Korszerű sörcsapoló automata koncepcióját mutatták be

Egy Victor Manufacturing elnevezésű céggel közösen kiötlött, mozgatható önkiszolgáló „Sörállomások” (Beer Stations) koncepcióját lebegtette meg egy Hoshizaki nevű, hűtő- és jéggyártó gépeket alkotó társaság.

Az állomás „lelkét” a cég új, BeerMatic Dual Tap DBF-AS65WE-nek keresztelt, automatikus söradagolója képezi, amely fizetés után egy gombnyomásra nagyjából fél liter folyékony kenyeret tölt az automata csapja alá tartott edénybe. A BeerMatic Dual Tap mellett egy sörös hordó, egy szén-dioxid-palack és sok pohár számára áll még rendelkezésre hely az önálló egységben. A söradagoló belső hűtőrendszerrel rendelkezik, vagyis szobahőmérsékleten tárolt hordókból is hidegen lehet belőle előcsalogatni az árpalevet.

Simon Frost, a Hoshizaki UK egyesült királyságbeli és írországi igazgatója szerint például professzionális sportklubok és szabadidős komplexumok részéről már eddig is nagy érdeklődés mutatkozott a mobil, önkiszolgáló „Sörállomás” iránt. Ezek a potenciális ügyfelek nyilvánvalóan már felismerték, hogy az innovatív megoldás mekkora kényelmet biztosít, és hogy a munkaerőköltségek hiánya miatt mekkora mértékű megtakarítással kecsegtet.

Apropó anyagiak, azt is jó tudni, hogy – az érintésmentes megoldásokat, az ApplePay-t és a bankkártyákat is ideértve – számos fizetési rendszer integrálható a berendezésbe. Frost vélekedése alapján a gép használata az ügyfelek számára nem is lehetne egyszerűbb. Csak kifizetik a sört, és egy gombnyomás után a poharukat 15 másodperc alatt eltelíti az ital.

Forrás: Store Insider


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.