Beer Stations) koncepcióját lebegtette meg egy Hoshizaki nevű, hűtő- és jéggyártó gépeket alkotó társaság.
Már csak egy hónap és büntet a NAV

Már csak egy hónap és büntet a NAV 

Az üzemeltetőknek még egy hónapjuk van az automaták regisztrálására az adóhivatalnál, augusztus 1-től a NAV már szigorúan ellenőrzi, hogy minden érintett eleget tett-e regisztrációs kötelezettségének - hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium.
Új jegyautomaták és próbaüzemük a MÁV-nál

Új jegyautomaták és próbaüzemük a MÁV-nál 

Készpénzes és bakkártyás valamint csak bankkártyás jegykiadó automatákat szerez be a MÁV. A két hónap múlva kezdődő próbaüzem tapasztalatait felhasználják majd a sorozatgyártáshoz.

Kibuktak az étel- és italautomatások 

Január 1-jétől az online kasszákhoz hasonlóan bekötik az ital- és ételautomatákat is az adóhatósághoz. A nemzetgazdasági tárca tervezete hidegzuhanyként érte az automatás cégeket. A Világgazdaság cikke.

Hamarosan dróntaxik lephetik el Las Vegas egét 

Az idei CES-en mutatták be az Ehang 184-et, amely rövidesen hús-vér embereket fuvarozhat Nevada legnagyobb városa fölött.

Automata pizzafutárt tesztelnek Ausztráliában 

A technológiai innovációkkal gyakran kísérletezgető Domino’s nevű amerikai étteremlánc fáradozik a hús-vér alkalmazottakat nélkülöző módszer kidolgozásán.
Beüzemelték Párizs első nyershús-automatáját

Beüzemelték Párizs első nyershús-automatáját 

A francia fővárosban végre non-stop, az utcán is elérhetővé vált a sületlen bifsztek, vagy sertésszelet.

Műholdak fogják vezérelni a jövő önjáró hajóit 

A fedélzeti legénység nélkül működtetett vízi járművek számos előnnyel rendelkeznek hagyományos társaikhoz képest.
Sültkrumpli automata: Illúzióromboló vagy praktikus?

Sültkrumpli automata: Illúzióromboló vagy praktikus? 

A hollandiai Wageningeni Egyetemen egy vállalkozókból és diákokból összeverbuválódott csapat feltalálta a sült hasábburgonyát (és a hozzá való fűszereket) kínáló automatát – világosítja fel olvasóit az Eater.

Regisztrációs számot kapnak az étel- és italautomaták 

Összesen 625 étel- és ital-automatát jelentettek be múlt péntekig a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV); a bejelentést március 31-éig minden üzemeltetőnek meg kell tennie, a berendezések regisztrációs számot kapnak - közölte a NAV kedden az MTI megkeresésére.

A NAV az automatákat is ellenőrzi majd 

A NAV az elektronikus pénztárgépekhez hasonlóan akar majd rálátni az automaták forgalmára – írja az Index. A rendelkezés minden élelmiszer-kereskedést végző automatára vonatkozik.

Több nyelven tud majd a vandálbiztos jegyautomata 

A jövő év elejétől ütemezetten 300 db teljesen új, a mai kor követelményeinek megfelelő, a legtöbb jegy- és bérlettípust árusító, érmét és bankjegyet elfogadó és visszaadó, valamint bankkártyaterminállal rendelkező jegykiadó automatát üzemel be a főváros.

1-2-3-4, minden 10. embernek ez a PIN kódja 

Körülbelül minden tizedik ember, aki bankkártyája PIN-kódjának megváltoztatását választja, mert nem bízik a bank által küldött számsorban, az 1-2-3-4 kombinációt választja – derült ki az amerikai Data Genetics elemzéséből. Százból hatan az 1-1-1-1 számsorra bízzák pénzüket, míg ketten a 0-0-0-0 biztonsági kódot használják. A toplista első négy helyezettje adja a teljes bankkártya állomány közel 20 százalékának belépési kódját.

Új jegykiadó automaták az utasok szolgálatában 

Negyvennyolc jegykiadó automatát telepít a MÁV-Start a Budapest és Szolnok közötti vasútvonalakra jövő tavasztól - közölte a vasúttársaság pénteken.

Az ország első pálinkaautomatája 

Megjelent az ország első pálinkaautomatája a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér EU elnökségi várójában.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!