Döntés a Budapest- és vármegye bérletekről

Döntés a Budapest- és vármegye bérletekről 

A Budapest-bérlet érvényes marad a főváros egész területén, a Pest vármegyére váltott havi bérletet, illetve a havi országbérletet a BKK járatain is elfogadják.
Összeomlás szélén a budapesti kisföldalatti: repedeznek az M1-es vonal szerelvényei

Összeomlás szélén a budapesti kisföldalatti: repedeznek az M1-es vonal szerelvényei 

A pénznél csak az idő szűkösebb: az egyedi kocsik gyártása legkevesebb 4-5 év, ehhez jön hozzá a közbeszerzés lebonyolítása, az alagút és a pálya korszerűsítése.
Pert nyert Lánchíd-ügyben a BKK

Pert nyert Lánchíd-ügyben a BKK 

Jogszerűtlenül marasztalta el a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a Lánchíd-felújítás beruházóját és kivitelezőjét, amikor tavaly májusban 15-15 millió forintos bírságot szabott ki rájuk. A Fővárosi Törvényszék ítélete alapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és az A-Híd Zrt. pert nyert a KDB ellen. A Közbeszerzési Hatóság szerint azonban ettől még megtörtént a jogsértés.
Új taxirendelet: a BKK felügyel minden taxit

Új taxirendelet: a BKK felügyel minden taxit 

A Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében módosul a Taxirendelet: ismét egy kézbe kerül a taxikkal kapcsolatos feladatellátás, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán.
Ezeket a Budapest környéki túraútvonalakat fedezze fel ősszel

Ezeket a Budapest környéki túraútvonalakat fedezze fel ősszel 

November első felében szerencsére még szép kirándulóidő várható. Ez pedig tökéletes alkalom arra, hogy kikapcsolódjunk a természetben és felfedezzük a városkörnyéki túraútvonalakat, ahol gyerekekkel, kutyával is bátran elindulhatunk.
A 100E Repülőtéri Expressz visszatér a népligeti felüljáróra

A 100E Repülőtéri Expressz visszatér a népligeti felüljáróra 

Visszatérhetnek a buszok a népligeti felüljáróra, miután a vizsgálatok azt igazolták, hogy biztonságosan használható az építmény.
Épül az Észak-budai bringasztráda

Épül az Észak-budai bringasztráda 

Kényelem, biztonság, gyorsaság és kevesebb konfliktus: ezek a kulcsszavai az új, 13 kilométeres nyomvonalnak, ami megoldhatatlannak gondolt problémákat hidal át.
Változás a budapesti városnéző villamos menetrendjében

Változás a budapesti városnéző villamos menetrendjében 

Három hétre módosul a budapesti világörökségi helyszínekre legszebb panorámát nyitó villamosok közlekedése a Ferenc pápa látogatásának előkészületei miatt. 
Áprilistól új jelzéssel közlekedik a reptéri járat

Áprilistól új jelzéssel közlekedik a reptéri járat 

A BKK ügyfeleinek gyors tájékozódását segítve kiegészült a 100E busz hivatalos elnevezése. Áprilistól 100E Airport Express felirattal közlekedik a járat - olvasható a BKK közleményében.

Április 1-jén indul újra a fogaskerekű 

Újraindul a fogaskerekű április 1-jén, szombaton; a téli üzemszünet idején felújított pályán csendesebben és üzembiztosan járnak majd a vonatok - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Több vadonatúj CAF villamos érkezik a fővárosba a tervezettnél 

Ez egy újabb hatalmas lépés Budapest korszerűbb járműparkja felé, áll a BKK ezzel kapcsolatos legújabb hírében.

Péntektől ismét járható a Lánchíd 

Péntek délutántól használhatják a Lánchidat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai, a taxik, valamint a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők - közölte a BKK kedden az MTI-vel.

Egyedülálló digitális megoldás tesztje a reptéri buszon 

A Budapesti Közlekedési Központ újabb lépésre készül a digitalizáció területén. A társaság a Mastercarddal, a Monet+-szal és a K&H-val közösen egy olyan technikai megoldás tesztelésébe kezd, amely még gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a közösségi közlekedés használatát. Az ügyfeleknek a próbaidőszak során a 100E reptéri busz vonalán nem lesz másra szükségük, csupán egy érintésmentes fizetési funkcióval ellátott fizikai, vagy digitalizált bankkártyára.

Új, turistabarát menetjegycsomagok a fővárosban 

Két új menetjegycsomagot is bevezettek, amelyekkel a fővárosba érkező turisták és a Budapestről Szentendrére látogatók utazásait könnyítik meg - tájékoztatta A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t.

Feje tetejére áll hétvégén a tömegközlekedés  

Futóverseny miatt szombaton és vasárnap jelentős közlekedési változásokkal kell számolni a fővárosban, egyebek mellett egész hétvégére lezárják a Pázmány Péter sétányt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a kötöttpályás járatokat ajánlotta a közlekedőknek.

Járatsűrítés és jegyáremelés a reptéri busznál 

Júniustól sűrűbben jár a repülőtéri 100E autóbusz, a jegy ára júliustól 900 forintról 1500-ra emelkedik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Júniusban 300 Mobi-ponttal indul a rollerkáoszt váltó rendszer 

Indulásként az V., a VI., a VII., a VIII., és a IX. kerületben jelöltek ki mikroobilitási pontokat, ahol büntetés nélkül szabályosan letehetőek lesznek az elektromos rollerek és a kölcsönzött kerékpárok.

Végre Budapesten is időalapú jegyek! 

Keddtől elérhetők az időalapú jegyek a BudapestGO alkalmazásban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Itt az integrált utazási applikáció, a Budapest GO 

Új korszak kezdődik a közösségi közlekedésben a digitalizációnak köszönhetően. Elbúcsúzunk a FUTÁR applikációtól, hogy átvegye helyét a BudapestGO. Az új alkalmazás már nem csupán utazástervező. Sokkal több annál. Az applikációban integráltan, egy helyen lehet a jövőben útvonalat tervezni, jegyet vagy bérletet vásárolni, illetve tájékozódni az aktuális forgalmihelyzetről.

Megújul a BKK honlapján a Menetrendek aloldal 

Új funkciókkal bővül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján található Menetrendek aloldal.

Még fél évig ingyenes a kerékpárszállítás Budapesten 

Meghosszabbítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) június végéig az ingyenes hétvégi kerékpárszállítás tesztidőszakát minden erre alkalmas járművén - tájékoztatta a vállalat szombaton az MTI-t.

BKK: hasít a Mol Bubi 

Öt hónap alatt több mint egymilliószor utaztak Budapesten a Mol Bubival.

Megújulnak a BKK jegyárusító automatái 

Megújulnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletkiadó automatái, a készülékek működését a vásárlók igényeihez igazítják, a hálózat üzemeltetése pedig kiszámíthatóbb és gazdaságilag fenntarthatóbb lesz

A rekordok is jelzik: felhasználóbarátabb az új Bubi 

A budapestiek egy hónappal ezelőtt, május 20-án vehették először igénybe a megújult MOL Bubi közbringa-szolgáltatást. A megújulást követő első hónapban folyamatosan emelkedett a rendszerben regisztrálók száma, és szinte naponta dőltek meg korábbi, sokéves rekordok - tájékoztat honlapján a Budapesti Közlekedési Központ.

Újranyitnak a repülőtéri BKK ügyfélszolgálatok 

Újra kinyitnak szombattól a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ügyfélszolgálatai a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Egyre többen bringáznak a fővárosban 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) számlálóinak összesített adatai alapján tavaly márciushoz képest lényegesen növekedett a kerékpáros forgalom a fővárosban - tájékoztatta a Magyar Kerékpárosklub kedden az MTI-t.

Újjászületik a pesti Duna-part 

Szakmai egyeztetések után március végén elindította a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a pesti belvárosi Duna-part felújításához szükséges kiviteli tervekre vonatkozó közbeszerzést; a RAK-PARK projektnek köszönhetően egy vonzó, sokszínű, pihenésre és színvonalas kikapcsolódásra alkalmas Duna-parttal gazdagodhat a főváros - közölte a BKK pénteken az MTI-vel.

Eljárás a nem létező reptéri buszjáratokra szóló jegyek miatt 

Eljárást indított a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) szemben Budapest Főváros Kormányhivatala a jelenleg nem működő repülőtéri, 100E jelzésű buszjáratra szóló jegyértékesítése miatt. Az eljárást az után indították, hogy a kormányhivatal fogyasztóvédelmi főosztályára közérdekű bejelentés érkezett.

Próbálja rendbe hozni a malőrt a BKK 

Már nem váltható jegy a koronavírus járvány miatt nem közlekedő hajókra és a szintén nem közlekedő repülőtéri járatra a jegyautomatáknál. Időközben még jótékonykodni is fognak.

Mostantól durva büntetés jár annak, aki nem hord maszkot a BKK járatain 

Pénzbüntetéssel szankcionálható, ha valaki nem visel maszkot, vagy azt szabálytalanul hordja, közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Közösségi közlekedési korlátozások Európában 

Számos európai nagyvárosban ritkították a közösségi közlekedésben a járatindulásokat, mivel jelentősen visszaesett az utasok száma. A BKK összefoglalója Bécs, Berlin, Róma, Prága, Bukarest, München, Milánó járványhelyzethez igazodó közlekedéséről.

Mától tanszüneti menetrend érvényes Budapesten 

Március 19-től a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok, mivel a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként ideiglenesen nem látogathatják az iskolákat a tanulók.

Felfüggesztik az első ajtós rendszert a BKK járatain 

A tömegközlekedést és a fővárosi intézményeket is érintő járványvédelmi lépéseket vezetett be és készített elő Budapest.

Éjjel fél kettőig jár péntek-szombaton a 2-es és 4-es metró 

Március 13-tól pénteken és szombaton még egy órával tovább, éjjel fél kettőig közlekedik a 2-es és a 4-es metró - közölte a BKK.

Lezárják hétfőn az Arany János utcai és a Ferenciek terei metróállomást 

Lezárják hétfőn az Arany János utcai és a Ferenciek terei metróállomást a 3-as metró felújítása miatt.

17-18 milliárdból akadálymentesítenék a 3-as metró aluljáróit 

A Lánchíd felújításához hasonlóan várhatóan még a tavasszal feltételes közbeszerzési eljárást írnak ki a 3-as metró aluljáróinak felújítására és akadálymentesítésére, amely 17-18 milliárd forintból valósulhatna meg - mondta az MTI-nek adott interjújában a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatói posztját februártól betöltő Varga Ivett. Beszélt arról is, vizsgálják virtuális dokkolók kialakításának lehetőségét, hogy csak ott lehessen elhelyezni például a kölcsönzött elektromos rollereket.

Egyszerűbben használható a mobiljegy a metróban 

Egy új fejlesztésnek köszönhetően egyszerűbbé vált a mobiljegy használata a metróállomásokon. Már kódbeolvasás nélkül is lehet igazolni a mobiljegy érvényességét.

Varga Ivett vezeti a BKK-t február elsejétől 

Varga Ivett a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) új vezérigazgatója február elsejétől - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Módosul a 200E reptéri járatok útvonala 

Csütörtöktől módosul a Liszt Ferenc Airport 2-re közlekedő 200E járatok közlekedési rendje - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK)

Nem hajthatnak át a Lánchídon a turistabuszok és a teherautók január 4-től 

Szombattól a jelenleginél nagyobb fokú korlátozást vezetnek be a Széchenyi lánchídon: a dunai átkelő felújításáig nem hajthatnak fel 5 tonnánál nehezebb járművek.

Havazás - fennakadások a közlekedésben 

Jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben a december eleji havazás, a MÁV és a BKK járatai késnek, a repülőgépek földi kiszolgálás lelassult.

BKK: hétfőtől nem üzemel a libegő és a sikló 

Hétfőtől péntekig nem üzemel a Zugligeti Libegő és a Budavári Sikló - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap éjjel az MTI-vel.

Újabb BKV jegyek mobilappal 

A fővárosi közösségi közlekedési mobiljegy próbaalkalmazása keretében hétfőtől immár újabb három jegytípus - a 24 órás, a 72 órás jegy, valamint a Budapest-hetijegy is - megvásárolható mobiltelefonon - tájékoztatta Budapest főpolgármesteri hivatala hétfőn az MTI-t.

Még egy hónapig tart a retrójáratok szezonja 

A korábbi években megszokott járművek mellett új, úgynevezett „retró” járatok is indultak az idei szezonban, amelyek normál díjszabással vehetők igénybe - adta hírül a BKK.

Szombattól a Margit körúton is felújítják a villamosvonalat 

Szombattól a Margit körút Széna tér és Török utca közötti szakaszán is elkezdik a 4-es és a 6-os villamosvonal nyári felújítását - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A júliusi hétvégeken ismét a gyalogosoké a Szabadság híd 

Négy egymást követő hétvégén újra átengedik a fővárosi lakosoknak, a gyalogosoknak, az arra sétálóknak a Szabadság hidat.

Új BKV járat a Budai Várba a főszezon idején 

Hétfőn életbe lép a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hálózatán a nyári menetrend és változik az 1-es villamos, továbbá a 32-es, a 219-es és a 23E busz közlekedési rendje is.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!