Bár japán híres a maga jól felszerelt és olykor kissé bohókás automatáiról (van, amelyik nyakkendőt árul), jelenleg egy új rivális képe körvonalazódik a horizonton, hiszen Párizsban felállították a francia főváros első, non-stop működő nyershús-automatáját.
A masina komoly előnye tehát, hogy a mellette elhaladó fogyasztó a nap 24 órájában akár hirtelen felindulástól vezérelve is azonnal hozzájuthat áhított bifsztekjéhez, sertéskarajához vagy bélszíncarpacciójához.
„Az automata termékválasztékunk egy részét kínálja, amelyet saját magunk készítünk elő, és burkolunk vákuum-csomagolásba” – mondta Florence Pouzol, a L’Ami Txulette nevű, baszk hentesbolt tulajdonosa. – „Egy, az üzletünk zárva tartása esetén is működő, kiegészítő szolgáltatást kívántunk nyújtani a vásárlóinknak.”
A marhahátszínt 8,50, két sertésszeletet pedig 5 euróért vesztegeti a berendezés. Állítólag még bélszíncarpaccióból, baszk vidéki sonkából, csirkehúsból és tojásból is rendelkezik készletekkel a szerkezet.
Franciaországban már több hasonló gépezet működik, ám Párizsban ez az első, mesterséges nyershúskereskedő.