Biotermék cikkek
Lendületesen nő a bio népszerűsége
Az ökológiai gazdálkodás globális térhódítása feltartóztathatatlan.
Úgy néz ki, a randa gyümölcsök egészségesebbek
Az amerikai Nemzeti Közszolgálati Rádió (NPR) honlapjának egyik cikke azt sugallja, hogy a sérülésekkel tarkított termények elfogyasztása a szemrevalóbbakénál jótékonyabb hatást gyakorol a szervezetünkre. Számunkra az irományt a Fooducate nevű blog beszámolója foglalja össze.
A világ legdrágább sonkája nyerte el a pácolt húsok Oscarját
Lehet, hogy nem olyan csilivili, mint a filmes hollywoodi elismerés, ám a pácolt húsok egyik legrangosabb, nemzetközi díjának elnyerésével Eduardo Donato nagyon boldog lehet, terméke ugyanis felkerült a világ sonkatérképére. Az írás az Independent cikke alapján készült.
Szerették a lengyelek a magyar biosört
Idén Magyarország volt a díszvendége a lengyelországi Łodź-ban hatodik alkalommal megrendezett Natura Food élelmiszeripari vásárnak, ahol az egyetlen magyar biosör, az Alakor most nemzetközi közönség előtt is bemutatkozhatott. Az októberben megrendezett, háromnapos, közel 300 kiállítót felvonultató eseményt mintegy 15 ezren látogatták meg.
Az év biotermékei
Az 1987-es alapítása óta huszonharmadszor adták át a hétvégén az év hazai biotermékeinek járó elismeréseket. A XXIII. Biokultúra Tudományos Nap rendezvényen a Magyar Biokultúra Szövetség vezetőségi tagjaiból álló 9 tagú szakmai zsűri négy termékkategóriában szavazott 2010 legízletesebb bioélelmiszerére.