Nincs kártérítés a koronavírus miatt lemondott utakra

Nincs kártérítés a koronavírus miatt lemondott utakra 

A koronavírus okozta aggodalmak miatt lemondott, de már befizetett utakra útlemondási biztosítás megléte esetén sem fizetnek kártérítést a biztosítók, de az útlemondási biztosítások megbetegedés esetén fedezhetik a félbe maradt kikapcsolódások, idő előtti hazautazások költségeit - hívja fel a figyelmet a CLB biztosítási alkusz cég.
Mi határozza meg a nyaralást?

Mi határozza meg a nyaralást? 

A magyar lakosság közel kétharmada (63%) szokott nyaralni – derül ki a Groupama Biztosító megbízásából az NRC kutató cég által készített friss országos reprezentatív felmérésből. A nyaralók majdnem fele külföldre is eljut. A nyaralás – és különösen az, hogy belefér-e külföld is – nagyrészt pénzkérdés: míg az alacsonyabb jövedelműek fele szokott nyaralni, a magasabb (170 ezer Ft feletti) jövedelműeknél ez az arány már több mint 80 százalék. A nyaralás hogyanját azonban nem a pénztárca határozza meg.
Nemzeti gyásznap a veronai baleset áldozatainak emlékére

Nemzeti gyásznap a veronai baleset áldozatainak emlékére 

A kormány a péntek éjszaka Verona közelében történt buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-a, hétfőt nemzeti gyásznappá nyilvánította.

Stagnál a síbiztosítási piac 

Lassan bővül csak a síbiztosítási piac az MTI által megkérdezett biztosítók és alkuszok szerint, még most is csupán minden második-harmadik magyar síelő köt utasbiztosítást, noha a balesetek mintegy 10 százalékánál az egymillió forintot is meghaladta tavaly a megtérített összeg.
QBE helyett itt a Colonnade

QBE helyett itt a Colonnade 

2016. február 1-jén a Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe megkezdte aktív működését Magyarországon - közölte lapunkkal dr. Horváth Péter utasbiztosítási ágazati igazgató.

Csődbe ment az Astra-biztosító, helytáll a garanciaalap 

Hamarosan beszüntetheti működését Magyarországon az Astra Biztosító, miután szerdán a román pénzügyi felügyelet fizetésképtelenné nyilvánította a társaság anyavállalatát. A magyar piacon egyebek mellett utasbiztosítást is kínáló vállalat irodái nyitva tartanak, de megnövekedett ügyintézési időre hívják fel az ügyfelek figyelmét.

Bejött a vásári megjelenés a Mondialnak 

Sikeresnek bizonyult az Utazás 2015. kiállításon való megjelenés a Mondial Assistance biztosító számára, pedig ez volt az első alkalom, hogy ott voltak a vásáron.

Fontos tudnivalók a nyaralók biztosításáról 

Sok biztosító nem vállalja a nyaralók biztosítását, amelyek készek vállalni az azokkal járó kockázatokat, azok is 50-100 százalékkal többért teszik azt a lakásbiztosításhoz képest - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) szerdán az MTI-vel.

Közeleg a vagyoni biztosíték igazolásának határideje 

Október végéig kell igazolniuk a vagyoni biztosíték meglétét az utazási irodáknak. 

Másik irodával is elutazhatnak a Best Reisen károsultjai 

Már csaknem minden utas hazaérkezett a Best Reisen utazási iroda károsultjai közül. A QBE biztosítóhoz eddig 480 kárbejelentés érkezett azoktól, akik már nem tudtak elutazni, és még mintegy 250 bejelentésre számítanak - mondta el Dénes Attila, a QBE Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója hétfőn az MTI-nek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!